Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Σεπτεμβρίου 2017

Η ανατροπή επί της ΑΕΚ έμεινε στη μέση (1987)

Σαν σήμερα στις 6/9/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε μια κατάμεστη Τούμπα την ΑΕΚ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, της περιόδου 1987-1988...

Μπροστά σε 35.000 και πλέον θεατές (κόπηκαν 32.243 εισιτήρια), που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Τάις Λίμπρεχτς δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, δεχόμενοι την ισοφάριση στο 83' από τον Νίλσεν.

Ο σκόρερ της αθηναϊκής ομάδας, μετά το παιχνίδι έκανε μάλιστα μια δήλωση που έμεινε στην ιστορία: "Όποιος βάζει γκολ στην Τούμπα, μπορεί να καυχιέται ότι αντέχει την κόλαση!"
Μόλις στο 4', ο κορυφαίος του γηπέδου εκείνη τη μέρα, Νίκος Καραγεωργίου, πάσαρε στον Σίγγα που έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Παπαδόπουλου. 

Στο 6' η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ κοντά στην γραμμή του άουτ, το εκτέλεσε ο Σαββίδης, η μπάλα έφτασε στον Βασιλάκο (είχε πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ, λίγους μήνες πριν) που από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Τερζή, κάνοντας το 0-1 και παγώνοντας προσωρινά το γήπεδο!

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και γύρισε το ματς με αντεπίθεση διαρκείας...
Στο 11' ο Καραγεωργίου με καλοτραβηγμένη σέντρα σε εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Πολ Άντονι Μπάνον που με εξαιρετική κεφαλιά ισοφάρισε, σηκώνοντας για πρώτη φορά στο ματς, την Τούμπα στο πόδι!

Στο 28' ο Καρασαββίδης πέρασε διαδοχικά Πεππέ και Στυλιανόπουλο, βγήκε τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο, όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό καθώς η μπάλα κόντραρε στον τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας και πέρασε κόρνερ!
 
Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Νίκιτς, αλλά η κεφαλιά ψαράκι του Γιώργου Σκαρτάδου από καλή θέση, κατέληξε άουτ.

Στο 50' μετά από διαδοχικά λάθη των παικτών μας, ο Πατίκας μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, ο Τερζής βρήκε την μπάλα κόβοντας την ταχύτητά της, για να έρθει ο Γιάννης Ψαρράς να την προλάβει με αυτοθυσία (χτύπησε στο δοκάρι ο παίκτης μας) και να την απομακρύνει επί της γραμμής.

Στο 75' ο Νίκιτς ξέφυγε από τον Βασιλόπουλο, σέντραρε και ο Άρης Καρασαββίδης με κοντινό σουτ νίκησε τον Παπαδόπουλο, πυροδοτώντας τις κερκίδες!
Η ΑΕΚ πέτυχε το 2-2 στο 83' με κεφαλιά του Νίλσεν, στη μοναδική φάση στο ματς που τον έχασε ο Χάρης Μπανιώτης. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 2-2...

Κορυφαίος του Δικεφάλου του Βορρά ο Καραγεωργίου και από κοντά σε απόδοση οι Μαλιούφας, Σκαρτάδος, Ψαρράς.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας (60' Παπαϊωάννου), Σκαρτάδος, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαλιούφας, Καρασαββίδης, Σίγγας, Μπάνον (72' Μπορμπόκης), Καραγεωργίου, Νίκιτς.

ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Βασιλόπουλος, Στυλιανόπουλος (42' Βολωνάκης), Βασιλόπουλος, Μανωλάς, Πεππές, Χατζόπουλος (77' Γιάνγιανιν), Πατίκας, Καραγκιοζόπουλος, Νίλσεν, Σαββίδης, Βασιλάκος.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4