Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιουλίου 2017

Ένα φιλικό γεμάτο "αστέρια" (1963)


Σαν σήμερα στις 29/7/1963, έγινε έ
να μοναδικό φιλικό παιχνίδι...

Αντίπαλοι εκείνο το απόγευμα της Δευτέρας στο Καυτανζόγελιο στάδιο, βρέθηκαν ο ΠΑΟΚ και ομάδα ηθοποιών, μεγάλων αστέρων του κινηματογράφου της εποχής, των οποίων το ρόστερ ήταν "εμπλουτισμένο" από γνωστούς παίκτες των ομάδων της Αθήνας! 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 20.000 (!) θεατές και το εναρκτήριο λάκτισμα το έδωσε η ... Γεωργία Βασιλειάδου, που εμφανίστηκε στο γήπεδο συνοδευόμενη από τους επόπτες Βασίλη Αυλωνίτη και Νίκο Σταυρίδη (ιερά τέρατα της μεγάλης οθόνης), καθώς και τον διαιτητή Λυκιαρδόπουλο.

* Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Σταυρίδης, Γεωργία Βασιλειάδου και ο διαιτητής Λυκιαρδόπουλος, μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη της αναμέτρησης!

Ο κόσμος που είδε το παιχνίδι ήταν στην πλειοψηφία του άσχετος από ποδόσφαιρο, καθώς ερωτήσεις του στυλ: "Γιατί ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα με σφυρίγματα", "τι είναι το οφ σάιντ", "τι σημαίνει φάουλ", περιπλανιόταν στις εξέδρες, κάνοντας αυτούς που γνώριζαν να έχουν λυθεί στα γέλια! 

Ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά γήπεδα, που σίγουρα όσοι το έζησαν από κοντά δεν το ξέχασαν εύκολα!

Στη διπλανή εικόνα αχνοφαίνεται ο τερματοφύλακας των ηθοποιών Λάμπρος Κωνσταντάρας σε μια προσπάθειά του...

Στο καθαρά αγωνιστικά κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε ξεκάθαρη υπεροχή, όχι μόνο στο διάστημα που αγωνίστηκαν οι ηθοποιοί αλλά και στην επανάληψη, όταν έπαιξαν πολλοί παίκτες ομάδων της πρωτεύουσας. 

Στην επανάληψη μάλιστα ο ΠΑΟΚ έκανε και αυτός πολλές αλλαγές, καθώς πήραν χρόνο συμμετοχής και αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Για την ιστορία τα γκολ τα σημείωσαν οι Γιακουμής στο 14', Τσακιρίδης στο 44' και Λέανδρος στο 75'...

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λυκιαρδόπουλος, ένας από τους καλύτερους διαιτητές της εποχής...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Στεργιάδης, Μακρής (Ζάβας), Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Κατηκαρίδης (Ανανίας), Σαββίδης (Μαρβάκης), Ραπτόπουλος (Αποστολίδης), Γιακουμής (Κούδας), Λέανδρος (Ανδρονικίδης).

Ηθοποιοί: Κωνσταντάρας (Βουτσαράς), Τουμπέλης, Στεφανάκος, Κούρκουλος (Κοκκόνης), Γιαννόπουλος (Μάλαμας), Δομάζος, Τσακιρίδης, Ντούτος (Λουκανίδης).

Στην αρχική εικόνα διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά οι: Λουκανίδης, Μακρής, Κωνσταντάρας, Γιακουμής, Κούρκουλος, Σαββίδης, Κατηκαρίδης.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4