Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Αυγούστου 2017

Πήρε αποτέλεσμα στο Γκελζενκίρχεν (2013)

Σαν σήμερα 21/8/2013, ο ΠΑΟΚ πήρε 1-1 από τη Schalke 04, στην "Veltins Arena" του Gelsenkirchen, στο 1ο παιχνίδι των  Play-offs του Champions League, της περιόδου 2013-2014...
 
Ο ΠΑΟΚ παροτρυνόμενος από 5.000 τουλάχιστον οπαδούς του, πήρε ένα θετικό αποτέλεσμα και πλέον στη ρεβάνς της Τούμπας θα τα έδινε όλα για να περάσει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης.
Η ομάδα του Δικεφάλου έδειξε δύο πρόσωπα. Ένα πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο (μετά το 15') και ένα σαφώς βελτιωμένο στην επανάληψη. 

Οι παίκτες του Στέφενς μπήκαν καλά στο παιχνίδι, αλλά μετά το 15λεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους, κέρδισαν πολλά μέτρα στο γήπεδο και ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να γίνουν απειλητικοί παίζοντας κυρίως από τα δεξιά με τον επικίνδυνο Φαρφάν, από τον οποίον η αριστερή μας πτέρυγα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.
Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ναι μεν δεν είχε την κατοχή, ναι μεν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, αλλά δεν άφηνε ανοικτούς διαδρόμους και δεν έδινε την ευκαιρία στους Γερμανούς να γίνουν απειλητικοί. 

Η Σάλκε είχε την κατοχή, σε μεγάλα ποσοστά, ήταν καλή και γρήγορη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της και πέτυχε να ανοίξει το σκορ στο 32' με τον Φαρφάν, σε μια φάση στην οποία ευθύνη έχει και ο Χακόμπο που νόμισε ότι η μπάλα πήγαινε άουτ και δεν προσπάθησε να την πιάσει. 

Η μπάλα έφτασε στον σκόρερ σίγουρα και με δόση τύχης αφού προηγήθηκαν δύο κόντρες με ευνοημένους τους Γερμανούς.
Η γενική εικόνα του ΠΑΟΚ στο διάστημα αυτό δεν ήταν σίγουρα η αναμενόμενη. Τα αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή ήταν πολλά και αδικαιολόγητα από παίκτες έμπειρους και διεθνείς. 

Η ομάδα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι τίποτε δεν λειτουργούσε καλά. 

Οι Γερμανοί έχασαν μια δυο ευκαιρίες ακόμη αλλά η μεγάλη φάση του ημιχρόνου έγινε στο 38ο λεπτό. Ο Λούκας από εξαιρετική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα. Ήταν ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται.
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε. Η εικόνα του άλλαξε προς το καλύτερο ιδιαίτερα μετά το 60' όταν μπήκαν στο ματς οι Κάτσε και Αθανασιάδης. 
Και στο 73ο λεπτό ήρθε το γκολ με δράστη τον Μιροσλαβ Στοχ. Ένα εκπληκτικό σουτ του Σλοβάκου που εκτέλεσε τον Χίλντεμπραντ και έκανε το 1-1!

Στη συνέχεια της αναμέτρησης στα αξιομνημόνευτα, η απόκρουση του Χακόμπο στο 80' σε τετ α τετ με τον Χόβεντες, ενώ έξι λεπτά αργότερα αποχώρησε ο Φανφάρ σε φορείο...

Ο ΠΑΟΚ πήρε σαν σήμερα ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό αποτέλεσμα, από τα πολλά που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στους ομίλους (δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε) δίνοντας μεγάλη χαρά στον κόσμο του.

Οι ανοικτοί λογαριασμοί των δύο ομάδων έκλεισαν την επόμενη Τρίτη (27/8) στην Τούμπα που ήταν όμως ... άδεια!

Οι συνθέσεις:

Schalke 04:
Χίλντεμπραντ, Χόβεντες, Ουσίντα, Φουγκς, Μάτιπ, Μέγιερ (69' Κλέμενς), Ντράξλερ, Χόγκερ, Τζόουνς, Φαρφάν (86' Πούκι), Σάλαϊ.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βιτόρ, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (61' Κάτσε), Στοχ, Λούκας (91' Ολίσε), Σαλπιγγίδης (61' Αθανασιάδης).
 
..........................................................

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: 
«Δεν είναι εύκολο να παίξεις με την Σάλκε στο σπίτι της είναι δυνατή ομάδα. Το παιχνίδι είχε σκαμπανεβάσματα και θα πρέπει να παλέψουμε να έχουμε διάρκεια. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να μπούμε στους ομίλους. Ποδόσφαιρο είναι, ελπίζω να έχουμε τύχη και να πάνε όλα καλά».

..........................................................

Μίροσλαβ Στοχ
Για το γκολ που πέτυχε: "Σίγουρα είναι μία μεγάλη στιγμή. Η δουλειά μου είναι να δημιουργώ φάσεις για γκολ ή να πετυχαίνω, σήμερα το πέτυχα και είμαι χαρούμενος που σκόραρα και βοήθησα την ομάδα".

Για το πως χαρακτηρίζει το γκολ που πέτυχε σήμερα:
"Έχω πετύχει πολλά σημαντικά γκολ, αλλά αυτό το γκολ για να έχει σημασία, θα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αν περάσουμε θα είναι από τα πιο σημαντικά της καριέρας, εάν δεν περάσουμε δεν θα σημαίνει τίποτα".

Για το αν περίμενε να σκοράρει δεδομένου ότι στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλά κλεισμένος: "Το πρώτο ημίχρονο ήταν γενικά για την ομάδα ένα κακό ημίχρονο. Σε κάποιο σημείο πραγματικά δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Μας βοήθησε πολύ η ομιλία του προπονητή στο ημίχρονο, μας μίλησε ξεχωριστά στον καθένα, για να κάνουμε αυτό που θα πρέπει να κάνουμε και νομίζω πως εκεί θα πατήσουμε και στον επαναληπτικό. Αν είμαστε καλά οργανωμένοι και αν παίξουμε το παιχνίδι μας, μπορούμε να σταθούμε καλά απέναντι στον οποιονδήποτε".

Για το γεγονός ότι ο επαναληπτικός θα γίνει σε άδειο γήπεδο:
"Είμαστε άτυχοι σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Είμαστε άτυχοι σε αυτό τον τομέα, αλλά πρέπει να κάνουμε το καλύτερο".

.........................................................

Κοστίν Λάζαρ
"Ηταν όνειρο για μένα να ακούσω τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω να τον ακούσω και στη φάση των ομίλων. Δεν μπορώ να πω πόσες ελπίδες έχουμε για να περάσουμε, αλλά πλέον έχουμε περισσότερες μετά το σημερινό αποτέλεσμα. Είναι κακό το ότι δεν θα έχουμε τον κόσμο μας στη ρεβάνς. Ο προπονητής μας είπε κάποια πράγματα στο ημίχρονο και στη συνέχεια βελτιωθήκαμε".

........................................................

Αλέξανδρος Τζιόλης: 
"Η αλήθεια είναι ότι σαν αποτέλεσμα το σημερινό είναι καλό για μας. Μπήκαμε καλά στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά μετά κάναμε ένα πολύ κακό 20λεπτο. Κάναμε λάθη σε τακτική και μαρκαρίσματα, ήμασταν αδρανείς και απαθείς στο αμυντικό κομμάτι και αυτό το πληρώσαμε. Βγήκαμε καλύτεροι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση στην επανάληψη και πήραμε ένα αποτέλεσμα, με την πρόκριση πλέον να είναι ανοικτή.

Δεν δεχθήκαμε μεγάλη απειλή. Λίγες φάσεις θυμάμαι που να είχαμε πρόβλημα. Το 1-1 είναι ανοικτό αποτέλεσμα. Στη ρεβάνς είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα παίξουμε χωρίς τον κόσμο μας και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πολύ προσγειωμένοι. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι".


.......................................................

Ιβάν Σαββίδης
Για την εικόνα της ομάδας: "Με το αποτέλεσμα είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι παιχνίδι με παιχνίδι παίζουμε καλύτερα και έτσι χτίζεται η ομάδα. Η ομάδα μας έχει καλές προοπτικές. Υπάρχουν και προβλήματα, τα είδαμε αυτά, αλλά η μεγάλη ομάδα διαμορφώνεται μεθοδευμένα. Πιστεύω ότι αυτός ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να είχε κερδίσει και την Μέταλιστ. Ήθελα πολύ να στεναχωρήσω τους Γερμανούς και να που τα καταφέραμε".

Για τα μεταγραφικά: "Με την μεταγραφική πολιτική ασχολείται ο προπονητής. Εάν θεωρήσει ότι χρειάζεται κάτι, η δική μου δουλειά είναι απλά να δώσω χρήματα".

Για αν ζηλεύει το γήπεδο της Σάλκε: "Δε ζηλεύω κανέναν, αυτό είναι του χαρακτήρα μου. Το γήπεδό τους είναι πολύ καλό, το παρατηρήσαμε μόλις ήρθαμε εδώ και σκεφτήκαμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα τέτοιο γήπεδο, αλλά σε κάθε περίπτωση, στην ομάδα μας όλα διαμορφώνεται μεθοδευμένα. Σε κάθε περίπτωση θα χτίσουμε γήπεδο, αλλά καλύτερο ή χειρότερο από αυτό θα μας το δείξει η ζωή".

Για την παρουσία των οπαδών του Δικεφάλου στη Veltins Arena: "Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς που ήταν στο γήπεδο, είμαι περήφανος για αυτούς. Περήφανος όταν παρακολουθούσα πως συμπεριφέρονται αυτή είναι η δύναμή μας, οι οπαδοί μας".

...............................................................
 
Δείτε στα videos που ακολουθούν πλάνα από τη δυναμική παρουσία του κόσμου του Δικεφάλου στην αναμέτρηση με την Σάκλε, για τα play offs του Champions League...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4