Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2017

Υπερόπτης ΠΑΟΚ στη Βέροια (1988)

Σαν σήμερα 7/2/1988, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Βέροια για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη πλέον στον πάγκο του από την 11η αγωνιστική και μετά, κυνηγούσε την πρωτοπόρο Λάρισα η οποία μέχρι την 17η αγωνιστική είχε 26 βαθμούς (23 ο ΠΑΟΚ), αλλά εκείνη την Κυριακή έχασε βαθμό στη Ριζούπολη, κάτι που εμείς δεν το εκμεταλλευτήκαμε.

O Δικέφαλος γνώρισε οδυνηρή ήττα στη Βέροια με 2-1, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη!

Παίζοντας σε ένα άκρως ασπρόμαυρο ... περιβάλλον, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο ματς και μόλις στο 10', ο Αλεξανδρίδης με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ μετά από μπαλιά του Μαυρομάτη.
Δέκα λεπτά αργότερα η Βέροια ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Αλεξανδρή (παραπάνω εικόνα) και στο 85' ο Πιττός με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Ένα δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά αυτό που θυμόμαστε χαρακτηριστικά από το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η συμπεριφορά του πρώην παίκτη του Ηρακλή, του Καραΐσκου, που από το 1ο λεπτό κυνηγούσε με μανία τα πόδια των παικτών μας και φυσικά αποδοκιμάστηκε κάτι παραπάνω από έντονα, από την πολυπληθέστατη ΠΑΟΚτσήδικη κερκίδα ...
Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος του αναμενόμενου, είδε υπεροπτικά το ματς και το πλήρωσε.

Πριν ο Ροδίτης ρέφερι Ρηνιός σφυρίξει την έναρξη της αναμέτρησης, όσοι ήμασταν στο γήπεδο εκείνη τη μέρα, θυμόμαστε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΚ Χάρη Σαββίδη (Βεροιώτης στην καταγωγή), να μαζεύει όλους τους παίκτες και να τους δίνει από ένα στυλό, σαν αναμνηστικό...
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Αλεξανδρίδης.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Κοτσαμπασίδης, Καβάσης, Μαντζούνης, Μαντζούκης, Μπόντζος, Στόιος, Καραΐσκος, Αντωνίου (38' Πιττός), Αλεξανδρής, Τερζόπουλος, Καλτσάς (85' Βακουφάρης).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μαλιούφας, Σκαρτάδος, Μαυρομάτης (70' Καρασαββίδης), Μπορμπόκης, Σίγγας (46' Παπαϊωάννου), Μπάνον, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζον 1987 -1988 τερμάτισε στην 3η θέση συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς (2-1-0 το σύστημα βαθμολογίας), με τέρματα 60-27. Συνολικά είχε 17 νίκες - 5 ισοπαλίες - 8 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς, που κάθισε στον πάγκο για 10 ματς (όπως και ολόκληρη τη σεζόν 1986-1987), μέχρι τον Γενάρη, όταν ο τότε πρόεδρος Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, Μπανιώτη - Λίμπρεχτς (μοναδική περίπτωση μεταγραφής προπονητή στα χρονικά).

* Τη θέση του Ολλανδού στα υπόλοιπα 20 ματς πρωταθλήματος, πήρε ο Μιχάλης Μπέλλης ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4