Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Ιουνίου 2017

Πρόκριση στο Αγρίνιο στους "4" (1969)

Σαν σήμερα στις 4/6/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό, για τη γ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιαννέφσκι στον πάγκο του, είχε ήδη αποκλείσει στην προηγούμενη φάση τον Μέγα Αλέξανδρο (6-0), σε μια χρονιά που η καλή πορεία στο Κύπελλο ήταν στόχος.

Εκείνη τη μέρα το γήπεδο του Παναιτωλικού κατακλύστηκε από κόσμο (κόπηκαν 4.691 εισιτήρια, νούμερο εκπληκτικό για τα δεδομένα του Παναιτωλικού), με τον κόσμο να παίρνει θέση στις εξέδρες από τις 2:00!

Ο ΠΑΟΚ με τους Κούδα και Σαράφη σε πολύ μεγάλη μέρα, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, προδόθηκε όμως σε δύο φάσεις από την άμυνά του και χρειάστηκε να πάει το ματς στην παράταση για να περάσει η ομάδα μας στον επόμενο γύρο! 

Στο 25', ο Κούδας άνοιξε το σκορ με βολίδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 30', ο Σαράφης μετά από σέντρα του Αφεντουλίδη άφησε έντεχνα την μπάλα στον Παρίδη, που εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα κάνοντας το 0-2.

Στο 35', ο Παναιτωλικός μείωσε το σκορ σε 1-2 με κεφαλιά του Καλαμίδα, μετά από αδράνεια της άμυνάς μας. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεζε για να κλειδώσει τη νίκη και σε μια ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κουτσογιάννης μπήκε στην περιοχή μας και πλάσαρε από κοντά τον Σαββουλίδη, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί στο 98' ο Κούδας πέρασε όσους αμυντικούς βρήκε μπροστά τους και σημείωσε με αυτόν τον εκπληκτικό τρόπο το 2-3. 

Οι Αγρινιώτες φίλαθλοι παρά την πίκρα του αποκλεισμού, χειροκρότησαν στο τέλος το δίδυμο Κούδα - Σαράφη, που εκείνη την ημέρα μάγεψε!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Παπαχριστούδης (Μακρής), Μουρατίδης, Θεοφανίδης, Γιακουμής, Παρίδης, Κούδας, Τερζανίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης (90' Ασλανίδης).

* Η πορεία του ΠΑΟΚ προς τον τελικό της 9ης Ιουλίου 1969, διακόπηκε στον επόμενη γύρο, όταν έχασε από τον Εθνικό Πειραιώς στο Καραϊσκάκη με 5-4 στην παράταση... Έναν τελικό που κέρδισε ο Παναθηναϊκός... στην κλήρωση! 

* Η αρχική φωτογραφία είναι από το παιχνίδι πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969, που έγινε στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (2-1).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4