Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2017

Ανοικτοί λογαριασμοί με πολλή γκρίνια! (1981)

 
Σαν σήμερα στις 6/1/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Χαριλάου τον Ολυμπιακό Βόλου, για τον γ΄γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1980-1981 ...

Η ομάδα του Γκιούλα Λόραντ, είχε αποκλείσει στον πρώτο γύρο την άλλη ομάδα του Βόλου (Νίκη), στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 3-5, μετά από το 1-1 με το οποίο τελείωσε η κανονική διάρκεια και η παράταση της αναμέτρησης. 
 
Στον επόμενο γύρο πέρασε με 0-2 από τη Βέροια και στη συνέχεια κληρώθηκε σε διπλά ματς να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το πρώτο ματς έγινε σαν σήμερα στις 6/1/1981 και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με το φτωχό 2-1, αφήνοντας ορθάνοιχτους τους λογαριασμούς για τη ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας (για να μην έχετε αγωνία ο ΠΑΟΚ ντουμπλάρισε τις νίκες με το ίδιο σκορ και πέρασε στα προημιτελικά!) 

Πολλή γκρίνια εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα στο Χαριλάου, με τον κόσμο (περίπου 6.000 ήταν) να βλέπει βασικούς παίκτες να "σέρνονται", τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο! 

Και όλα αυτά την ώρα που ο Λόραντ, αφού ήρθε σε ρήξη λίγες μέρες νωρίτερα με τον Αναστασιάδη, είχε αποκλείσει από την αποστολή τελείως ανεξήγητα και τον Κωστίκο, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις προς το πρόσωπό του! 

Ευτυχώς εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχαν οι γνωστές σημερινές "ΠΑΟΚτσήδικες" ιστοσελίδες, να τον στείλουν σπίτι του ως ανεπαρκή και λίγο για τον ΠΑΟΚ ... 

Στο σκορ προηγήθηκε στο 5' ο Δικέφαλος με τον Κερμανίδη που είδε τον Τζουγανάτο να μην μπορεί να μπλοκάρει τη σέντρα του Γεωργόπουλου και από κοντά άνοιξε το σκορ! 
Το ημίχρονο έκλεισε με 2-0, καθώς στο 38' μετά από σέντρα του νεαρού (τότε 21 ετών) Αλαβάντα, η κεφαλιά του Σαράφη κατάληξε στο "Γ" .
Οι Βολιώτες μείωσαν στο 51' με τον Τριχιά, ενώ στο 89' ο Γεωργόπουλος σούταρε δυνατά, η μπάλα έχοντας πάρει πορεία για τα δίχτυα χτύπησε στο κεφάλι του Βαλιανάτου και στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Αλαβάντας, Σίγγας, Ιωσηφίδης, Σάλαμον, Θ. Αποστολίδης (76' Αλεξανδρίδης), Κερμανίδης, Σαράφης, Γκουερίνο (46' Δαμανάκης), Βασιλάκος, Γεωργόπουλος. 

Ολυμπιακός Βόλου: Τζουγανάτος, Βήττας, Μάνδαλος, Γκιούγκης, Βαλιανάτος, Συνετόπουλος, Τριχιάς, Αλεξανδρής, Κουλόγλου, Μαυρίδης, Σιατήρας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4