Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Μαΐου 2017

Νίκη και όνειρα για Champions League (2012)

Σαν σήμερα στις 10/5/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, για την 3η αγωνιστική των Play Offs της Super League, της περιόδου 2011-2012...

Ο Δικέφαλος είχε μπει στη μίνι διοργάνωση με 0 βαθμούς (όσους είχε ο Ατρόμητος και η ΑΕΚ), την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε ξεκινήσει με 4!

Μετά όμως από τα ματς των δύο πρώτων αγωνιστικών, ο ΠΑΟΚ βρισκόταν στους 4 βαθμούς, ο Ατρόμητος στους 2, η ΑΕΚ στους 3 και ο Παναθηναϊκός στους 5, καθώς είχε πάρει μόνο μια ισοπαλία (1-1 στη Λεωφόρο με τον Ατρόμητο).

Έτσι το παιχνίδι της Τούμπας απέκτησε τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς ο ΠΑΟΚ με νίκη θα άφηνε την αθηναϊκή ομάδα 2 βαθμούς πίσω του, ενώ επαναλαμβάνουμε πως ξεκίνησε με -4 σε σχέση με τον Παναθηναϊκό!!! 

Ο Δικέφαλος αυτή τη φορά είχε ψυχή και πάθος στο παιχνίδι του και πέτυχε να φτάσει σε μια δύσκολη νίκη που του έδινε το δικαίωμα να ατενίζει αισιόδοξα τη συνέχεια. 

Ο Λάζλο Μπόλονι, τεχνικός του ΠΑΟΚ, στο κλασικό 4-2-3-1 προτίμησε για την αρχική ενδεκάδα τους Ίβιτς και Γεωργιάδη αντί των Λίνο και Φωτάκη και ουσιαστικά αυτή η διαφοροποίηση της ομάδας σε σχέση με το προγούμενο παιχνίδι στο Περιστέρι (1-1).
Και οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά και έψαξαν το γκολ από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ έβγαζε στο γήπεδο μεγαλύτερο πάθος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια του και παροτρυνόμενος από 17.000 οπαδούς που δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα άρχισε να δημιουργεί τις πρώτες καλές φάσεις. 

Η καλύτερη στιγμή για την ομάδα μας ήρθε στο 24' όταν ο Λάζαρ έκοψε έξυπνα την μπάλα από τα δεξιά και ο Κλάους δεν πρόλαβε με τον Καρνέζη εκτός φάσης να ανοίξει το σκορ.

Ότι δεν πέτυχε ο Αθανασιάδης στη φάση που προαναφέραμε, το πέτυχε ο Σάλπι στο 32'. Τότε ο πολύ καλός Σταφυλίδης, έκανε χαμηλή σέντρα - σουτ από τα αριστερά και ο Σαλπιγγίδης με κοντινό σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ.
Γενικά στο παιχνίδι δεν είχαμε πολλές φάσεις και ιδιαίτερα στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός αναλώθηκε σε ανούσια κατοχή της μπάλας ενώ ο ΠΑΟΚ με έξυπνες αντεπιθέσεις προσπαθούσε να τρυπήσει για δεύτερη φορά την άμυνα των φιλοξενούμενων. 

Καθαρή φάση για τους παίκτες του Φερέιρα δεν υπήρξε και οι τελικές που καταγράφονται στο ενεργητικό τους έχουν να κάνουν μόνο με μακρινά σουτ που όσα βρήκαν εστία ήταν εύκολη υπόθεση για τον σταθερό Χαλκιά.

Το βαρόμετρο του Δικεφάλου -η μεσαία του γραμμή- εκείνη τη μέρα λειτούργησε ορθόδοξα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε έναν ΠΑΟΚ με οργάνωση στο παιχνίδι του και με παίκτες που έπεφταν πρώτοι στην μπάλα περιορίζοντας τα όπλα του αντιπάλου.

Η απόδοση των παικτών.
Σταφυλίδης, Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης και Γκαρσία περνάνε στην πρώτη σειρά των διακριθέντων ενώ και η απόδοση των υπολοίπων κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. 

Πλέον όλοι στον ΠΑΟΚ έβλεπαν το ματς της επόμενης Κυριακής καθώς όλοι καταλάβαιναν τι θα σήμαινε ένα θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ, ένα αποτέλεσμα που τελικά όμως δεν ήρθε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Ιβιτς (77' Φωτάκης), Σαλπιγγίδης (93' Παπάζογλου), Γεωργιάδης (84' Νιμανί) και Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μαρίνος (60' Χριστοδουλόπουλος), Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Σιμάο (68' Τοτσέ), Κατσουράνης, Ζέκα, Κουΐνσι και Κλέιτον (80' Καραγκούνης).

Δηλώσεις ...
Φανερά ικανοποιημένος από τη νίκη του ΠΑΟΚ, ο Λάσλο Μπόλονι στις δηλώσεις του επεσήμανε την πολύ καλή παρουσία κάποιων παικτών του και τόνισε ότι η ομάδα θα κάνει τα πάντα για την πρωτιά στα play offs.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

O Ρουμάνος τεχνικός αρχικά είπε: "Καλησπέρα σας. Δεν ξέρω γιατί να μιλήσω για το ματς. Λίγο απ όλα ; Λίγο και για τις δύο πλευρές και μετά θα δεχθώ ερωτήσεις. 

Είδαμε ένα ωραίο θέαμα σήμερα. Ήταν ένα ματς με καλή ποιότητα. Ήταν μια τακτική μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες. Πρέπει να δεχθώ ότι ο ΠΑΟ είναι δυνατή ομάδα. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλο κλαμπ. Αλλά νομίζω ότι σήμερα ήμασταν κι εμείς δυνατοί και ισχυροί, δεν κάναμε συντηρητικό ματς, κάναμε κινήσεις από τις πλευρές, κάναμε σωστές κινήσεις και δημιουργήσαμε αρκετές καλές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ. 

Στόχος μας ήταν να τους μπλοκάρουμε στον άξονα στο χώρο του κέντρου. Να μη δεχόμαστε παίκτες από πίσω να βγαίνουν μπροστά. Παρόλα αυτά έχουν παίκτες όπως ο Κατσουράνης που έχουν ποιότητα κι εμπειρία και έτσι μας δημιούργησαν κάποια προβλήματα. Ξέρουμε πως έχουν παίκτες με τη δυνατότητα να δώσουν ταχύτητα κι εκρηκτικότητα, και γι αυτό ψάξαμε τις απαντήσεις μας.

Δεν χάσαμε όμως το στόχο να κρατήσουμε μια επιθετικότητα στην ομάδα μας. Νομίζω πως για την ομάδα μου κάποιοι παίκτες σήμερα έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι, και νομίζω πως από πλευράς αντοχής και φυσικής κατάστασης ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε ένα στόχο να μη χάσουμε εντός έδρας και ει δυνατόν να νικήσουμε, και τώρα είμαστε κοντά σε αυτό. 

Θέλω όμως να πω το εξής: Έχω μια δουλειά εδώ στον ΠΑΟΚ. Είμαι επαγγελματίας για αρκετά χρόνια. Έχω ένα κλαμπ για το οποίο δουλεύω, κάνω το καλύτερο που μπορώ. Με τους παίκτες που έχουμε τώρα. Έχω ένα φανταστικό κοινό. Κάνω ότι μπορώ για να τους ικανοποιήσω. Οπότε έχω αρκετούς λόγους να λυπάμαι όταν ακούω από διάφορους από εσάς, ότι τα play offs δε με νοιάζουν και αδιαφορώ. 

Είναι αλήθεια πως είπα ότι τα play offs δεν είναι και το σημαντικότερο πράγμα για το μέλλον του ΠΑΟΚ, αλλά πότε δεν είπα ότι δεν θα κάνουμε τα πάντα για να βγούμε πρώτοι. 

Αυτή η άποψη την οποία άκουσα, είναι τόσο ηλίθια που δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο γι αυτή. Μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν θα μπορώ να κάνω λογαριασμό για όσα γίνονται. Έχουμε ακόμα δύσκολα παιχνίδια και ταξίδια, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει".

Ερ : Πιστεύατε πριν τα πλευ οφ ότι οι τέσσερις πόντοι διαφοράς με τον ΠΑΟ, θα καλυφθούν εύκολα;
"Για μένα είναι έκπληξη, γιατί κατ' εμέ ο ΠΑΟ ήταν πιο δυνατός στο ξεκίνημα, αλλά έχω επίσης την εντύπωση πως πρέπει να προσέχουμε την αντίδρασή τους στο μέλλον".

Ερ : Το επόμενο ματς θα είναι το πιο καθοριστικό;
"Όταν παίζαμε το πρώτο παιχνίδι, είπαμε ότι εκείνο είναι το πιο σημαντικό. Στο δεύτερο είπαμε το ίδιο. Και σήμερα ξανά. Νομίζω αυτό θα κάνω συνέχεια".

Ερ : Ήταν σήμερα το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ σε φάση άμυνας; Οι αντίπαλοι έκαναν πολύ λίγες φάσεις...
"Ναι ήταν καλό παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξεχάσω τα ματς με την Τότεναμ και Ρούμπιν Καζάν στην Τούμπα, ή το ματς με την αεκ στον πρώτο γύρο. Αλλά σίγουρα σήμερα οι παίκτες μας απέδωσαν πολύ καλά τακτικά και φυσικών δυνάμεων. Έκαναν προσπάθεια και δικαιώθηκαν".

Ερ : Σκεφτήκατε να βάλετε το Λίνο και μετά βάλατε το Νιμανί. Συνέβη κάτι;
"Ναι, κάτι σκέφτηκα".

Ερ : Είπατε καλά λόγια για κάποιους παίκτες. Ποιους εννοούσατε;
"Δεν μπορώ να πω. Ο καλύτερος παίκτης ήταν η ομάδα. Το σύνολο είναι που μετράει όχι οι βασικοί παίκτες. Νομίζω πως ενάντια στην ΑΕΚ οι αλλαγές έκαναν καλή δουλειά, όπως και έγινε και σήμερα. 

Θα πρέπει οι παίκτες να μείνουν προσγειωμένοι στην ιδέα της ομαδικότητας. Θα ήθελα μόνο να πω πως οι διεθνείς μας παίκτες, και αυτοί που μπορεί να μπουν στην αρχική επιλογή της Εθνικής, απέδωσαν καλά για μένα και τον προπονητή της Εθνικής. 
Έπαιξαν καλά και έδωσαν πολλή προσπάθεια.Και στο τέλος να επιλέξει τέσσερις πέντε από την ομάδα μας. Ευχαριστώ".
O Φρεντερικ Νιμανί μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού για την νίκη της Τούμπας, έδωσε όμως μεγάλη σημασία στο παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά ο Γάλλος επιθετικός είπε: "Ημασταν καλά και συγκεντρωμένοι στο ματς. Ξέραμε ότι αν κερδίσουμε θα βρεθούμε πρώτοι, έστω προσωρινά, και τα καταφέραμε. Αν συνεχίσουμε έτσι θα είναι ότι καλύτερο."

Σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ: "Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε, όμως, και πόσο πολύτιμο είναι το ενδεχόμενο να φύγουμε νικητές από εκεί. Γι' αυτό ακριβώς γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε."

Ο Στέλιος Μαλεζάς σε δηλώσεις του για τη σπουδαιότητα της νίκης επί του Παναθηναϊκού αλλά έκανε λόγο και για την ανάγκη ξεκούραση που έχει όλη η ομάδα.

Αναλυτικά είπε:
"To σημαντικό για μας είναι ότι πήραμε σήμερα τους τρεις βαθμούς. Αυτό που προέχει τώρα είναι να ξεκουραστούμε και να πάρουμε τις απαραίτητες ανάσες. Σε τρεις μέρες δίνουμε ακόμη έναν δύσκολο αγώνα, με τον ίδιο αντίπαλο στην Αθήνα και θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις".
Ο Κοστίν Λαζάρ, με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, τόνισε τη σημασία της σημερινής επικράτησης του Δικεφάλου, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κερδίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για διατηρηθεί στην πρώτη θέση.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος:
«Ήταν μια πολύ καλή παράσταση από την ομάδα αλλά και τον αντίπαλό μας σήμερα. Ειδικά στο πρώτο θα μπορούσαμε να προηγηθούμε με περισσότερα τέρματα. Στο δεύτερο ημίχρονο και εμείς και ο αντίπαλος κουράστηκε και κοιτάξαμε τις αμυντικές μας υποχρεώσεις».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον στην κορυφή των play offs, δήλωσε: «Πρέπει να κερδίσουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, καθώς αν δεν το κάνουμε θα είναι σαν να έχουμε πετάξει τα όσα έχουμε κάνει ως τώρα. Αν κερδίσουμε όμως θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα».

Για το τι χρειάζεται για να έρθει η νίκη στο ΟΑΚΑ, σημείωσε: «Θα πρέπει να έχουμε σοβαρότητα και να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία που μας δίνεται προκειμένου να φτάσουμε στον στόχο μας».

----------------------------------------------------------

Kάτι από τα παλιά θύμισε εκείνο το απόγευμα η Τούμπα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, με τον κόσμο να δίνει το παρόν και να βοηθάει όπως αυτός γνωρίζει τους παίκτες του Μπόλονι να φτάσουν στη νίκη... 

To γήπεδο δε γέμισε, όμως οι 17.000 περίπου θεατές με όπλο τη φωνή τους (από όλες τις εξέδρες), έδωσαν δύναμη στην ομάδα να πάρει το τρίποντο και να πετάξει στην κορυφή της βαθμολογίας των play off.

KAYTH TOUMPA PAOK-PAO από ggiannis4
KAYTH TOUMPA PAOK-PAO 1 από ggiannis4


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4