Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2017

"Τον χόρεψε σε κυπριακό ρυθμό ..." (2001)

Σαν σήμερα στις 17/2/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη στην Τούμπα, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001...

H αναμέτρηση κρίθηκε από Κυπριακά ... πόδια, καθώς το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με γκολ των Εγκωμίτη και Οκκά, σε ένα παιχνίδι στο οποίο κόπηκαν 11.969 εισιτήρια, ενώ ανάμεσα στους θεατές ήταν και οπαδοί της ομάδας της συνοικίας οι οποίοι είχαν την τύχη να δουν στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα και ένα καφενείο...

Ένας από τους λόγους της περιορισμένης παρουσίας μας στο ματς ήταν το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο βρισκόταν ο ΠΑΟΚ, καθώς ο Μπατατούδης έδειχνε ασυνεπής στις πληρωμές και οι κινήσεις του οποίου απειλούσαν την ομάδα με διάλυση...
Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του είχε έναν πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, κατατροπώνοντας τον 'Αρη που έμοιαζε με ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, η οποία πελαγοδρομούσε και γλίτωσε τα χειρότερα χάρη στην πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα Δέλλιου.

Έχοντας μια τετράδα φωτιά στη μεσαία γραμμή (Κωνσταντινίδη - Καφέ - Τετράτζε - Εγκωμίτη), ο Δικέφαλος δημιούργησε πολλές καλές ευκαιρίες για να έρθει τελικά στο 37' ο Εγκωμίτης (είχε μια εκπληκτική χρονιά!) με φοβερό γυριστό βολέ, να μετατρέψει σε γκολ τη σέντρα του Καφέ από τα δεξιά.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Άρης προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του στο γήπεδο, όμως στο 83' ο Οκκάς μετά από σέντρα του Βενετίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τελειώνοντας τη σεμνή τελετή!

Οι δύο σκόρερ του ΠΑΟΚ είχαν και από ένα δοκάρι, ο Εγκωμίτης στο 25' και ο Οκκάς στο 60', με τον δεύτερο να έχει και άλλες καλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ...
Δείτε στιγμιότυπα από την ημέρα πριν το παιχνίδι και από το παιχνίδι, στο video που ακολουθεί...

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Αμπονσά (65' Κουλακιώτης), Ουντέζε, Τετράτζε, Καφές, Κωνσταντινίδης, Σπάσιτς (73' Γεωργιάδης), Οκκάς (88' Φρούσος).

Άρης: Δέλλιος, Μάρκος, Σκέντζος, Μπα, Χαριστέας, Μπάρκογλου (23' Κυζερίδης), Αγαθοκλέους (55' Ίβιτς), Καρκουρί, Χριστοδούλου, Κολτσίδας, Θεοδωρίδης (50' Κένεντι).

Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: "Στο πρώτο μέρος με τις ευκαιρίες που χάσαμε το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο για μας, αλλά και στο δεύτερο δημιουργήσαμε ευκαιρίες.

Κάποια στιγμή δεν κρύβω ότι φοβήθηκα να μην το πληρώσουμε αυτό, όπως συνέβη στο ματς με τον Πανιώνιο. Βάλαμε το δεύτερο γκολ και όλα τελείωσαν. Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Το διοικητικό αδιέξοδο δεν μας επηρέασε ως τώρα, είχαμε την προσοχή μας στραμμένη μόνο στο παιχνίδι".

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4