Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Σεπτεμβρίου 2017

Προβλημάτισε με Περούτζια πριν την Μπεϊτάρ (2000)

Σαν σήμερα στις 8/9/2000, ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, υποδέχτηκε στην Τούμπα την Περούτζια σε φιλικό προετοιμασίας, για το ευρωπαϊκό ματς με την Μπεϊτάρ που πλησίαζε...

Ο Δικέφαλος, ενόψει του αγώνα με τους Ισραηλινούς που θα γινόταν στις 14/9 στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε ανέτοιμος σε ένα τεστ με δυνατό αντίπαλο και προβλημάτισε τους περίπου 6.000 (μόλις 4.897 τα εισιτήρια) με την απόδοσή του. 

Ο μικρός αριθμός θεατών είχε να κάνει με το αλμυρό εισιτήριο που έβαλε η διοίκηση Μπατατούδη, καθώς η τιμή του ξεκινούσε από τις 4.000 δρχ και έφτανε ως τις 6.000 δρχ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για εκείνη την εποχή!
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε με πολλά προβλήματα στην αμυντική του κυρίως γραμμή, απέναντι σε μια ομάδα συγκροτημένη και καλοδουλεμένη... 

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 22ο λεπτό, όταν ο Πιέρι πέρασε σα σταματημένους τους Εγκωμίτη - Μπράτιτς, έβγαλε τον Γκουινάτσου σε θέση βολής και αυτός πλάσαρε τον Τοχούρογλου.
Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό του παιχνιδιού είχε καλές ευκαιρίες με τους Μπράτις στο 1' όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι με την παρέμβαση του τερματοφύλακα, στο 14' ο Ματεράτσι σταμάτησε επί της γραμμής την κεφαλιά του Ναλιτζή με τον Προϊέτι εξουδετερωμένο, ενώ στο 42' και πάλι ο Ματεράτσι απομάκρυνε επί της γραμμής την προσπάθεια του Οκκά.

Στην επανάληψη οι Ιταλοί περιορίστηκαν σε καθαρά αμυντικό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καθόλου απειλητικός και μάλιστα η καλύτερη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε από την Περούτζια, που είχε δοκάρι με τον Λιβεράνι στο 73'.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης (80' Κατσιαμπής), Χασιώτης, Ουντέζε, Τετράτζε, Εγκωμίτης (69' Καφές), Καμπς (88' Βοσκαρίδης), Μπράτιτς (58' Κωνσταντινίδης), Ναλιτζής (80' Φρούσος), Οκκάς (83' Βρύζας). 

Περούτζια: Προϊέτι, Ζε Μαρία (80' Χιλάριο), Ματεράτσι, Μονάκο (Λορέτο), Μα (46' 46' Μιλανέζε), Πιέρι (46' Λιβεράνι), Μπαϊόκο, Αν (88' Τεσπίνι), Μπούτσι (66' Σολιάνο), Τεντέσκο (46' Ζαμπάνια), Γκουινάτσου (90' Τολέντο). 

* Ο κόσμος που βρέθηκε στην Τούμπα δε σταμάτησε να στολίζει τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλο, καθώς ο αθεόφοβος λίγες μέρες νωρίτερα έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ και ούτε λίγο ούτε πολύ συμβούλευε τον ΠΑΟΚ να χρησιμοποιεί μόνο μια φορά τη βδομάδα το γήπεδο για προπόνηση!

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ όπως κατέβηκε στις 12/5/2001, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος της περιόδου 2000-2001
Από αριστερά όρθιοι: Παντελής Καφές, Βασίλης Μπορμπόκης, Κόφι Αμπονσά, Ιφεάνι Ουντέζε, Άντε Κόβιτς, Τάσος Κατσαμπής. Καθιστοί: Στέλιος Βενετίδης, Γιώτης Εγκωμίτης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Γιώργος Χ. Γεωργιάδης, Γιαννάκης Οκκάς.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4