Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαρτίου 2017

Ντόρτι και τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή! (1980)

Σαν σήμερα στις 16/3/1980, ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Λάρισα στην Τούμπα, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-1980 ήταν ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας ...

Σαν σήμερα λοιπόν στις 16/3/1980 πραγματοποιήθηκαν τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής (σε σύνολο τριάντα τεσσάρων) και η ολοκλήρωσή της βρήκε στην κορυφή 4 (!!!) ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει το προβάδισμα λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (41-20) από τους υπόλοιπους...

Εκείνη την αγωνιστική (25η) ο Δικέφαλος σκόρπισε τη Λάρισα με 4-0, την ώρα που από τους τρεις συνδιεκδικητές ο Άρης έχασε στην Πάτρα με 2-0, ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΟΦΗ με 2-1 και ο Ολυμπιακός ήρθε 0-0 στη Ριζούπολη, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από φοβερά επεισόδια μετά τη λήξη του, με τους επιστήμονες να σπάζουν τα κιγκλιδώματα και να κάνουν το γήπεδο γης μαδιάμ!!!

Ο ΠΑΟΚ του Έγκον Πίχατσεκ είχε εύκολο έργο στην Τούμπα, καθώς σκόρπισε τη Λάρισα με το εντυπωσιακό 4-0, παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο και έχοντας κορυφαίο τον 30χρονο Σταύρο Σαράφη, που θύμισε με την απόδοσή του τον μεγάλο άσο του παρελθόντος!

Ο Δικέφαλος έπαιξε επιθετικά και εκτός από τα τέσσερα γκολ, είδε δυο φορές την μπάλα να κολλάει στη λάσπη, λίγα εκατοστά πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του Παπαδόπουλου.

Στο πρώτο μισάωρο η Λάρισα είχε δυο καλές στιγμές με τους Σπασόφσκι στο 1' και Ανδρεούδη στο 27' (δοκάρι), αλλά στο 32' μετά από κόρνερ του Αλεξανδρίδη, ο Σαράφης πήρε την κεφαλιά και ο Κερμανίδης από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Στο 34', τετ α τετ ο Κερμανίδης, πλάσαρε, η μπάλα πήγαινε προς την άδεια εστία, όμως κόλλησε στη λάσπη και οι αμυντικοί απομάκρυναν. Ολόιδια φάση είχαμε και στο 49' με τους ίδιους πρωταγωνιστές και την ίδια ακριβώς κατάληξη!
Στο 58' ο Γκουερίνο μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον τερματοφύλακα και διπλασίασε τα γκολ του Δικεφάλου, για να έρθει στο 67' ο μεγαλύτερος κεφαλοσφαιριστής (και πρώτος σκόρερ με 136 γκολ!!!) στην ιστορία του Συλλόγου, ο Σταύρος Σαράφης, μετά από σέντρα του Γκουερίνο να σημειώσει το 3-0!

Το τελικό 4-0 ήρθε στο 81' με πέναλτι που έκανε ο Δράμαλης στον Αλεξανδίδη (το υπέδειξε ο ... Φακής και απορούμε πως πάτησε το πόδι του στην Τούμπα αυτό το κοράκι!!!), το εκτέλεσε εύστοχα ο Σαράφης.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Σταύρος Σαράφης και από κοντά σε απόδοση οι Σίγγας, Κερμανίδης, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης και Γκουερίνο

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 9.000 θεατές (7.388 τα εισιτήρια), με τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από τη σφαγή του Λίτσα, ακριβώς μια εβδομάδα νωρίτερα, ένα παιχνίδι που άφησε σημάδια στην ομάδα μας!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα (46' Φίλης), Γούναρης, Σϊγγας, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Αλεξανδρίδης, Σαράφης, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Ορφανός (46' Βασιλάκος).

Λάρισα: Παπαδόπουλος, Σελιώνης, Τσιτσιλής, Δράμαλης, Γκαλίτσιος, Βουρούκος, Ράμμος, Σπασόφσκι, Γκόλαντας, Καραμπάτσος (46' Καραπαναγιώτης).

Δηλώσεις Πίχατσεκ: "Ήταν μια δίκαιη και καθαρή νίκη. Ιδίως στο β' μέρος γονατίσαμε τον αντίπαλο. Οι νέοι παίκτες έδωσαν φρεσκάδα, αλλά βοήθησαν πολύ και οι έμπειροι. Εντυπωσιακά καλή η απόδοση των Σαράφη - Σίγγα!

Βρήκαμε το ηθικό μας και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας για τον τίτλο. Ευχάριστη διαπίστωση είναι η καλή απόδοση των νέων παικτών που κάνουν δύσκολη πλέον τη θέση των μεγάλων!

Ο Σαράφης με τις γρήγορες πάσες του δεν έδωσε τη δυνατότητα στους αντιπάλους να κάνουν ευκαιρίες στην επανάληψη"
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4