Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαρτίου 2017

Άνετο τρίμπαλο με το μυαλό στη ... Μίλαν! (1974)

Σαν σήμερα στις 3/3/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, λίγες μέρες πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μίλαν στην Ιταλία, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ...

Η αναμέτρηση έγινε υπό βροχή μπροστά σε αρκετό κόσμο, καθώς περίπου 17.000 θεατές (14.185 τα εισιτήρια), βρέθηκαν εκείνο το απόγευμα στην Τούμπα, για να δουν τη μεγάλη ομάδα του Λες Σάνον να παίρνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο μια άνετη νίκη επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου...
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ουσιαστικά υπήρχαν τρεις αντίπαλοι! Ο ΠΑΟΚ και ο Πανσερραϊκός στον αγωνιστικό χώρο και η ... Μίλαν στην ατμόσφαιρα, καθώς το παιχνίδι στο Μιλάνο που πλησίαζε (13/3) ήταν κυρίαρχο θέμα συζήτησης στις εξέδρες!
Στο 22' ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Αχιλλέας Ασλανίδης (παραπάνω εικόνα) μετά από υπόδειξη του διαιτητή Βούλγαρη για χέρι του Κατσαβάκη σε προσπάθεια του Κούδα.

Ο Δικέφαλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια, όμως το σκορ παρέμεινε στο ρευστό 1-0, μέχρι τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Στο 84', ο Τερζανίδης μπήκε έξοχα στη μεγάλη περιοχή του Πανσερραϊκού, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κερμανίδη ο οποίος με κοντινό σουτ στη δεξιά γωνία του Γκαντίνα, έγραψε το 2-0.

Στο 89', διαμορφώθηκε το τελικό 3-0, όταν ο Αποστολίδης με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή των Σερραίων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
 
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ (και του γηπέδου) οι Τερζανίδης - Κούδας, ενώ σε υψηλά επίπεδα απόδοσης κινήθηκαν και οι Ασλανίδης - Γούναρης - Σαράφης, χωρίς να υστερήσουν όσοι αγωνίστηκαν για τον Δικέφαλο.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Πέλλιος, Παπαδόπουλος, Χατζηαντωνίου, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Παναγής (46' Κερμανίδης).

Πανσερραϊκός: Γκαντίνας, Αποστολίδης, Βάβαλης, Κατσαβάκης, Τσιρίκας, Λυγάσης, Τσίκος, Ηλιάδης, Ζελίδης, Κόκκορης, Καλτσάς (35' Σοφιάς).
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4