Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιουνίου 2017

Ήττα με το μυαλό στον τελικό (1974)

Σαν σήμερα στις 9/6/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Καβάλα, για την 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1973-1974 ...

Σε ένα νευρικό παιχνίδι για το οποίο οι γηπεδούχοι καιγόταν για τη νίκη ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού, ο ψιλοαδιάφορος βαθμολογικά ΠΑΟΚ είχε την προσοχή του στραμμένη στον τελικό Κυπέλλου που ακολουθούσε σε μια εβδομάδα, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ένα κύπελλο που τελικά ο ΠΑΟΚ το σήκωσε στα πέναλτι! Έτσι οι παίκτες του Σάνον περισσότερο νοιαζόταν να μην έχουν κάποιον τραυματισμό, παρά να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, βαθμολογικά!
Στην αρχική πίεση της Καβάλας, ο ΠΑΟΚ με τον Στέφα σε πολύ καλή μέρα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ως το 22' όταν ο Μαχαιρίδης σημείωσε το γκολ που έμελλε να κρίνει τον νικητή στην αναμέτρηση!

Η αντίδραση του Δικεφάλου ήταν υποτονική και ειδικά στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν ξεκάθαρο πως ο Δικέφαλος δεν είχε τη διάθεση να πιέσει και να απειλήσει, παίζοντας πολύ προσεκτικά, για τον λόγο που αναφέραμε πιο πάνω!
 
Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ οι Στέφας, Κούδας, Γούναρης και Ιωσηφίδης ...

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Παντελάκος, Αβραμίδης, Ρήγας, Καπετανίδης (80' Παπαδόπουλος), Διαμαντόπουλος, Παπαδόπουλος, Μπουγατσάς, Πάτσας, Ζεϊτίδης (66' Καραμήτσος), Χρυσαφίδης, Μαχαιρίδης.

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης (66' Τσακιρόπουλος), Αναστασιάδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης (80' Παναγής), Παρίδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1973-74 τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας με συγκομιδή 43 βαθμών, έχοντας σε 34 ματς, 16 νίκες - 11 ισοπαλίες - 7 ήττες και τέρματα 62-32. Πήρε το ευρωπαϊκό ειστήριο για το Κύπελλο Κυπελλούχων, σαν κάτοχος του τροπαίου!

* Στην αρχική photo, φάση από το παιχνίδι που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Καβάλα την προηγούμενη σεζόν (1972-1973) και στο οποίο ο Δικέφαλος επικράτησε 0-2, με τον εικονιζόμενο Στέφα να αποκρούει το πέναλτι του Κοψαχείλη στο 65'...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4