Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Οκτωβρίου 2017

Διπλό στη Νίκαια με Χιονά στην εκπνοή! (1992)


Σαν σήμερα στις 18/10/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ιωνικό στη Νίκαια για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 1992-1993, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές (3.928 τα εισιτήρια) ...

Ο Δικέφαλος με τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του, πήρε μια αγχωτική νίκη χάρη σε γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Χιονάς στο 88', σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μας ήταν καλύτερη και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει με την υπόθεση νίκη πολύ νωρίτερα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ έβαλε βεντούζα στον Ζιώγα τον Πλίτση (εξαφάνισε τον Λαρισαίο επιθετικό), ενώ γενικά η αμυντική λειτουργία μας ήταν υποδειγματική.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με γιόμες, αλλά ο Γκάμπριτς και το κέντρο της άμυνάς μας τις καθάριζαν πολύ εύκολα.

Η πιο δύσκολη στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 89', αμέσως μετά το 0-1, όταν ο Γκάμπριτς απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Μίχου μετά από κόρνερ του Βούζα.

Το γκολ του Χιονά ήρθε μετά από σέντρα του Μπορμπόκη και εξαιρετικό τελείωμα του πρώην παίκτης της Δόξας με κεφαλιά, αφήνοντας σέκους τους γηπεδούχους, μια ομάδα που παραδοσιακά μας δυσκόλευε.

Ο Χιονάς είχε περάσει στο ματς σαν αλλαγή στο 78' και όταν του δόθηκε η ευκαιρία δεν την άφησε να πάει χαμένη!

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός:
Κουρκούνας, Μπεχλίβανίδης, Χατζηνικολάου. Καπαγερίδης, Λευκόπουλος, Μίχος, Ουσταμπασίδης, Παπαδόπουλος. Βούζας, Σάβιτς (46΄ Πίτσο), Ζιώγας.

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Αναστασιάδης, Χάβος, Πλίτσης, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Δερμιτζάκης, Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς, Οικονομίδης (54' Τουρσουνίδης), Καλογερόπουλος (78' Χιονάς).


* Στην παρακάτω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4