Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Μαρτίου 2017

Πεντάσφαιρος ΠΑΟΚ επί του Πιερικού (1969)

Σαν σήμερα στις 30/3/1969, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν στην Τούμπα τον συμπαθή Πιερικό και τον φιλοδωρούσε με 5 τέρματα, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Μπροστά σε 15.000 και πλέον θεατές (είχε περισσότερο κόσμο η Τούμπα από το ντέρμπι του Χαριλάου ανάμεσα σε Άρη και Ηρακλή που γινόταν την ίδια μέρα!!!), ο Δικέφαλος έπιασε μια καταπληκτική απόδοση και πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη επικρατώντας με 5-1!!!

Με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική μέρα τους δέκα από τους ένδεκα παίκτες του με εξαίρεση τον Αχιλλέα Ασλανίδη ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι ... απογοήτευσε! 

Η ομάδα δείχνοντας δείγματα του μεγάλου της ταλέντου και γοητεύοντας τους θεατές με την απόδοσή της, καταχειροκροτήθηκε.

Μόλις στο 10' ο Αφεντουλίδης σέντραρε και ο Σαράφης με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι άνοιξε το σκορ, αφήνοντας άναυδο τον (συγχωρεμένο πια) τερματοφύλακα του Πιερικού, Στέλιο Δοκό. Το ημίχρονο έκλεισε 2-0 χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 44' ο δημιουργός του πρώτου (Αφεντουλίδης).

Το 3-0 το πέτυχε ο Φουντουκίδης στο 55' μετά από κομπίνα με τον Κούδα, για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 5-0 ο "Μεγαλέξανδρος" του ΠΑΟΚ, με δύο δικά του τέρματα στο 62' και στο 68'. Το μόνο που πέτυχε η ομάδα της Κατερίνης, ήταν να βάλει το γκολ της τιμής στο 89' με τον Γιάννη Παπαδόπουλο ... 

Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Δημήτρη Παρίδη, για το οποίον λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης αποφασίστηκε από τη διοίκηση του συλλόγου, να αποκλειστεί από την αποστολή και να του επιβληθεί πρόστιμο 3.000 δρχ!
 
Ο λόγος: Την Τετάρτη (λίγες μέρες δηλαδή πριν το ματς!), αντί να βρίσκεται στο σπίτι του στις 10:00 το βράδυ, αυτός προτίμησε να κάνει "ντόλτσε βίτα". Ο ίδιος ο Παρίδης όταν του ανακοινώθηκε η τιμωρία, την αποδέχτηκε σκύβοντας το κεφάλι του. 

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή σκαρφάλωσε στην 5η θέση, προσπερνώντας την ομάδα της Παπαναστασίου που έμεινε στους 56 βαθμούς (έχασε από τον Ηρακλή με 0-1), φτάνοντας τους 57 πόντους. 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαβουλίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης (68' Μουρατίδης), Παπαχριστούδης (46' Κατσικάρης), Γιακουμής, Ασλανίδης, Κούδας, Τερζανίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Πιερικός: Δοκός, Σιδηρόπουλος, Γιαννούλης, Καμπάς, Μουστακίδης, Παπαδόπουλος, Πανταζής, Λιάπης, Φουλίδης (46' Χριστοφορίδης), Αμανατίδης, Χρυσαργύρης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4