Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιουλίου 2017

Αποκλεισμός σε παιχνίδι γκραν γκινιόλ (1969)


Σαν σήμερα στις 3/7/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Εθνικό Πειραιώς, σε ένα συγκλονιστικό αγώνα, για την προημητελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1968-1969 ...

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Εθνικό, έχοντας ήδη αποκλείσει στη διοργάνωση τον Μέγα Αλέξανδρο (6-0) και τον Παναιτωλικό εκτός έδρας στην παράταση (2-3).

Ο Δικέφαλος αν και πέτυχε 4 γκολ σε εκτός έδρας ματς (τα περισσότερα εκείνη τη χρονιά), δεν κατάφερε να προκριθεί, καθώς προδόθηκε από την άμυνά του με αποτέλεσμα να έρθει ο αποκλεισμός στην παράταση... 

Οι παίκτες του Γιάνκο Γιαννέφσκι προηγήθηκαν στο σκορ στο 8'. Ο Φουντουκίδης εκτέλεσε με πάσα το φάουλ που κέρδισε ο Σαράφης, η μπάλα έφτασε στον Παρίδη, αυτός μπήκε στην περιοχή, ξανάδωσε την μπάλα στον Φουντουκίδη που από κοντά νίκησε τον Αρβανίτη κάνοντας το 0-1. 
 
Έξι λεπτά αργότερα (14'), ο Κούδας διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ! Η ομάδα μας κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και έδειχνε ικανή να φύγει με την πρόκριση από τον Πειραιά.

Ο Εθνικός ξαναμπήκε στο ματς στο 23'. Βαθιά μπαλιά του Νικηφοράκη, ο Φουντουκίδης καθυστέρησε να καθαρίσει τη φάση, ο Σαββουλίδης έχασε την έξοδο και ο Χατζηιωάννογλου που παρενεβλήθη με έξυπνο πλασέ έκανε το 1-2. 

Στο 29' ωραίος συνδυασμός Σαράφη - Κούδα έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής και ... 1-3. 
Ο βοηθός υπέδειξε αρχικά οφ σάιτ, όμως ο διαιτητής Δικόπουλος πήρε τη φάση πάνω του και πολύ σωστά το μέτρησε, εκθέτοντας τον βοηθό, ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα έκανε γενικώς μαντάρα!

Στο 32΄ο Εθνικός μείωσε εκ νέου με τον Λεβεντάκο (έφερε ευθύνη ο Σαββουλίδης) και στο 38΄με μακρινό σουτ του Κρητικόπουλου ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. 

Στο 44' ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τον Παρίδη, που δέχτηκε την μπάλα στο πιάτο από κεφαλιά ψαράκι του Φουντουκίδη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούδα από τα αριστερά. 
Με αυτό το αγγλικό σκορ (3-4) οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια!

Στο 50' ο Τουρκομένης (αντικατέστησε τον Αρβανίτη στο ημίχρονο), έπεσε στα πόδια του Κούδα και γλίτωσε το 3-5, ενώ το 63' κεφαλιά - ψαράκι του Λεβαντάκου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι μας. 

Στο 67' αποβλήθηκαν οι Χαζηιωάννογλου - Θεοφανίδης επειδή συνεπλάκησαν και δύο λεπτά αργότερα (69') ο Εθνικός ισοφάρισε με δυνατό σουτ του Κρητικόπουλου που δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Πίρτσος, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Σαββουλίδη στο 39'...

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε 4-4 και στο πέμπτο λεπτό της παράτασης (95'), μετά από λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Φουντουκίδη (αποτυχημένο ψαλίδι), ο Κρητικόπουλος σκόραρε χαρίζοντας την πρόκριση στους γηπεδούχους!

Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να είχε καθαρίσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 3-4 αντί για 1-4, καθώς οι γηπεδούχοι με μιάμιση ευκαιρία σημείωσαν 3 γκολ εκμεταλλευόμενοι τα ολέθρια λάθη της άμυνάς μας... 

Μεγάλη η ευθύνη του Σαββουλίδη στο δεύτερο και τρίτο γκολ, καθώς και του Πίρτσου στο τέταρτο, ενώ ο φιλότιμος και μαχητικός Φουντουκίδης, αν και βοήθησε στα δύο γκολ του ΠΑΟΚ, ήταν συνυπεύθυνος σε δύο από αυτά που δεχτήκαμε!

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Παρίδης, Κούδας...

Οι συνθέσεις:

Εθνικός:
Αρβανίτης (46' Τουρκομένης), Σαραντάρης, Τούντας, Κρεμμύδας, Νικηφοράκης, Σταματόπουλος (46' Καρδιακίδης), Ρασσιδάκης, Ζερβουδάκης, Λεβεντάκος, Χατζηιωάννογλου, Κρητικόπουλος.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (39' Πίρτσος), Μήτρακας, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Τερζανίδης, Γιακουμής, Παρίδης, Σαράφης (73' Μουρατίδης), Αφεντουλίδης, Κούδας.

* Στον τελικό εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και την κούπα τη σήκωσε στην "κλήρωση" η αθηναϊκή ομάδα (1-1 το παιχνίδι).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κούδας να σημειώνει στο 14' το 0-2 νικώντας τον Αρβανίτη. Τη φάση παρακολουθούν ακόμη οι: Παρίδης, Τούντας, Λεβεντάκος, Σαράφης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4