Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαρτίου 2017

Ένα επτάλεπτο ήταν αρκετό! (1998)

Σαν σήμερα στις 15/3/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον φιλόδοξο εκείνη τη σεζόν Ιωνικό Νικαίας, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1997-1998 ...

Την αναμέτρηση που ήταν ντέρμπι με βάση τη βαθμολογική των ομάδων (με 51 βαθμούς μοιράζονταν την 4η θέση!), παρακολούθησαν περίπου 18.000 θεατές (16.420 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-1, σκοράροντας και τα τρία τέρματά του στο διάστημα 23'-30'...
Η αρχή έγινε στο 23', όταν ο Φραντζέσκος εκτέλεσε φάουλ και ο Κομίνχες με κεφαλιά νίκησε τον Πουρλιοτόπουλο ανοίγοντας το σκορ!

Τρία λεπτά αργότερα (26'), ο Ολιβάρες με εξαιρετική πάσα έβγαλε τον Κομίνχες τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, τον απέφυγε και εύκολα σε κενή εστία διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ, την ώρα που το όνομα του Περουβιανού φορ γινόταν σύνθημα στην Τούμπα!

Στο 30' ήρθε το 3-0 από τον συνήθη ύποπτο Κώστα Φρατζέσκο (ήταν το 14ο γκολ στο πρωτάθλημα) με εκτέλεση φάουλ, από μεγάλη απόσταση.

Στο επόμενο λεπτό (31') ο Φρούσος μείωσε σε 3-1 εκμεταλλευόμενος κακή συνεννόηση Τασιόπουλου - Αργυρίου, ενώ στο 33' ο Ξανθόπουλος έσωσε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ολιβάρες με εξουδετερωμένο τον Πουρλιοτόπουλο!
Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ με τον Φρατζέσκο στο 38' και τον Κόβατς στο 65' (΄νικήθηκε στο τετ α τετ ο ο παίκτης μας), οι φιλοξενούμενοι αν και είχαν ένα εξαιρετικό δίδυμο μπροστά (Μπρούστερ - Φρούσο), δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο και έτσι ήρθε τρίποντο για τον Δικέφαλο, σε βάρος της ομάδας του Γιάτσεκ Γκμοχ...

Ο Αναστασιάδης δεν είχε εκείνη τη μέρα στη διάθεσή του τους Μιχόπουλο, Μαραγκό, Βρύζα, ενώ κορυφαίοι για την ομάδα μας ήταν οι Ολιβάρες, Νάγκμπε, Κομίνχες, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου...
Οι συνθέσεις...

ΠΑΟΚ: Αργυρίου, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κουκακιώτης, Σιδηρόπουλος, Καπετανόπουλος, Ζαφερίου, Φραντζέσκος (60' Βελής), Νάγκμπε (84' Ζουμπούλης), Κόβατς (78' Κολομπούρδας), Κομίνχες.

Ιωνικός: Πουρλιοτόπουλος, Δεληγιάννης, Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Φίλης (56' Βαβύλης), Νταρακλίτσας (66' Ροντρίγκες), Μπούστερ, Γυριχίδης, Φρούσος, Καλύκας, Σταματής (34' Μπέκος).

Η βαθμολογία ...
Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη...

"Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί σε ένα καθοριστικό για τη συνέχεια παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλοί και κέρδισαν δίκαια. 
 
Τώρα μας απομένει ένα άλλο σπουδαίο παιχνίδι την Τετάρτη (Κύπελλο με τον Πανιώνιο, 1-1), για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε με τη σωστή απόδοση και με τη βοήθεια του Θεού να κερδίσουμε αυτό που ζητάμε".

* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

* Η αμφισβήτηση προς τον Μπάτμαν εκείνες τις μέρες ήταν μεγάλη, αλλά αυτός σε μια κίνηση εντυπωσιασμού έστειλε προσύμφωνο στον Βραζιλιάνο Λουίς Ενρίκε, προσφέροντας κατά τα λεγόμενά του στον παίκτη 350.000.000 δρχ για τριετές συμβόλαιο και στην ομάδα του (Παρανά), 170.000.000 δρχ για να τον αφήσει ελεύθερο! Τώρα αν είδατε εσείς Ενρίκε στην Τούμπα ... είδαμε κι εμείς!!! Να σημειωθεί πως μάνατζερ του Ενρίκε ήταν ο ... Κόντης!

* Την ίδια μέρα η ομάδα μπάσκετ κέρδισε τον γάβρο με 67-58, με τον Στογιάκοβιτς να φτάνει τους 29 πόντους!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4