Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Αυγούστου 2017

Μια φιλική τεσσάρα στον Άγιαξ (1988)

Σαν σήμερα στις 27/8/1988, στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Αυγούστου του 1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άγιαξ σε φιλικό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο...

Ο Δικέφαλος με τον Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του προετοιμαζόταν για το καινούριο πρωτάθλημα και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Νάπολι!

Παρά το ακατάλληλο της μέρας, περίπου 15.000 οπαδοί βρέθηκαν στις κερκίδες του Καυτανζογλείου (12.375 εισιτήρια και 10.217.805 δρχ οι εισπράξεις) για να δουν τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας.

Ο Αίαντας της Ολλανδίας περνούσε μεταβατικό στάδιο, έχοντας στη σύνθεσή του παίκτες που τότε έχτιζαν ποδοσφαιρικό προφίλ και κάποιους στα τελειώματα. Απόντες από την ενδεκάδα του οι Βίντερ - Μιούρεν λόγω τραυματισμού...

Η ομάδα μας είχε ένα εκπληκτικό πρώτο 30λεπτο, έκλεισε τον Αίαντα στο μισό γήπεδο, κυριολεκτικά τον βομβάρδισε, χάνοντας πολλές και καλές ευκαιρίες.
Στο 13ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος Φερνάντο πήρε την μπαλιά του Μπορμπόκη και άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Σκαρτάδου (κεφαλιά μετά από σέντρα του Φερνάντο) να αναγκάσει τον τύπο που χειριζόταν τον ηλεκτρονικό πίνακα να αλλάξει το σκορ, κάνοντάς το 2-0! (αρχική εικόνα)
Νωρίτερα στο 12΄, ο Σμολ σε τετ α τετ με τον Μέντζο σούταρε πάνω του και το ίδιο έγινε στο 29' με πρωταγωνιστή τον Μπορμπόκη. Οι Ολλανδοί μείωσαν στο 25' με τον Βάουτερς, ενώ στο 45' σουτ του Αλεξανδρίδη από εξαιρετική θέση πέρασε άουτ.

Ότι δεν πέτυχε ο Αλεξανδρίδης στο 45', το πέτυχε στο 64' με δυνατό σουτ, ο Βάουτερς μείωσε στο 78' από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ (πολλές οι διαμαρτυρίες), για να κλείσει το σκορ ο Μαλιούφας στο 90' σε αντεπίθεση.
Πολλοί οι διακριθέντες, αλλά Λαγωνίδης - Σκαρτάδος έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι και ήταν οι κορυφαίοι! Το διαιτητικό τρίο το αποτελούσαν οι Ναούμ, Παπανικολάου, Καπετανάκης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (70' Αναστασιάδης), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ (54' Καρασαββίδης), Φερνάντο (54' Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.

Άγιαξ: Μέντζο, Βίγκλινγκ (46' Μπλιντ), Φέρλατ, Λάρσον, Βέρκαμπ, Σόλντεν, Βαν Σιπ, Βάουτερς, Πέτερσον (46' Τόνερ), Βίτσκε, Βαν ντερ Ρόι.

Στιγμιότυπα από το παιχνίδι...

* Ήταν η 2η φορά που ο Άγιαξ ερχόταν στη Θεσσαλονίκη για φιλικό, καθώς είχε προηγηθεί το παιχνίδι του 1973 (1-1)... Λεπτομέρειες ΕΔΩ

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4