Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Αυγούστου 2017

Ήττα με κέρδος στο φιλικό με την Άιντραχτ (1979)

Σαν σήμερα στις 6/8/1979 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στη Γερμανία, την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Eintracht Frankfurt)...

Ο αγώνας έγινε στο Ρόφενμπουργκ και η γερμανική ομάδα πήρε τη φιλική νίκη επικρατώντας με 3-2, εκμεταλλευόμενη τις ευκαιρίες της, αλλά και τις απουσίες μας. Ο ΠΑΟΚ όμως κέρδισε σε εκείνο το φιλικό δύο παίκτες.

Ο ένας ήταν ο Νίκος Αλαβάντας που παίζοντας στη θέση του Κώστα Ιωσηφίδη εντυπωσίασε και ο άλλος ήταν ο Βασίλης Βασιλάκος που επίσης εντυπωσίασε με τις εκπληκτικές επινοήσεις του και το γεμάτο πάθος παιχνίδι του. 
 
Αμφότεροι στα χρόνια που ακολούθησαν διέπρεψαν με τη φανέλα του Δικεφάλου...

Στο σκορ προηγήθηκε η Άιντραχτ στο 13'. Χτυπήθηκε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, ο Φίλης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Λότεμαν με κεφαλιά έκανε το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. 
 
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεδιπλώθηκε στο γήπεδο πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση και στο 64' μετά από εκπληκτική μπαλιά του Βασιλάκου στον Ορφανό, γύρισμα του τελευταίου στον Αλεξανδρίδη για να γίνει το 1-1 από κοντά.

Και ενώ η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει κεφάλι στο σκορ, ήρθε στο 73' ο Μπόχες να κάνει το 2-1 και μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Ναχτβάι έπιασε τον Φίλη στον ύπνο και με μακρινό σουτ έκανε το 3-1! 
 
Ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 89' ο Νέτο Γκουερίνο με φοβερή βολίδα από τα 25 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 3-2...

Κορυφαίοι για τον Δικέφαλο οι:
Βασιλάκος, Αλαβάντας, Γκουερίνο, Ορφανός και Αναστασιάδης, ο οποίος σε ρόλο λίμπερο κατέπληξε! Από τους Γερμανούς ξεχώρισαν ο Αυστριακός Μπρούνο Πετσάι, ο Μπόχερς, ο Τσα και ο Κέρμπελ.

Οι συνθέσεις:

Άιντραχτ:
Φουνκ, Ναχτβάι, Νοϊμπέκερ, Χέρμπελ, Πετσάι, Γιαν, Ματράουφτ, Λόραντ, Κάρκα, Μπόχερς, Λότεμαν, Τσα.

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αναστασιάδης, Θ. Αποστολίδης (80' Μπανιώτης), Αλαβάντας, Δαμανάκης, Ορφανός, Σαράφης (46' Αλεξανδρίδης), Βασιλάκος, Γκουερίνο, Κερμανίδης.
 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4