Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Φεβρουαρίου 2017

Προκρίθηκε στις καρδιές μας (2011)

Σαν σήμερα στις 22/2/2011, ο ΠΑΟΚ συγκλόνισε στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ αλλά αστοχία και ατυχία δεν του επέτρεψαν να βάλει δεύτερο γκολ και να πάρει αυτός την πρόκριση στους "16" του Europe League της περιόδου 2010-2011...

Τα έδωσαν όλα οι παίκτες του "Δικεφάλου" στο παιχνίδι, στο οποίο εκτός από την ΤΣΣΚΑ, το κρύο (-22 βαθμοί), το συνθετικό τάπητα είχαν να αντιμετωπίσουν και την ... ατυχία. Η ομάδα με την εμφάνιση βούλωσε στόματα αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα παιχνίδια...

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με το γκολ του Μουσλίμοβιτς στο 67', αλλά ισοφαρίστηκε από τον Ιγκνάσεβιτς στο 80' (είχε προηγηθεί απόκρουση του Κρέσιτς σε πέναλτι του Λοβ) και έτσι με αυτό το σκορ τελείωσε εκείνο το μακρύ ευρωπαϊκό του ταξίδι, που άρχισε τον περασμένο Ιούλιο στο Άμστερνταμ.
Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με ένα 4-2-3-1. Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο στην άμυνα, Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλάς κόφτες, Βιεϊρίνια, Ίβιτς και Σαλπιγγίδης στα χαφ ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Μουσλίμοβιτς.

Ο "Δικέφαλος" έδειξε από την αρχή τα δόντια του και μόλις στο 9΄ο Μουσλίμοβιτς πάσαρε στον αμαρκάριστο Ίβιτς, το σουτ όμως του Σέρβου από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ. 

Στο 12' ο Σαλπιγγίδης σούταρε απευθείας, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ρώσου τερματοφύλακα.

Από αυτό το σημείο και μετά η ΤΣΣΚΑ ανέβηκε χωρίς όμως να δημιουργήσει την κλασσική ευκαιρία, μιας και ο πολύ καλά στημένος ΠΑΟΚ δεν άφηνε διαδρόμους για την εστία του Κρέσιτς. Έτσι οι Ρώσοι αρκέστηκαν σε μια καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά μέχρι εκεί...

Στο 36' ο ΠΑΟΚ έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σαλπιγγίδης από τα δεξιά έδωσε μπαλιά πάρε - βάλε στον Μουσλίμοβιτς, με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά, αλλά η μπάλα να βρίσκει το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ που την είχε ακουμπήσει ελάχιστα με τα ακροδάχτυλα!

Στο 38' ο Τσιρίλο σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και έγλειψε το δεξί δοκάρι, ενώ ο γκολκήπερ απλά παρακολουθούσε. 

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει μια εξαιρετική εικόνα και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ.
Οι παίκτες μας μπήκαν πολύ δυνατά και στην επανάληψη, έλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού και στο 67΄ήρθε τελικά το 0-1. 

Ο Βόσνιος εκμεταλλεύτηκε λάθος της ρωσικής άμυνας και σκόραρε απογειώνοντας στα ουράνια τους 1.000 ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στο Λουζνίκι, αλλά και τις εκατοντάδες χιλιάδες που παρακολουθούσαν το ματς από την τηλεόραση.
Η πιο καθοριστική φάση όμως έγινε 8 λεπτά αργότερα (75'), όταν ο πολύ καλός Ίβιτς συνδυάστηκε με τον Μουσλίμοβιτς και την κατάλληλη στιγμή έδωσε πάσα στον Σαλπιγγίδη (ελάχιστα πιο μπροστά από ότι έπρεπε), που με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Αν ο ΠΑΟΚ σκόραρε εδώ η πρόκριση θα είχε τελειώσει.... Και σαν αν μην έφτανε η απώλεια της μεγάλης αυτής ευκαιρίας τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ρώσοι ισοφάρισαν μετά από πέναλτι που έκανε ο Κρέσιτς στον Τόσιτς και το οποίο ο Κροάτης απέκρουσε αρχικά, όμως η ολιγωρία της άμυνας να απομακρύνει έδωσαν την ευκαιρία στον Ιγκνάσεβιτς με προβολή να κάνει το 1-1. 

Ένα γκολ από το πουθενά σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κυριαρχούσε στο γήπεδο, αναγκάζοντας τον ψύχραιμο Σλούτσκι να κάνει σαν τρελός (ναι το είδαμε και αυτό)!

Από εκεί και μετά ο "Δικέφαλος" προσπάθησε αλλά οι Ρώσοι είχαν πια κλείσει τους διαδρόμους... Έτσι το σφύριγμα του Γάλλου ρέφερι βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει το εισιτήριο και τον ΠΑΟΚ να πληρώνει, όχι μόνο το κακό αποτέλεσμα του πρώτου ματς, αλλά και τη μεγάλη ατυχία του στη ρεβάνς.
Η ομάδα στο παγωμένο Λουζνίκι έβγαλε ψυχή, άξιζε την πρόκριση στους "16" όμως δεν τα κατάφερε τελικά γιατί απλά η τύχη ήταν με τους Ρώσους!!!
Οι συνθέσεις:

ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ (65΄ Τσεπτσούγκοφ), Β. Μπερεζούτσκι, Ιγνκασέβιτς, Ναμπάμπκιν, Σένικοφ, Σεμπέρας, Μαμάεφ, Τόσιτς, Κάουνα (61΄ Αλντόνιν), Βάγκνερ Λοβ (94΄ Μπερεζούτσκι), Νέσιντ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (87΄ Αθανασιάδης), Μουσλίμοβιτς.
Παρά την πίκρα του αποκλεισμού, 200 περίπου οπαδοί βρέθηκαν λίγο μετά τις 4:00 το πρωί στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" για να χειροκροτήσουν τους παίκτες του Δικεφάλου...

Ο κόσμος αναγνώρισε τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι οι παίκτες όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά σε όλα τα παιχνίδια της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ και τους ζήτησε να συνεχίσουν το ίδιο μαχητικά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο. Μάλιστα τα περισσότερα "δεν πειράζει" είχαν αποδέκτη τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη από τον οποίον ζήτησαν να ξεχάσει τη σημερινή μεγάλη ευκαιρία και να σκοράρει στον τελικό του κυπέλλου!

Η ομάδα μπορεί να έχασε χρυσή ευκαιρία να γράψει "το έπος της Μόσχας" και να ταρακουνήσει συθέμελα όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, η προσπάθεια όμως θα συνεχιζόταν εντός των τειχών, αφού ακολουθούσαν δύσκολα και καθοριστικά ματς στη συνέχεια…

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4