Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Οκτωβρίου 2017

Διπλό με Γιακουμή - Σαββίδη (1962)

Σαν σήμερα 21/10/1962, ο ΠΑΟΚ πήρε διπλό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από τον Φωστήρα, επικρατώντας με 0-2, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1962-1963...

Το παιχνίδι έγινε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και ο Δικέφαλος του Αυστριακού τεχνικού Καρλ Ντούσμπεργκ (2η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο μας), προηγήθηκε με το "καλημέρα", χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 2' ο Γιακουμής με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, μετά από μπαλιά του Βασιλειάδη!

Με τον αέρα που τους έδινε το 1-0 οι παίκτες μας συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για το 0-2, αλλά έπεσαν πάνω στον πολύ καλό τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας, τον Λογοθέτη.

Το 0-2 ήρθε στο 44', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λέανδρου, ο Λογοθέτης απέκρουσε με τις γροθιές, η μπάλα έφτασε στον Σαββίδη, ο οποίος με συρτό σουτ έξω από την περιοχή σκόραρε. 
Στην επανάληψη ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να αρκούνται σε κάποιες σποραδικές επιθέσεις που δεν του απέφεραν όμως κάτι. 

Στο 87' ο Βασιλειάδης μετά από μπαλιά του Λέανδρου μπήκε στην περιοχή και ενώ βρισκόταν 3 μέτρα μέσα σε αυτήν, ανατράπηκε από τον Γιούργα, με τον διαιτητή Τζουβάρα να δίνει φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή προς γενική κατάπληξη όλων!

Στο επόμενο λεπτό ο Γιακουμής με δυνατό σουτ τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Φωστήρα η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή της εστίας αλλά ο Κατάνιας πρόφτασε και απομάκρυνε ...

Ο Φωστήρας έμεινε στην ιστορία σαν "Φονέας των Γιγάντων" για τις αρκετές φορές που έκανε ζημιές στα παιχνίδια με τους μεγάλους... 
 
Δείτε την προϊστορία στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ.

Με γηπεδούχο τον Φωστήρα: Νίκες Φωστήρα 3, ισοπαλίες 2, νίκες ΠΑΟΚ 2, τέρματα 4-4.

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ: Νίκες ΠΑΟΚ 6, ισοπαλίες 0, νίκες Φωστήρα 1, τέρματα 18-3 υπέρ μας.

Η βαθμολογία μετά την 5η αγωνιστική:

Οι συνθέσεις:

Φωστήρας: Λογοθέτης, Αρσενιάδης, Λιόκας, Γράφας, Δεϊμέζης, Γιούργας, Κατάνιας, Τσώχος, Βολίκας, Δροσόπουλος, Βεντούρης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Μακρής, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

* Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... ΑΕΚ, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Αρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

* Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

* Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Η τελική βαθμολογία:

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4