Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Οκτωβρίου 2017

Ντροπιαστική ήττα στη Φυλή απ' τον Θρασύβουλο! (2007)

Σαν σήμερα στις 10/10/2007, ο ΠΑΟΚ γνώρισε μια από τις πιο ντροπιαστικές ήττες της ιστορίας του, χάνοντας εκτός έδρας από κάποιον Θρασύβουλο με 4-2, στο πλαίσιο του γ' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2007-2008...

Ο αγώνας έγινε ανήμερα των γενεθλίων του Φερνάντο Σάντος και το αποτέλεσμά του πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κόσμο του Δικεφάλου!

Περίπου 150 οπαδοί του ΠΑΟΚ από το 70΄ όταν και αποχώρησαν από τις κερκίδες του γηπέδου της Φυλής κι ενώ το σκορ ήταν 3-1 υπέρ του Θρασύβουλου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από την θύρα των επισήμων. 

Αυτή συνεχίστηκε μέχρι κει πέντε λεπτά μετά το τέλος του αγώνα ενώ στη συνέχεια περίμεναν την αποστολή της ομάδας του ΠΑΟΚ ώστε να διαμαρτυρηθούν στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος.
Οι φίλαθλοι του "Δικεφάλου" παρά λοιπόν την απόγνωση του δεν παρεκτράπησαν και ζήτησαν τον λόγο από τους αρχηγούς της ομάδας Κωνσταντινίδη, Βρύζα και Τοχούρογλου παρουσία του Φερνάντο Σάντος όταν αυτοί έκαναν την εμφάνιση τους έξω από το γήπεδο της Φυλής.

Η συζήτηση αποδείχθηκε ευεργετική αφού ηρέμησε τους οπαδούς. Στην διάρκειά της είπαν μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα της εμφάνισης με τον Θρασύβουλο και του αποκλεισμού από την συνέχεια του Κυπέλλου πως: 

"Τα μυαλά μας πονάνε. Αν είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ να διασύρεται", με την αποστολή να παίρνει στη συνέχεια τον δρόμο για το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο ημίχρονο. Το 1-0 έγινε από τον Ρόκα στο 2', πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή πέρασε σαν σταματημένους τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Στο 15' Σε εκτέλεση κόρνερ ο Λιαπάκης με σουτ πλασέ μέσα από την περιοχή, μετά από κεφαλιά πάσα του Πουλάκου, διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. 
Στο 25, ο Μανίκας με αριστερό τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών του Κυριακίδη και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους στο 2-0 και τον ΠΑΟΚ με αναιμική έως ανύπαρκτη αντίδραση.

Στο 65' Μετά από κάθετη πάσα του Κατσίκη ο Πουλάκος με πλασέ μέσα μέσα από την περιοχή τριπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ μείωσε... Σέντρα του Γκονζάλες μόνος ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κωστάκη. 

Στο 88' μετά από κόρνερ του Γκονζάλεζ ο Σάλμον με κεφαλιά μείωσε για τον ΠΑΟΚ και στο 94' με σουτ του Κατσίκη από την μεγάλη περιοχή, ολοκληρώθηκε η έκπληξη για τον Θρασύβουλο.
Γυρίσαμε πλάτη να... μην βλέπουμε....!!!

Κι άλλες αντιδράσεις του κόσμου...

Με υβριστικά συνθήματα για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Θρασύβουλο υποδέχτηκαν την αποστολή του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη 150 περίπου οπαδοί. 

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" βρέθηκε και ο Θοδωρής Ζαγοράκης -που δεν έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης- ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. 

Όταν μάλιστα ενημερώθηκε πως φίλαθλοι με επιθετικές διαθέσεις κινούνται προς το γήπεδο της Τούμπας (σ.σ. όπου ήταν παρκαρισμένα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών), κατευθύνθηκε προς τα εκεί, χωρίς να περιμένει τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες.

Οι τελευταίοι, με την εμφάνιση τους στην αίθουσα αφίξεων, "ένιωσαν" σε απόσταση αναπνοής τους αγριεμένους οπαδούς της ομάδας, με συνέπεια να χρειαστεί ένα εικοσάλεπτο περίπου για να αφήσουν το χώρο. 

Το σκηνικό επαναλήφθηκε και ελάχιστα αργότερα, όταν οι "ασπρόμαυροι" επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε στην Τούμπα, το οποίο εμποδίστηκε για ένα τέταρτο από το να φύγει από το αεροδρόμιο.

Οι συνθέσεις:

Θρασύβουλος (Τσιώλης): Κωστάκης, Σωτήρχος, Ρόκας (64' Μαρκορά), Βασιλείου, Λιαπάκης, Κατσίκης, Μανίκας (73' Μπαριέντο), Σπυρόπουλος (53' Μανζί), Γκάγκας, Πουλάκος, Μίχος.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Kυριακίδης, Λάκης (57' Χριστοδουλόπουλος), Κνολ, Γκονζάλεζ, Μπαλάφας, Ορφανός (46' Μουμίν), Κωνσταντινίδης, Σάλμον, Γεωργιάδης, Ηλιάδης, Ίλιεφ (46' Βρύζας).

Δηλώσεις:

Σάντος: "Ή να αλλάξουν νοοτροπία ή σύλλογο"

"Συγχαρητήρια στον Θρασύβουλο και τον Σάκη Τσιώλη. Οι παίκτες του έδειξαν αποφασισμένοι, πάλεψαν πολύ και προσπάθησαν πολύ για να πάρουν την πρόκριση", τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ με τον Φερνάντο Σάντος να πρόσθεσε: «Το ξέραμε από την αρχή ότι θα έπαιζαν με αντεπιθέσεις. 

Μίλησα χθες με τους παίκτες μου και τους είπα να περιμένουν ένα δύσκολο παιχνίδι αφού τέτοιες ομάδες μικρότερης κατηγορίας τα δίνουν όλα όταν παίζουν στην έδρα τους με αντιπάλους ανώτερης κατηγορίας. Αν τρέχαμε όπως ο Θρασύβουλος το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Δεν το παλέψαμε, δεν το είχαμε και το αποτέλεσμα αποτελεί για μένα είναι ντροπή.

Αυτό που είδα στο πρώτο ημίχρονο ήταν μόνο οι φανέλες και όχι οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία ή να αλλάξουν σύλλογο. Θα πρέπει να παίζουν μπάλα. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται πάθος, δύναμη και καρδιά. Είναι πιθανό να μην παίξουμε καλά αλλά δεν δικαιολογείται να μην παλέψουμε. 

Στο πρώτο ημίχρονο ο Θρασύβουλος έβαλε δύο γκολ και μπορούσε να βάλει και άλλα. Οι παίκτες μου ήταν μακριά από τις φάσεις και μόνο βλέπανε. Για το λόγο αυτό αναγκάστηκα να βάλω τρεις αμυντικούς πάνω σε δύο επιθετικούς. Επαναλαμβάνω ότι ο Θρασύβουλος αξίζει συγχαρητήρια, έπαιξε καλά αλλά για μας δεν δικαιολογείται το ότι δεχτήκαμε τέσσερα γκολ".

Όσο για τον ίδιο είπε: "Ήρθα πριν 3-4 εβδομάδες και προσπάθησα να αλλάξω νοοτροπία της ομάδας. Το ποδόσφαιρο δεν είναι χόμπι αλλά είναι δουλειά. Είναι πιθανόν να χάναμε αλλά όχι με αυτή την εικόνα. 

Για μένα και τους φιλάθλους πρέπει να υπάρχει περισσότερος σεβασμός και προσπάθεια. Από την πρώτη στιγμή είπα στους παίκτες μου ότι δεν θέλω να τους βλέπω με κατεβασμένα κεφάλια. Η ομάδα ή θα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ή παίκτες.

Μετά τον τελευταίο μας με τον ΟΦΗ είχα πει ότι αναλαμβάνω την ευθύνη για την ισοπαλία. Τώρα δεν το κάνω γιατί δεν προσπάθησαν όπως τότε. Οι παίκτες μου νόμισαν επειδή είναι ένας μεγάλος σύλλογος ότι θα κέρδιζαν τον αγώνα με τις φανέλες. Χωρίς πάλη όμως οι φανέλες δεν κερδίζουν".

Σε ερώτηση για την αποχώρηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και την καθιστική τους διαμαρτυρία έξω από το γήπεδο της Φυλής είπε: "Καταλαβαίνω τους φιλάθλους της ομάδας για την αντίδραση τους. Εγώ από την πλευρά μου ήρθα για να βοηθήσω και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα προσπαθήσω να αλλάξω την εικόνα της ομάδας μου".

Κι όσο για το παιχνίδι με τον Άρη που ακολουθούσε, o Φερνάντος Σάντος είπε: "Το παιχνίδι με τον Άρη θα είναι διαφορετικό καθώς θα έχουν γυρίσει και οι τραυματίες", και κατέληξε επαναλαμβάνοντας για τους παίκτες του πως: "Θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία".

Τσιώλης: "Ιστορική στιγμή"

Δικαιολογημένα εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την πρόκριση της ομάδας του επί του ΠΑΟΚ στη Συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του Θρασύβουλος, Σάκης Τσιώλης, που τόνισε: "Πρώτα από όλα πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για τον Θρασύβουλο.

 Για όλο τον κόσμο και τον Δήμο είναι μία ιστορική στιγμή. Οι παίκτες το έβλεπα ότι ήθελαν να πάρουν το παιχνίδι η πρόκρισή μας επί του ΠΑΟΚ. Η φετινή ομάδα χτίστηκε για επιτυχίες στο Κύπελλο αλλά κυρίως στο πρωτάθλημα με σκοπό να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Αν μείνουμε στην μετριότητα δεν θα έχουμε καταφέρει τίποτα. Τα δύο γρήγορα γκολ μας έδωσαν ψυχολογική τόνωση όπως συμβαίνει σε ομάδες διαφορετικών κατηγοριών. Αποκτήσαμε ψυχισμό με τον χρόνο να κυλά εις βάρος των αντιπάλων μας. 

Μετά το 3-0 οπισθοχωρήσαμε αδικαιολόγητα και στο τέλος κινδυνέψαμε να χάσουμε ένα παιχνίδι που ήταν σίγουρο για μας. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του, χωρίς να τον κρίνω από το συγκεκριμένο παιχνίδι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4