Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Ιουνίου 2017

Τρίμπαλο με τετράδα "φωτιά" (1969)

Σαν σήμερα στις 8/6/1969, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο γήπεδο του Μακεδονικού τον Εθνικό Πειραιώς, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1968-1969 ...

Ήταν το πρώτο παιχνίδι Α' Εθνικής που έγινε στο συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο είχε εγκαινιαστεί στις 28/1/1968 και οι κερκίδες του γέμισαν από 8.000 περίπου θεατές (6.607 τα εισιτήρια).

Ο Δικέφαλος ήταν κατά διαστήματα εξαιρετικός, αλλά για ένα ακόμη παιχνίδι δεν έλειψαν τα αμυντικά λάθη, τα οποία όμως αυτή τη φορά δεν τα πλήρωσε, κυρίως λόγω της αστοχίας των φιλοξενούμενων και της καλής μέρας στην οποία βρέθηκε ο τερματοφύλακάς μας Πίρτσος!
Αντίθετα το κέντρο και η επίθεση της ομάδας του Γιάνκο Γιαννέφσκι, υπήρχαν στιγμές που έβγαζαν φωτιές!

Η τετράδα που έπαιζε μεσοεπιθετικά (Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης, Παρίδης) κυριολεκτικά ζάλισε την άμυνα των Πειραιωτών, φιλοδωρίζοντάς την με τρία γκολ...

Η αρχή έγινε στο 5' με τον Παρίδη, για να διπλασιάσει τα γκολ του ΠΑΟΚ ο ίδιος στο 25'. Το 3-0 σημειώθηκε στο 55' από τον Σταύρο Σαράφη.
Μετά την ολοκλήρωση της 33ης αγωνιστικής η βαθμολογία είχε ως εξής:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Παπαχριστούδης, Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Μακρής, Τερζανίδης, Γιακουμής, Παρίδης, Κούδας, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Εθνικός: Αρβανίτης, Σαραντάρης, Ελευθεριάδης (67' Χατζηιωαννίδης), Τούντας, Κρεμμύδας, Νικηφοράκης, Χατζηιωάννογλου, Κρητικόπουλος. Σταματόπουλος, Λεβεντάκος, Καρδιακίδης (46' Ρασιδάκης).

* Τη σεζόν 1968-69, ο ΠΑΟΚ με τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο του, σε 34 ματς είχε 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες, τερμάτισε στην 5η θέση με 76 βαθμούς και τέρματα 58-37.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4