Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιουνίου 2017

Δεύτερη ίδια ανατροπή, μέσα σε ένα μήνα (1971)

Σαν σήμερα 6/6/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό του Γουέμπλεϊ, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971 ...

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή -την 2η μέσα σε ένα μήνα- επί του ίδιου αντιπάλου και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκορ!

Ας πάρουμε τα πράματα με τη σειρά:

Το ημερολόγιο έγραφε 5/5/1971 και ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στα πλαίσια του κυπέλλου Ελλάδας στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, που σε λίγες μέρες θα αντιμετώπιζε στο Γουέμπλεϋ τον Άγιαξ, στον τελικό του Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Σε εκείνο το ματς του Κυπέλλου, όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 56΄ με 0-2 (με τέρματα των Δομάζου και Τομαρά), πίστεψαν ότι η πρόκριση είχε κριθεί και τα εναπομείναντα λεπτά θα ήταν διαδικαστικά. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σκορ σε 3-2 μέσα σε 5 λεπτά, με τέρματα των Σαράφη (56'), Σούρπης(58' με αυτογκόλ) και Παρίδη (61').

Ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Ούγγρος Φέρεντς Πούσκας, εκείνη τη μέρα δεν ήταν στην Τούμπα, μιας και κατασκόπευε τον Άγιαξ. Μαθαίνοντας τα νέα, ξέσπασε στον βοηθό του και υπεύθυνο για το κοουτσάρισμα της ομάδας στο ματς της Τούμπας, μη θέλοντας να πιστέψει τον τρόπο που χάθηκε το ματς: «Εγώ δεν θα έχανα ποτέ έτσι...»

Κατά μια άλλη εκδοχή του είπε: «Μόνο εσύ θα μπορούσες να χάσεις ένα παιχνίδι από 2-0 σε 2-3».

Περισσότερα για αυτό το παιχνίδι ΕΔΩ.
Ένα μήνα, λοιπόν, αργότερα, σαν σήμερα στις 6/6/1971, και πάλι στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν αυτή τη φορά για το Πρωτάθλημα. Με δυο γκολ του Αντωνιάδη, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και πάλι με 0-2 μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου.
Η εξέλιξη όμως ήταν ίδια και απαράλλακτη με το ματς του Κυπέλλου: 1-2 από τον Ασλανίδη στο 66' και δύο γκολ από τον Σταυρίδη, που είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή.

Με το ματς αυτό λύθηκε και η απορία του Πούσκας για το πώς είναι δυνατόν να χάσεις ένα ματς από 0-2 μέσα σε μισό ημίχρονο...
Μέσα σε ένα μήνα οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει 2 ματς στη Θεσσαλονίκη με το ίδιο σκορ και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: με την απόλυτη ανατροπή από 0-2 σε 3-2!
Είναι ακόμα χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο παιχνίδι του Πρωταθλήματος με μεγάλες ελλείψεις (Γούναρης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης και Παρίδης προφυλάχθηκαν εν όψει του τελικού του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό που πραγματοποιήθηκε τρεις ημέρες αργότερα) ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με την ίδια ακριβώς 11άδα που παρατάχτηκε στον τελικό του Λονδίνου...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (46' Χριστοδούλου), Βέργος, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Σαράφης, Κούδας, Λάζος, Ασλανίδης, Μαντζουράκης, Πουλασιχίδης (66' Σταυρίδης).

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Τομαράς, Καψής, Σούρπης, Βλάχος, Καμάρας, Ελευθεράκης, Δομάζος, Γονιός (10' Γραμμός), Αντωνιάδης (71' Δεληγιαννίδης), Φυλακούρης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4