Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιουνίου 2017

Μία μπάλα, μία ιστορία (1972)

Σαν σήμερα στις 7/6/1972, κάποιος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, στον αγώνα Κυπέλλου που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο (τότε) Χαριλάου...

Πολλά χρόνια μετά αισθανόμαστε όλοι εμείς τυχεροί που μπορούμε να απολαύσουμε αυτό το ... ποδοσφαιρικό κειμήλιο έστω και σε ασπρόμαυρη φωτογραφία!


Η μοναδική λοιπόν αυτή εικόνα, πέφτοντας στα χέρια μας, έγινε η αφορμή να ανασυρθούν από το χρονοντούλαπο της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας, σκηνές περασμένων εποχών που ακόμα και οι παλιότεροι τις είχαμε σχεδόν λησμονήσει. 

Η γνώμη μας είναι ότι η ομάδα πρέπει να κρατάει τα κειμήλιά της με νύχια και με δόντια. Είναι ένας καλός τρόπος να μάθουμε όλοι μας την ιστορία του συλλόγου που λατρεύουμε και να θαυμάσουμε το μεγαλείο του. 

Ο «τυχερός» που πήρε την μπάλα από τον διαιτητή Μίχα, όταν έληξε το ματς Κυπέλλου στο Χαριλάου, ήταν ο Κούλης Αποστολίδης, ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της ασπρόμαυρης νίκης – πρόκρισης! Αυτός ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή!

Αφού την φύλαξε για αρκετά χρόνια, κάποια στιγμή την παρέδωσε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και πλέον βρίσκεται μέσα σε μια βιτρίνα στην Τούμπα για να θυμίζει σε όσους την αντικρίζουν, την ιστορία ενός παιχνιδιού, ιδιαίτερα σημαντικού για την μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του '70...

Αυτό το κειμήλιο διασώθηκε, ελπίζουμε και πολλά άλλα που υπάρχουν διάσπαρτα, να έχουν την ίδια τύχη και κάποια στιγμή όλα αυτά να μπορούμε να τα θαυμάσουμε σε ένα μουσείο γεμάτο ΠΑΟΚ, όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν τεράστιο σύλλογο σαν τον Δικέφαλο του Βορρά!

* Εκ παραδρομής έχει γραφτεί πάνω στην ασπρόμαυρη μπάλα πως το ματς ήταν ΠΑΟΚ - Άρης... Το σωστό είναι πως ήταν Άρης - ΠΑΟΚ και έγινε στο Χαριλάου στις 7/6/1972, με τα στοιχεία αυτά να είναι τσεκαρισμένα σωστά!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4