Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Μαρτίου 2017

Μια σπάνια συνέντευξη του Δημήτρη Παρίδη!



O Δημήτρης Παρίδης κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας μιλούσε σπανιότατα ...

Τέτοιες μέρες όμως το μακρινό 1973, παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη σε αθηναϊκή εφημερίδα (πολύ σπάνια θυμόταν τον ΠΑΟΚ!) και σε αυτήν μίλησε για πολλά και ενδιαφέροντα! Η σεζόν 1972-1973 ξεκίνησε άσχημα για τον ταχύτατο διεμβολιστή, αφού μια τιμωρία στις αρχές της και δυο τρεις αλλεπάλληλοι τραυματισμοί, οι οποίοι εμφανιζόταν τις παραμονές των ημερών που ο Παρίδης ετοιμαζόταν να επανέλθει, κυριολεκτικά τσάκισαν το ηθικό του!

Όταν τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, ο Λες Σάνον άρχισε να του δίνει σταδιακά χρόνο συμμετοχής, με τον ίδιο πάντως να παραπονιέται στον Άγγλο τεχνικό ότι δεν αγωνιζόταν όσο έπρεπε... Τον Μάρτη του 1973, ο Παρίδης είχε πια αποκτήσει και πάλι τη φόρμα του, ενώ στις 18/3 ο ΠΑΟΚ κέρδισε άνευ αγώνος με 0-2 τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι που δεν έγινε λόγω επεισοδίων στον αγώνα του Ολυμπιακού  με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος διεκόπη σε βάρος του δεύτερου! 

Ο Παναθηναϊκός μηδενίστηκε από την ΕΠΟ, όχι μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά και για τους επόμενους τρεις και έχασε κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Ανάμεσα στα παιχνίδια που έχασε «άνευ αγώνος» ήταν και αυτό με τον ΠΑΟΚ.  Έτσι αντί του επίσημου μεταξύ μας παιχνιδιού στη Λεωφόρο, οι δύο ομάδες έπαιξαν φιλικό και λίγες μέρες αργότερα ο Παρίδης παραχώρησε τη συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια ... 

Αναλυτικά τα όσα είχε πει:

Για το παιχνίδι (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός) που διεκόπη: "Η διακοπή του αγώνα, δεν ήταν κάτι το τραγικό. Στην ουσία ήταν κάτι αναμενόμενο. Όσοι είδαν το δικό μας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα μπορούσαν χωρίς πολλές σκέψεις να περιμένουν κάτι τέτοιο. Ίσως όλα όσα έγιναν να έχουν ευεργετικό αντίκτυπο στη δική μας ομάδα. Κυρίως δείχνουν πόσο ψύχραιμα αντιμετωπίζουμε τις σε βάρος μας καταστάσεις"

Για τον υπάρχουν περισσότερο ευεργετικές συνέπειες, για τον ΠΑΟΚ, από τον αποδεκατισμό λόγω τιμωριών των δύο ομάδων, σχολίασε: "Ασφαλώς ναι. Έτσι όπως έγινε, βασικά ο παναθηναϊκός έχει απομακρυνθεί από τους μνηστήρες του τίτλου. Ακόμη και στο Κύπελλο η θέση του είναι τρομερά δύσκολη τώρα, αφού θα έλθει στη Θεσσαλονίκη χωρίς βασικούς παίκτες"

Σε ερώτηση αν θεωρεί πως όλα "δούλεψαν" για τον ΠΑΟΚ, απάντησε: "Αυτό μέχρις ενός σημείου είναι αλήθεια. Έχοντας τον παναθηναϊκό μακριά από τις πρώτες θέσεις και τον Ολυμπιακό συγκάτοικό μας, με αρκετούς παίκτες του έξω από την ενδεκάδα, οι πιθανότητες ξαναγύρισαν στον ΠΑΟΚ"

Για το παιχνίδι της Λεωφόρου που δεν έγινε και ο ΠΑΟΚ πήρε εύκολα τους βαθμούς της νίκης άνευ αγώνος, είπε: "Για να είμαι ειλικρινής, δική μας επιθυμία είναι το πρωτάθλημα να διεξάγεται κανονικά! Χωρίς διακοπές, χωρίς βαριές τιμωρίες, χωρίς καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που δημιουργήθηκαν στο μας ολυμπιακού - παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι κουραστήκαμε πολύ για να φτιάξουμε την ομάδα που έχουμε. Πιστεύουμε όλοι στις δυνατότητές μας και αν χάσουμε ένα ματς - όπως με τον Φωστήρα- θα το αναγνωρίσουμε. Ίσως είναι υπερβολή να πω ότι θα ήθελα να παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Δεν το λέω αυτό θέλοντας να δημιουργήσω την εντύπωση πως θα κερδίζαμε σίγουρα τους βαθμούς της νίκης που μάς ήρθαν σαν δώρο, αλλά πιστεύω πως με τον ΠΑΟΚ αντίπαλο πρώτα από όλα θα παίζαμε ωραίο ποδόσφαιρο και θα δείχναμε ότι δε φοβόμαστε τα μεγάλα ματς"

Όσο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος ... "Το ενδιαφέρον τώρα έχει περιοριστεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Αν η αυστηρότητα που ξέσπασε ξαφνικά τον τελευταίο καιρό, διατηρηθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, τότε οι ελπίδες μας θα υλοποιηθούν. Πολλοί λένε πως είμαστε τυχεροί ύστερα από όσα έγιναν. Δεν έχω αντίρρηση. Απλώς προσθέτω πως λίγη τύχη πάντα χρειάζεται. Εξάλλου στη δεδομένη περίπτωση την τύχη φαίνεται ουσιαστικά σαν να μας τη δάνεισε ο ολυμπιακός. Βλέπετε, κατάλαβε πως εκεί περίσσευε, ενώ εμείς ήμασταν πάντα άτυχοι! Ίσως όμως τώρα ... "

Για το αν το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών ευνοεί τον Δικέφαλο, ο Παρίδης σημείωσε: "Οπωσδήποτε! Εμείς δεν έχουμε πολλά ματς εκτός έδρας, αντίθετα με τον Ολυμπιακό, που ξέρω πως τον περιμένουν ανυπόμονα στην Καλαμάτα, στην Καβάλα... Και ακόμη είναι ο Ηρακλής και ο Πανσερραϊκός, ομάδες που μπορούν να κόψουν βαθμούς στο Καραϊσκάκη"

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος μετά τα όσα είχε περάσει εκείνη τη σεζόν, δήλωσε: "Είμαι αρκετά καλύτερα. Ήταν πολύ δύσκολο αλήθεια να προσαρμοστώ μετά τη μεγάλη απουσία μου, τπυς τραυματισμούς κτλ. Τώρα νιώθω ανανεωμένο τον εαυτό μου και πιστεύω πως θα δικαιώσω τον προπονητή μου που με πιστεύει"

...............................................................

Η μεγάλη δόξα του Δικεφάλου και μέλος της μεγάλης ομάδας της δεκαετίας του '70, έχασε στις 22/8/2015 την άνιση μάχη κόντρα στην επάρατη νόσο που τον ταλαιπωρούσε, και άφησε την τελeυταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Ο ταλαντούχος εξτρέμ αποτέλεσε το alter ego του Γιώργου Κούδα και μαζί με τους υπόλοιπους μεγάλους ποδοσφαιριστές της εποχής εκείνης οδήγησαν τον Δικέφαλο στην κατάκτηση τίτλων. Μεγάλη η συμβολή του για το πρώτο Κύπελλο Ελλάδος του ΠΑΟΚ, του 1972, ενώ και για το δεύτερο τρόπαιο του 1974 ήταν σημαντική η συμμετοχή του Παρίδη, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές του τελικού, ενώ την σεζόν 1975-76 στο πρώτο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ είχε μόλις μια συμμετοχή.

Από το καλοκαίρι του 1975 μετά από αντιπαράθεση με την διοίκηση και τον προπονητή βρέθηκε εκτός πλάνων και συμμετείχε ελάχιστα στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 1977 όταν και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια...


...............................................................

* Τη σεζόν 1972-1973 ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε το μεγαλύτερο αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας, που επίσης είναι ρεκόρ.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το τι είχε συμβεί!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4