Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Μαρτίου 2017

Όταν το ΔΑΚ Κατερίνης έγινε ... Τούμπα! (1980)

Σαν σήμερα στις 30/3/1980, ο τιμωρημένος ΠΑΟΚ, "υποδέχτηκε" στο κατάμεστο γήπεδο της Κατερίνης την Καστοριά, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980...

Ο Δικέφαλος εξέτιε την πρώτη αγωνιστική της τιμωρίας της έδρας του για τα όσα είχαν συμβεί στο ματς της Τούμπας με τον Παναθηναϊκό (όργια του Λίτσα!), ενώ την δεύτερη την εξέτισε στις 13/4/1980 "υποδεχόμενος" και πάλι στην Κατερίνη την Κόρινθο!

Οι παίκτες του Έγκον Πίχατσεκ ήταν ζωντανοί στο κόλπο για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς μετά τη νίκη επί της Καστοριάς με 3-0, βρέθηκαν μόλις έναν βαθμό από την κορυφή, εκεί που συγκατοικούσαν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκός με 36 βαθμούς έκαστος. 

Εκείνη η Κυριακή, για όσους θυμούνται, ήταν μια μέρα γιορτής για την πρωτεύουσα της Πιερίας, καθώς από νωρίς τα καραβάνια των οπαδών του ΠΑΟΚ κατέκλυσαν από νωρίς κεντρικά σημεία της πόλης δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό κλίμα! Ήταν από εκείνες τις εκδρομές που η ομάδα "γεννούσε" οπαδούς, από την παρουσία των οπαδών της σε μακεδονικές πόλεις!!!

Στο κατάμεστο γήπεδο βρέθηκαν σχεδόν 10.000 θεατές (7.990 τα εισιτήρια) και στις δύο κερκίδες του δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα, ενώ πολλοί ήταν αυτού που αναγκάστηκαν να δουν το ματς όρθιοι στον χώρο πίσω από τις δύο εστίες!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ πήρε μια εύκολη νίκη με 3-0, έδειξε επιθετική ισχύ και φυσικά απέδειξε πως παραμένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου, παρά τις τρικλοποδιές που μας έβαζαν οι ... αποκάτω! 

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' με τον Γιώργο Κωστίκο, ο οποίος πήρε την μπαλιά του νεαρού -τότε- Αλεξανδρίδη και την μετέτρεψε με κοντινή προβολή σε γκολ!

Στο 10' ο Κούδας εκτέλεσε φάουλ, ο Δαμανάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 34' οι "γουναράδες" έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1, καθώς το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Παταράκης, το εκτέλεσε άουτ ο Χουνουζίδης! 

Στο 53' ο Κωστίκος και πάλι μετά από σέντρα του Γούναρη σημείωσε το 2-0 (αρχική εικόνα).

Στο 64' ο Κωστίκος έχασε την ευκαιρία για να πετύχει το χατ τρικ, όταν μετά από συνδυασμό Γκουερίνο - Κερμανίδη, η κεφαλιά του Κατερινιώτη στράικερ σταμάτησε στο δοκάρι του (επίσης Κατερινιώτη τερματοφύλακα) Παρουσιάδη! 

Στο 69΄ο Γιώργος Κούδας έκλεισε το σκορ με ένα από τα γνωστά του σόλο και άψογο τελείωμα της φάσης.

Η βαθμολογία:
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Δαμανάκης, Κερμανίδης (62' Ορφανός), Σαράφης (38' Γκουερίνο), Κωστίκος, Κούδας, Αλεξανδρίδης.

Καστοριά: Παρουσιάδης, Αλεξιάδης (68' Αγόρου), Σιαπανίδης, Κόπανος, Σημαιοφορίδης, Παράσχος, Χουνουζίδης (65' Στοϊτσίδης), Παπαβασιλείου, Βοϊτσίδης, Σιάντσης, Δίντσικος.

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4