Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Φεβρουαρίου 2017

Ήττα με 3-0 από το ... πουθενά! (2014)

Σαν σήμερα στις 27/2/2014, o ΠΑΟΚ έχασε στο Ντα Λουζ από την Benfica με 3-0 και αποκλείστηκε στη φάση των "32" του Europa League, της περιόδου 2013-2014...

Παρά το ότι είχε τη θερμή συμπαράσταση 1.500 οπαδών του ο Δικέφαλος δεν τα κατάφερε (για 3η -ως τότε- φορά στην ιστορία του) να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε μια ομάδα με μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, στο 4-1-4-1 με το οποίο κατέβασε τον Δικέφαλο στο Ντα Λουζ...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Λίνο, Ινσαουράλδε, Κατσουράνη, Κίτσιου, στην άμυνα, μπροστά τους ο Μαντούρο, στη μεσαία γραμμή Λούκας, Κάτσε, Λάζαρ και Ολίσε στη μεσαία γραμμή, με μοναδικό προωθημένο τον Στέφανο Αθανασιάδη.

Ο Δικέφαλος έδειξε από την αρχή –όπως και στο ματς της Τούμπας- πως προτεραιότητά του ήταν να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου και να προσπαθήσει να χτυπήσει στην αντεπίθεση. 

Στο 14ο λεπτό, ο Λούκας σούταρε έξω από την περιοχή, ο Αρτούρ απέκρουσε, η μπάλα πήγε προς τα δίχτυα, αλλά ο Αρτούρ με 2η προσπάθεια πρόλαβε, ίσως όμως η μπάλα πέρασε την γραμμή! Την απόφαση την πήρε ο βοηθός γραμμής...
Οι Πορτογάλοι μέχρι το 30' είχαν πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, δεν μπορούσαν να πατήσουν στην περιοχή μας και όταν το έκαναν οφειλόταν σε λάθη αμυντικών του ΠΑΟΚ.

Ο Γλύκος όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει – κυρίως σε σέντρες- ήταν παρών, αλλά η ομάδα σταδιακά έδειξε χτυπητή αδυναμία στο να κρατήσει την μπάλα, παρά το ότι με σωστό πρεσάρισμα έκλεβε μπάλες από τους Πορτογάλους.

Στο 33ο λεπτό είχαμε φάουλ για την Μπενφίκα, το εκτέλεσε ο Καρντόσο δυνατά με το αριστερό, η μπάλα άλλαξε πορεία και ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά! Πολύ δύσκολη επέμβαση από τον Γλύκο που κράτησε το μηδέν!

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία μας να κρατήσουμε την μπάλα και χρειάστηκαν και πάλι οι επεμβάσεις του Γλύκου για να μείνει η εστία ανέπαφη. 

Ο Σάλβιο στο 39' και ο Καρντόσο στο 43΄ήταν οι παίκτες που προσπάθησαν με σουτ να σκοράρουν, κάτι που δεν πέτυχαν καθώς το σουτ του πρώτου σταμάτησε στον πορτιέρο του ΠΑΟΚ και το δεύτερο πέρασε άουτ...

Συμπερασματικά στο πρώτο μισό του αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε καλή αμυντική λειτουργία, όμως επιθετικά παρουσίασε λίγα πράματα, παρά το γεγονός ότι δημιουργούσε τις προϋποθέσεις αφού τα χαφ του έκοβαν στη μεσαία γραμμή επιθέσεις των γηπεδούχων, όμως η μέτρια παρουσία των Λούκας – Ολίσε δεν επέτρεπε τίποτε περισσότερο!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Στέφενς πέρασε στο ματς τον Στοχ στη θέση του Ολίσε, με ταυτόχρονη μετακίνηση του Λούκας στα δεξιά. 

Στο 53ο λεπτό εκτέλσε κόρνερ ο Λούκας από τα δεξιά, ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μαντούρο δεν πρόλαβε στο τσακ την μπάλα προ κενής εστίας!

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης κρατούσε την μπάλα σε αντίθεση με όσα είδαμε στο πρώτο μισό του αγώνα και ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο. 

Στο 69' ο Κατσουράνης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λίμα και στη συνέχεια της φάσης ο Γκαϊτάν με έξυπνη εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ!

Από εκεί και πέρα οι Πορτογάλοι με το αριθμητικό πλεονέκτημα πέτυχαν κι άλλα γκολ, με τον Λίμα στο 77' που ευστόχησε στο χαζό πέναλτι που έκανε ο Μαντούρο και με τον Μάρκοβιτς στο 80'...

Αίσθηση προκάλεσε η αλλαγή του Στοχ στο 83' με τον Σλοβάκο να γίνεται αλλαγή στην αλλαγή! 

Οι 1.500 περίπου εκδρομείς - φίλοι του Δικεφάλου που βρέθηκαν στο Ντα Λουζ, παρά το άτυχο αποτέλεσμα δεν σταμάτησαν στιγμή να ενθαρρύνουν την ομάδα.
 
Ο κόσμος του Δικεφάλου παρέδωσε μαθήματα κερκίδας και συμπαράστασης προς την ομάδα και κέρδισε το χειροκρότημα ακόμη και των Πορτογάλων. Αψηφώντας κούραση και έξοδα βρέθηκε στην άλλη άκρη της Ευρώπης πιστεύοντας στην ανατροπή.

Ακόμη και όταν ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 3-0 για τους γηπεδούχους, ήταν αυτοί που έκλεψαν την παράσταση και ακουγόταν συνέχεια. 

Παρά την πίκρα που έφερε το τελικό αποτέλεσμα χειροκρότησαν την ομάδα, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των παικτών, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο...
Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα: Αρτούρ, Γκαράι, Λουιζάο, Περέιρα, Σίλβιο, Αμορίμ, Γκαϊτάν, Τζούρισιτς (79' Ροντρίγκο), Γκόμεζ, Καρντόσο (60' Λίμα), Σάλβιο (60' Μάρκοβιτς).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο, Λούκας (74' Βούκιτς), Ολίσε (46' Στοχ, 83' Νίνης), Αθανασιάδης.

-----------------------------------------------------------

Ο Παναγιώτης Γλύκος στις δηλώσεις του στάθηκε στην αποβολή του Κατσουράνη χαρακτηρίζοντάς την κομβική, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε αυτό το συνολικά 4-0 από τους Πορτογάλους.

Μιλώντας για το ματς είπε: "Είναι κομβικό σημείο η κόκκινη κάρτα, γιατί μετά η Μπενφίκα μας πίεσε πολύ. Συνολικά σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι μέχρι το σημείο της αποβολής και αυτή την εμφάνιση την κρατάμε. Τώρα στεκόμαστε στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο που είναι οι επόμενοι στόχοι μας".

Σε ερώτηση αν η πρόκριση κρίθηκε στη Τούμπα, απάντησε: "Δεν κρίθηκε στη Τούμπα γιατί όσο ήταν 0-0 από μία φάση θα μπορούσαμε να μπούμε στο ματς όπως πήγε να γίνει με τον Μαντούρο και τα πράγματα να ήταν αλλιώς".

Για το αν το συνολικό 4-0 δείχνει τη διαφορά των δύο ομάδων, ανέφερε: "Δεν θα έλεγα πως αξίζαμε τα τέσσερα γκολ. Στην Τούμπα το γκολ ήταν οφσάιντ, ενώ και σήμερα αν δεν υπήρξε η φάση της αποβολής δεν θα δεχόμασταν τρία γκολ, γιατί με δέκα έγιναν περισσότερες φάσεις".

-----------------------------------------------------------

Ο Χουμπ Στέφενς τόνισε πως η ομάδα του προσπάθησε να φέρει την πρόκριση στα ίσα αλλά η τύχη ήταν με το μέρος των Πορτογάλων.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:
"Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, όχι όμως από την προσπάθεια. Σήμερα παίξαμε με καλή αμυντική οργάνωση και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τη Μπενφίκα μέχρι που μείναμε με 10 παίκτες. 
 
Μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Όταν χάνεις με ένα γκολ οφσάιντ στην Τούμπα και σήμερα πρέπει να παίξεις με 10 παίκτες, είναι δύσκολο και το τελικό αποτέλεσμα μας αφήνει δυσαρεστημένους".

Για την αλλαγή στην αλλαγή του Στοχ: "Του είπα ότι τον θεωρώ έναν πολύ καλό επιθετικό ποδοσφαιριστή. Ο Νίνης έχει καλύτερα αμυντικά χαρακτηριστικά, και σε εκείνο το σημείο δεν θέλαμε να ανοίξει περισσότερο η ψαλίδα στο σκορ".

Για την εικόνα της Μπενφίκα: "Πιστεύω πως στο πρώτο ματς έπαιξε καλύτερα αλλά σήμερα και εμείς ήμασταν καλύτεροι από την Μπενφίκα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ κέρδισε κάτι από τις αναμετρήσεις με τη Μπενφίκα: "Ελπίζω πως οι παίκτες μου έμαθαν κάτι από αυτές τις αναμετρήσεις. Δείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια αυτές τις ομάδες και η Μπενφίκα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ σεβάστηκε υπερβολικά τη Μπενφίκα: "Σήμερα πήραμε περισσότερα ρίσκα από το πρώτο παιχνίδι. Αν πάρεις παραπάνω ρίσκα απ' όσο πρέπει ίσως να φύγεις 5 ή 6 γκολ. Πιστεύω ότι μέχρι το σημείο της αποβολής συνεχώς βελτιωνόμασταν μέσα στο παιχνίδι και είχαμε την ευκαιρία μας".

----------------------------------------------------------

O Λίνο αναφερόμενος σε δηλώσεις του για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα, τόνισε πως κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποβολή του Κατσουράνη στο 70'.

Αναλυτικά:
"Η Μπενφίκα είναι ομάδα που αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο, διαθέτει πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που είχε για γκολ στο παιχνίδι. 

Ήταν πολύ καθοριστικό το σημείο της αποβολής του Κατσουράνη, καθώς αμέσως μετά μπήκε και το πρώτο γκολ. Στη συνέχεια έπεσε η απόδοση της δικής ομάδας μας. Ξέραμε καλά ότι μετά τον αγώνα στην Ελλάδα τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για μας".

Και συνέχισε: "Η Μπενφίκα μπορεί να φτάσει ως τον τελικό, γιατί είναι μία πολύ καλά οργανωμένη, με πολύ υψηλή ποιότητα και απέδειξε ότι ήταν το φαβορί σε αυτές τις αναμετρήσεις".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4