Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2017

Αποκλεισμός στην κλήρωση! (1962)

Σαν σήμερα στις 9/5/1962, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, στην φάση των 32 του κυπέλλου Ελλάδος, της περιόδου 1961-1962...

Εκείνη την ημέρα στο γήπεδο του Άρη, ήταν μόλις 2.062 οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση κυπέλλου, κυρίως απογοητευμένοι από την ομάδα τους που στο πρωτάθλημα προσπαθούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό. 

Η διαδικασία των πέναλτι το 1962 δεν είχε ακόμη εισαχθεί στο ποδόσφαιρο ως τρόπος επίλυσης αγωνιστικών διαφορών, μετά από αγώνες που μένουν ισόπαλοι και στην παράταση.

Έτσι ο ΠΑΟΚ το 1961-62 έμεινε εκτός προημιτελικών Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς ήταν ο άτυχος στη διαδικασία της κλήρωσης, μετά από δύο ισόπαλα ματς με τον Άρη.

Για τους «32» του Κυπέλλου Ελλάδας βρέθηκαν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ με τον Άρη σε μονή αναμέτρηση, όπως ήταν τότε η διαδικασία του θεσμού. 

Στις 22 Απριλίου 1962 ο Δικέφαλος είχε υποδεχτεί τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Πασχαλίδη (30′). 

Προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά στάθηκε άτυχος, αφού είχε δύο δοκάρια με τον Γιακουμή (32′) και τον Μουρατίδη (40′). Τελικά ο Γιακουμής ισοφάρισε στο 68' σε 1-1.

Τα 30 λεπτά της παράτασης που ακολούθησαν δεν έβγαλαν νικητή και όπως προέβλεπε τότε ο κανονισμός, έδωσαν ραντεβού για δεύτερο ματς στην έδρα του φιλοξενούμενου. 

Στις 9 Μαΐου 1962 λοιπόν, στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στο γήπεδο του Άρη, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 1-0 στο 44' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέανδρου στην περιοχή και κεφαλιά του Βασιλειάδη. 

Ο Άρης ισοφάρισε στο 51' μετά από σέντρα του Πασχαλίδη και σουτ μέσα από την περιοχή του Ψηφίδη. 

Ο Δικέφαλος στην παράταση έχασε δύο ευκαιρίες με τον Γιακουμή (91′) και τον Λέανδρο (96′), αλλά το αποτέλεσμα έμεινε μέχρι το τέλος.

Η δεύτερη ισοπαλία έφερνε τις δύο ομάδες στην διαδικασία της κλήρωσης, η οποία έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ μαζί με αυτή του Ολυμπιακού Κοζάνης με τον Ηρακλή που είχαν και εκείνοι δύο ισόπαλα παιχνίδια. 

Παρουσία των εκπροσώπων και των τεσσάρων ομάδων έγινε στην Αθήνα η κλήρωση που έβγαλε τυχερούς τον Άρη και τον Ολυμπιακό Κοζάνης που προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Βασική Πηγή Κειμένου: paokfc.gr


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4