Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2017

Σκόρπισε τον Παναθηναϊκό με ανατροπή! (1988)

Σαν σήμερα στις 28/2/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...

 
Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 40.000 θεατές (36.305 τα εισιτήρια), σε μια κατάμεστη Τούμπα, με τον κόσμο να πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορούσε τον τίτλο, καθώς υπολειπόταν μόλις δύο βαθμών της πρωτοπόρου Λάρισας (εκείνη την Κυριακή έφερε 0-0 στις Σέρρες), ενός του ΟΦΗ (οι Κρητικοί είχαν 28) και ήταν ισόβαθμος με την ΑΕΚ στους 27 (κέρδισε 2-1 τον ΟΦΗ)!

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, σε ένα γήπεδο που ήταν όχι μόνο ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά και ο 13ος, επιβλήθηκε της αθηναϊκής ομάδας πιο εύκολα από ότι αναμενόταν με το ευρύ 4-1, παρά το γεγονός ότι δεν είχε στη σύνθεσή του τον βασικό φορ του, τον Πολ Άντονι Μπάνον.
Οι παίκτες μας έδωσαν τη φλύαρη και ανούσια υπεροχή στους φιλοξενούμενους και ράμφιζαν όταν έβγαιναν οργανωμένα στην αντεπίθεση με τους ταχύτατους Μπορμπόκη - Αλεξανδρίδη και κρυφό φορ το πολυεργαλείο που άκουγε στο όνομα Γιώργος Σκαρτάδος ...
Στο 8' ο Παναθηναϊκός έκανε το λάθος να προηγηθεί στο σκορ, όταν ο Σαραβάκος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ζάετς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και νίκησε τον Γκιτσιούδη!

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο διαιτητής Ναούμ χάρισε την κόκκινη στον Ζάετς για κτύπημα εκτός φάσης στον Καραγεωργίου! Ακολούθησε σύρραξη που διαλύθηκε με την επέμβαση των πιο ψύχραιμων!
Η χαρά των παικτών του Παναθηναϊκού κράτησε μόλις ... ένα λεπτό!

Στο 9' σέντρα του Σκαρτάδου, κεφαλιά του Λεοντιάδη και ο αμαρκάριστος Μπορμπόκης από κοντά πέτυχε το 1-1 μέσα σε πανδαιμόνιο!
Στο 13ο είχαμε πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Ο Λαγωνίδης έβγαλε μια μπροστινή μπαλιά, ο Βασιλείου εκτίμησε λάθος τη φάση, ο Αλεξανδρίδης το εκμεταλλεύτηκε και πλάσαρε τον Μήνου για το 2-1... Το νερό είχε μπει από νωρίς στο αυλάκι.
Στο 35' ο Μπορμπόκης έβγαλε την κάθετη στον Σκαρτάδο, ο Ροδίτης άσος μπήκε στην περιοχή και πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Μήνου για το 3-1.

Στο 74' διαμορφώθηκε το τελικό 4-1, όταν ο Μπορμπόκης εκτέλεσε φάουλ, ο Σκαρτάδος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και με κεφαλιά, σημείωσε το τελικό 4-1...
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Λεοντιάδης, Μπορμπόκης, Αλεξανδρίδης, Σκαρτάδος, Καραγεωργίου, Γκιτσιούδης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Καραγεωργίου, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος (84' Μαυρομάτης), Σερέτης (75' Σίγγας), Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.

Παναθηναϊκός: Μήνου, Βασιλείου, Βαμβακούλας, Ρότσα (56' Καλατζής), Ζάετς (82' Χατζηαθανασίου), Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Μαπατσινίλας, Βλάχος, Γεωργαμλής.

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη...

Για την απουσία του Μπένγκτσον από τη συνέντευξη τύπου είπε: "Λυπάμαι για το συνάδελφο που δεν ήρθε, αλλά πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι προπονητές έχουν αρχές".

Όσον αφορά τον αγώνα: "Ξεπεράσαμε το γρήγορο γκολ και παρά την έλλειψη που είχαμε σήμερα καλύψαμε το κενό με τον νεαρό Σερέτη. Παίξαμε το ποδόσφαιρο που πιστεύω εγώ, το κάθετο και καταφέραμε να κάνουμε το σκορ που θέλαμε. Έχουμε μεγαλύτερες υποχρεώσεις στο μέλλον, κυρίως τα νέα παιδιά".

Όσο για τον κόσμο: "Ο κόσμος μάς συμπαραστάθηκε με τρομερή δύναμη στο πιο κρίσιμο σημείο όταν το σκορ ήταν 0-1. Έδωσε κουράγιο στα νεαρά παιδιά για να ανατρέψουν την κατάσταση και τους ευχαριστώ".
* Μετά το τέλος του αγώνα ο Χάρης Σαββίδης, έδωσε έκτακτο πριμ 170.000 δρχ στους παίκτες και τακτοποίησε μια εκκρεμότητα 12.000 δραχ. από προηγούμενο πριμ που είχε μείνει ανεξόφλητο!

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4