Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2017

Ποδαρικό με το δεξί και ... τρίμπαλο! (1974)

Σαν σήμερα στις 6/1/1974, ο ΠΑΟΚ παρά την απουσία τριών βασικών παικτών του, κέρδισε στην Τούμπα τη Λάρισα με 3-1, σε παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1973-1974 ...

Σαράφης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης ήταν οι ενδεκαδάτοι παίκτες που εκείνη τη μέρα ο Λες Σάνον γνώριζε πως δεν θα τους έχει στη διάθεσή του, ενώ στο αρχικό σχήμα δεν ξεκίνησε ο Ασλανίδης. 
Ο Δικέφαλος δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τις σημαντικές απουσίες και σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες μας βρήκαν τρεις φορές τον δρόμο για τα δίχτυα του Σιαβάλα...
Το σκορ ανοίγει με κεφαλιά του μη διακρινόμενου Κούλη Αποστολίδη

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4' ο Κούλης Αποστολίδης με ένα εξαιρετικό σουτ, για να ισοφαρίσει στο 24' η Λάρισα με τον Μαντζουράκη, με ένα εξίσου εντυπωσιακό σουτ από το ύψος του πέναλτι, που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Χατζηιωάννου. 
Ο Σιαβάλας μπλοκάρει την μπάλα προ του Κερμανίδη

Στο 41' ήταν η σειρά του Παναγιώτη Κερμανίδη να χριστεί σκόρερ και να γράψει το 2-1, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια της Τούμπας. 
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, όμως διαιτητής (Κούγιας) και βοηθός ήταν κατηγορηματικοί...
Το τελικό 3-1 ήρθε στο 75' από τον Ασλανίδη, ένα γκολ που έκοψε την όρεξη της Λάρισας για να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Θεσσαλονίκη...
Ο Παναγιώτης Κερμανίδης σε μια προσπάθειά του

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς ήταν οι Κούδας, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Χατζηιωάννου...
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Χατζηαντωνίου, Λάζος, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Κούδας, Κερμανίδης (65' Ασλανίδης), Παρίδης.

Λάρισα: Σιαβάλας, Χιλ. Σεϊταρίδης Μ., Λέλης, Μπούτος, Δράμαλης, Κυριακίδης, Σεϊταρίδης Δ., Καβόλι, Ρακιντζόγλου, Μαντζουράκης.
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα).

Η σεζόν σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4