Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιουλίου 2017

Σαν σήμερα έφυγε ο Ανανίας Χατζημπαλόγλου (2017)

Σαν σήμερα στις 10/7/2017, η οικογένεια του ΠΑΟΚ έγινε φτωχότερη, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ανανίας Χατζημπαλόγλου, ο άνθρωπος ο οποίος ήταν ο γιατρός του ΠΑΟΚ από τα μέσα της χρυσής δεκαετίας του '70 έως το 1996 ...

Ο Ανανίας Χατζημπαλόγλου γεννήθηκε στις 23/1/1944 στη Θεσσαλονίκη και είχε καταγωγή από το Ικόνιο (Σημερινή Τουρκία). Το 1964 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) απ’ όπου αποφοίτησε το 1970.

Την περίοδο 1971-1975 έκανε την στρατιωτική του θητεία στο υγειονομικό και έπειτα το αγροτικό του στο Καστελόριζο και τη Ρόδο.

Το διάστημα 1975-1979 έκανε την ειδικότητα του αγγειοχειρουργού στο ΑΧΕΠΑ.

Από το 1980 έως το 1985 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου έκανε τη διδακτορική του διατριβή και έπειτα έγινε λέκτορας. Επιπλέον, τη δεκαετία του ’80 πραγματοποίησε δύο μετεκπαιδεύσεις. 

Η πρώτη ήταν στο Χιούστον της Αμερικής (σημείο καμπής για την καριέρα του), όπου δημοσιεύτηκαν οι εργασίες του σε έγκριτα περιοδικά και λόγω των επιτευγμάτων του δημιουργήθηκε από τότε ο όρος «μοντέρνα αγγειοχειρουργική». 

Η δεύτερη μετεκπαίδευση ήταν το 1987 στη Δυτική Γερμανία. Το 1988 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, το 1990 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Α.Π.Θ. και το 1998 Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής. Σταθμός στην ιατρική του καριέρα στάθηκε ο Καθηγητής Χειρουργικής του στο ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Χριστόπουλος.

Το ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ

Από μικρή ηλικία είχε ως χόμπι το ποδόσφαιρο και συμμετείχε στην Α΄ εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ, η όποια στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος τα χρόνια συμμετοχής του. Προοριζόταν να συμμετέχει στην Α' ομάδα, αλλά επειδή πέρασε στην Ιατρική, εγκατέλειψε την ποδοσφαιρική του καριέρα. 
Για να παραμείνει δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως γιατρός του ΠΑΟΚ από τα μέσα της δεκαετίας του 70 έως και το 1996. 

Ο ΠΑΟΚ ήταν η δεύτερή του οικογένεια και μάλιστα, για τη μεγάλη του προσφορά, βραβεύτηκε πολλές φορές από την ομάδα. 

Αδελφικός φίλος του από τα εφηβικά χρόνια ήταν ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Κούδας, με τον οποίον ήταν και συμπαίκτες στην εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ήταν στο τιμ των γιατρών (μαζί με Γιγή και Χαλβατζούλη) που προσπάθησαν να επαναφέρουν τον Λόραντ στη ζωή μπροστά από τον πάγκο μας, στο αλήστου μνήμης παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στις 31/5/1981.
Ο θάνατός του οφειλόταν σε ανακοπή και η κηδεία του έγινε 2 μέρες αργότερα, στις 12/7/2017.
6/2/1980. (Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης) Ο ΠΑΟΚ έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό παίρνοντας  το διπλό με 1-2, για τον β' γύρο του κυπέλλου Ελλάδος. 
Οι παίκτες, ο τότε προπονητής μας Εγκον Πίχατσεκ και παράγοντες του ΠΑΟΚ, πανηγυρίζουν την νίκη πρόκριση. Ανάμεσά τους και ο αείμνηστος γιατρός του ΠΑΟΚ, Ανανίας Χατζημπαλόγλου (με τα γυαλιά και το τσαντάκι).

* Πηγή βασικού βιογραφικού: ellinismos.gr

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4