Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Οκτωβρίου 2017

Τον πρόδωσε η άμυνα στο "Βιθέντε Καλντερόν" (1997)

Σαν σήμερα στις 21/10/1997, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν, στο 1ο παιχνίδι του 3ου γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, της περιόδου 1997-1998 ...

Ο Δικέφαλος έχοντας αποκλείσει νωρίτερα την Σπάρτακ Τρνάβα και την Άρσεναλ, πήγε στη Μαδρίτη έχοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, για να παλέψει για το καλύτερο, απέναντι σε μια ομάδα με εξαιρετικό ρόστερ, που εκείνη την περίοδο ήταν η πιο φορμαρισμένη στην Ισπανία, χωρίς να έχει στη σύνθεσή του τον τιμωρημένο Ζήση Βρύζα...
Με 700 οπαδούς να δίνουν δυναμικό παρόν στο γήπεδο, μόλις στο 8' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ζουνίνιο να εκτελεί κόρνερ, τον Χέλι να πιάνει την κεφαλιά, όμως ο Καπετανόπουλος απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, αυτή στρώθηκε στον Βιέρι που σημείωσε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λαρντίν από τα 25 μέτρα έκανε το 2-0, με την μπάλα να πηγαίνει στη δεξιά γωνία του Νίκου Μιχόπουλου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Στο 20' ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, με γκολάρα που προήλθε από αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ (για σεμινάριο) του Κώστα Φραντζέσκου, αλλά στο 31' ο Βιέρι και πάλι βρήκε δίχτυα, αφού εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνάς μας (Μιχόπουλος κυρίως) και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Ισπανούς να προηγούνται με 3-1...
Στο 54' ο Μιχόπουλος εκτίμησε πολύ λάθος τη φάση, αφήνοντας την μπάλα να περάσει άουτ, όμως ο Βιέρι πρόλαβε την μπάλα και από απίθανη θέση έκανε το 4-1, ένα γκολ περισσότερο τυχερό παρά λόγω ικανότητας του Ιταλού, που δεν φημιζόταν για την τεχνική του!
Στο 64' μετά από σέντρα του Φραντζέσκου, ο Μαραγκός με εξαιρετική κεφαλιά εκτέλεσε τον Μολίνα, όμως στο 67' ο Κίκο διαμόρφωσε το τελικό 5-2, ψαλιδίζοντας σημαντικά τις ελπίδες πρόκρισής μας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης!
Στα τελευταία λεπτά πάντως ο Μιχόπουλος μάς γλίτωσε από τα χειρότερα καθώς σταμάτησε τις προσπάθειες των Ζουνίνιο (78') και Βιέρι 83'....
Από τον απογοητευτικό αμυντικά ΠΑΟΚ, επέπλευσαν οι Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Ολιβάρες...   

Οι συνθέσεις:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μολίνα, Χέλι (76' Τόνι), Σάντι, Αγκιλέρα, Αντέι, Μπέιμπελ, Καμινέρο, Λαρντίν (63' Χοσέ Μάρι), Βιέρι, Ζουνίνιο, Κίκο.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος (70' Κατσούρης), Ολιβάρες, Ζαφειρίου (30' Σιδηρόπουλος), Κολομπούρδας, Ζαγοράκης, Νάγκμπε, Φραντζέσκος, Βελής (Ζουμπούλης, Μαραγκός, Τουρσουνίδης).

Δηλώσεις

Άγγελος Αναστασιάδης: "Η Αθλέτικο είναι πολύ καλή στην επίθεση και εμείς καθόλου καλοί στην άμυνα. Δεχθήκαμε ερασιτεχνικά γκολ και ήταν σημαντικά τα λάθη που έκαναν οι κεντρικοί αμυντικοί μας! Δε θέλω να μιλήσω πιο συγκεκριμένα... 

Αν βελτιωθούμε σε αυτήν τη γραμμή δουλεύοντας σκληρά αυτές τις μέρες, ίσως έχουμε κάποιες ελπίδες στη ρεβάνς. Ο Βιέρι με τον Ζουνίνιο, έπαιξαν πολύ καλά. Βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα και μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Θα πρέπει να βελτιώσουμε πολύ τον ρυθμό μας στην Τούμπα και να αναγκάσουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Αν γίνει αυτό ίσως πετύχουμε κάτι καλό".

Κώστας Ορφανός (αντιπρόεδρος ΠΑΕ): "Παίξαμε καλά και το τελικό σκορ μας αδικεί. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι στην Τούμπα, όπου μπορείτε να τα καταφέρετε. Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε πολλές δυνατότητες και μπορούμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο".

Γιώργος Κούδας: "Πρέπει να παραμείνουμε με ψηλά το κεφάλι και να καταλάβουμε ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και καλύτεροι αντίπαλοι. Πιστεύω άλλωστε ότι χάσαμε από δικά μας λάθη! Πετύχαμε δύο γκολ εκτός έδρας και αυτό σημαίνει πολλά.

Ο προβληματισμός έχει να κάνει με τα λάθη στην άμυνα. Ο Μιχόπουλος έκανε σφάλματα αλλά δε χάνει τους αγώνες ένας παίκτης, τους χάνει η ομάδα.  Πριν κάνει τα λάθη ο Μιχόπουλος, είχαν προηγηθεί λάθη από άλλους παίκτες μας. Η ομάδα κερδίζει και η ομάδα χάνει. Αυτή τη φιλοσοφία πρέπει να περάσουμε στους παίκτες. 

Ο επιμερισμός ευθυνών σε ατομικό επίπεδο δεν πρόκειται να ωφελήσει κανέναν. Είναι σημαντικό που η Αθλέτικο μάς φοβήθηκε σε αρκετές στιγμές στον αγώνα Μπορούμε να κάνουμε το θαύμα στην Τούμπα, αρκεί να περιορίσουμε τα λάθη μας για να μην αυτοτιμωρηθούμε πάλι".

* Σε λυγμούς ξέσπασε ο Νίκος Μιχόπουλος κατά την επιστροφή της αποστολής του ΠΑΟΚ από τη Μαδρίτη. Τον παρηγόρησε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος στήριξε τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου σε μια δύσκολη στιγμή του.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4