Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Αυγούστου 2017

Πεντάρα στον Εορδαϊκό για το κύπελλο (1992)

Σαν σήμερα στις 16/8/1992, o ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εορδαϊκό στα πλαίσια της φάσης των ομίλων της 51ης διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου  1992-1993 ...

Ο ΠΑΟΚ με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (2.180 τα εισιτήρια) κέρδισε εύκολα με 5-0, χωρίς να έχει στη σύνθεσή του, τους Λαγωνίδη, Μαγκντί. 

Στο 6' ο Γιούρος γλίτωσε ένα σίγουρο γκολ αποκρούοντας την κεφαλιά του Δημόπουλου, αλλά ο φορ του ΠΑΟΚ στο 13' άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπορμπόκη.
Ο Δημόπουλος με κεφαλιά ανοίγει το σκορ ... 

Ο Αλεξίου στο 18' με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπορμπόκη πέτυχε το 2-0, με τον Εορδαϊκό να φτάνει κοντά στο γκολ στο 36' όταν η κεφαλιά του αμαρκάριστου Μπλέτσου πέρασε άουτ.

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 2-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ξυθάλη από την Άρτα (Σακελλαρίου, Δηλαβέρης οι βοηθοί του).

Στο 47' ο Οικονομίδης με σουτ μετά από μπαλιά του Τουρσουνίδη σημείωσε το 3-0 και στο 53' και πάλι ο Θανάσης Δημόπουλος βρήκε δίχτυα μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Λεοντιάδη.
Ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς σε μια προσπάθειά του ...

Το σκορ διαμορφώθηκε στο 86' από τον Τζούρτζεβιτς, που εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Γιούρου σε σουτ του Χιονά και μπήκ ε μρ την μπάλα στα δίχτυα. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Οικονομίδης (σαν αμυντικό χαφ!), Χάβος, Δημόπουλος, Μπορμπόκης και από τους φιλοξενούμενους οι Τσιντογιάννης, Ιωσηφίδης, Μίχιτς.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Χάβος, Καπετανόπουλος, Ηλιάδης, Αλεξίου, Οικονομίδης, Θ. Δημόπουλος (73' Καλογερόπουλος), Μπορμπόκης (73' Χιονάς), Τζούρτζεβιτς, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης.

Εορδαϊκός: Γιούρος, Τσακουρίδης, Ιωσηφίδης, Μπέλτσος, Αλιατίδης, Τσιντογιάννης, Χριστοφορίδης (70' Τσαγκαλίδης), Μίχιτς, Γατόπουλος, Σπάσιτς, Τάσκαλ (82' Τσιλιάκος). 

Δηλώσεις Πέτροβιτς ...
Πέτροβιτς, Κοκότοβιτς, Ζαλίκας, στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Εορδαϊκό...

"Παίξαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, με πολλή ζέστη, όμως  ήμασταν πειθαρχημένοι και με επαγγελματική συμπεριφορά. Βέβαια υπήρχαν και λάθη μέσα στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά έχουμε τρεις εβδομάδες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και θα διορθώσουμε. πετύχαμε πέντε γκολ και είχαμε πολλές ευκαιρίες, κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό για την ομάδα.

Ο Μαγκντί είχε μια ενόχληση στην επέμβαση που έκανε και ο γιατρός του συνέστησε ξεκούραση. Σήμερα κάθισε τυπικά στον πάγκο και αν ήταν απαραίτητο θα έπαιζε. Σιγά σιγά θα μπει στον ρυθμό της ομάδας. 

Είχαμε πολλούς τραυματίες και έπαιξαν όσοι μπορούσαν, ενώ στην αποστολή είχαμε αυτούς που ήταν ετοιμοπόλεμοι (15 παίκτες!), χωρίς να υπάρχει περιθώριο για άλλη επιλογή. Όταν επιστρέψουν οι τραυματίες θα έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν την ομάδα γιατί έχουμε να δώσουμε πολλά παιχνίδια".

* Ο Δικέφαλος συγκέντρωσε 5 βαθμούς (2 νίκες και 1 ισοπαλία), στον όμιλο και πέρασε σαν πρώτος στην επόμενη φάση του θεσμού.

* Δυστυχώς στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Δόξα Δράμας σε διπλά ματς (3-3 στην Τούμπα και 1-1 εκτός), έχοντας τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του!

* Στην 51η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1992-93 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Στα χαρακτηριστικά της προκριματικής φάσης των ομίλων υπήρξε το γεγονός ότι το σύστημα βαθμολογίας που ακολουθήθηκε ήταν το 2-1-0, ενώ στα πρωταθλήματα που ξεκίνησαν αμέσως μετά τη φάση αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σύστημα 3-1-0.

* Από τη φάση αυτή, μόνη έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Άρη από ομάδες μικρότερων κατηγοριών (Εθνικό και Πανηλειακό)! Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με Προοδευτική, Εορδαϊκό και Πανδραμαϊκό.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4