Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Οκτωβρίου 2017

Απρόσμενη ισοπαλία με τον Πιερικό (1966)

Σαν σήμερα στις 30/10/1966, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πιερικό, μπροστά σε 12.000 θεατές για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ήταν το 8ο μόλις πρωτάθλημα που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, η διοργάνωση διήρκεσε από 23 Οκτωβρίου 1966 μέχρι 18 Ιουνίου 1967 (ο αγώνας κατάταξης που προέκυψε πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα αργότερα).

Παρότι ξεκίνησε νωρίτερα –αλλά επίσης καθυστερημένα– σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατά 5 εβδομάδες, ολοκληρώθηκε στο ίδιο χρονικό σημείο του έτους εξαιτίας εκδήλωσης του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. 

Το δικτατορικό καθεστώς που επιβλήθηκε, προχώρησε σε επίταξη γηπέδων και σταδίων για τον περιορισμό ... αντιφρονούντων και δεν επέτρεψε την επανέναρξη του πρωταθλήματος, παρά 35 ημέρες αργότερα...

Οι αναμετρήσεις μας (εντός και εκτός έδρας) με την ομάδα της Πιερίας εκείνη τη μακρινή δεκαετία του '60, είχαν μια πραγματικά άγρια ομορφιά, καθώς ο Πιερικός μόνο αμελητέα ποσότητα δεν ήταν. 

Έχοντας στη σύνθεσή του πολλούς καλούς παίκτες μπορούσε να κάνει τη ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο, κάτι που συχνά πυκνά συνέβαινε!

Κάτι τέτοιο έγινε σαν σήμερα στις 30/10/1966, όταν κατάφερε να φύγει από την Τούμπα με το βαθμό της ισοπαλίας, απέναντι σε έναν πολύ αναποτελεσματικό ΠΑΟΚ. Με τη μεσαία μας γραμμή να είναι ιδιαίτερα ασταθής και τους επιθετικούς ανύπαρκτους, το τελικό 0-0 ήταν δίκαιο.

 Σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας του Πιερικού Δανδράκης, χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις και το έκανε με εξαιρετική ετοιμότητα.

Στο 68' πάντως ο Κοντογιώργος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον διαιτητή Ελευθεριάδη, καθώς χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα, ο Φουντουκίδης. 

Οι προωθημένοι Χαραλαμπίδης, Γιακουμής, Αφεντουλίδης έδειχαν κουρασμένοι και μόνο ο Κοντογιώργος αποτελούσε αξιόπιστη λύση, αλλά όπως αποδείχτηκε δεν έφτανε...

Μια από τις καλές στιγμές του ΠΑΟΚ στο ματς, καταγράφηκε στο 11ο λεπτό, όταν το σουτ του Θεοφανίδη, τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Δανδράκη.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Μήτρακας, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Κοντογιώργος, ενώ από τον Πιερικό ξεχώρισαν οι Πορτοκαλίδης - Φουλίδης, με τον τελευταίο, όπως γράψαμε και σε άλλη ασπρόμαυρη ιστορία να είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης εκείνη την εποχή. Είναι άξιο απορίας πώς δεν αγωνίστηκε σε μεγαλύτερη ομάδα!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Βασιλειάδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Κοντογιώργος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Νικολαΐδ ης, Αφεντουλίδης.

Πιερικός: Δανδράκης, Καμπάς, Πορτοκαλίδης, Μυστακίδης, Κυζίρογλου, Γιαννούλης, Λιάπης, Σιδηρόπουλος, Φουλίδης, Φελεκίδης, Χρυσαργύρης.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη .

* Η αρχική photo είναι από το παιχνίδι εκείνης της περιόδου με τον Πανιώνιο στην Τούμπα (2-1) και ήταν το τελευταίο της περιόδου 1966-1967.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4