Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιανουαρίου 2017

Ποδαρικό με το δεξί, στις 3/1 του 1973!

Σαν σήμερα στις 3/1/1973, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό Βόλου σε παιχνίδι του β’ γύρου του κυπέλλου της περιόδου 1972-1973 …

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε περίπου 7.000 θεατές (5.836 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος του Λες Σάνον ήταν καταιγιστικός!
Ο ΠΑΟΚ έχοντας ήδη αποκλείσει στον πρώτο γύρο την Αναγέννηση Επανομής (0-3), σε μια χρονιά στην οποία έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο της ιστορίας του (!!!), δε δυσκολεύτηκε να περάσει στην επόμενη φάση μετά από εμφάνιση υψηλών προδιαγραφών!
12ο λεπτό: Ο Ασλανίδης νικάει τον Σαρρή και ανοίγει το σκορ

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα (3/1/1973), στο πρώτο της χρονιάς που είχε αλλάξει πριν λίγες μέρες, ο ΠΑΟΚ κυριολεκτικά χόρευε στη βροχή, το σκορ άνοιξε στο 12’ με τον Ασλανίδη να δέχεται την μπαλιά του Κούδα και να εκτελεί τον Σαρρή! 

Τέσσερα λεπτά αργότερα (16') οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον … Παπαδόπουλο, ο οποίος γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Στέφα που εκείνη τη στιγμή έκανε έξοδο, με αποτέλεσμα να γραφτεί το 1-1, με αυτόν τον παράδοξο τρόπο.
Μια από τις ευκαιρίες που έχασε ο Γιώργος Κούδας στο ματς 

Στο 24’ η Τούμπα σηκώθηκε στο πόδι και χειροκρότησε ένα από τα πιο όμορφα γκολ που έχουν σημειωθεί στο ιστορικό γήπεδο! Ο Κούδας έκανε μπάσιμο από τα αριστερά, σέντραρε, ο Σαράφης άφησε την μπάλα και ο επερχόμενος Ασλανίδης με εντυπωσιακό εναέριο βολέ έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο (αρχική εικόνα).

Στην επανάληψη και στο 47' το σουτ του Σαράφη σταμάτησε στο δοκάρι της ομάδας του Βόλου.

Tρία λεπτά αργότερα (50') ήρθε το 3-1. Ο Ασλανίδης κέρδισε τη μονομαχία του με τον Βούλγαρη, πάσαρε στον Σαράφη και αυτός πλάσαρε σκοράροντας. 

Στο 58’ ο Τερζανίδης βρήκε τον Ασλανίδη, αυτός τον Σαράφη και …4-1, για να κλείσει το σκορ με 5-1 στο 85’ ο Παρίδης, μετά από συνδυασμό Σαράφη – Αποστολίδη και πάσα του τελευταίου στον σκόρερ.
85': Ο Παρίδης με πλασέ γράφει το τελικό 5-1 

Ευκαιρίες για να ανέβει και άλλο ο δείκτης του σκορ χάθηκαν από τον Σαράφη στο 62’ και τον Κούδα στο 66’, με τον Σαρρή να σταματάει και στις δύο περιπτώσεις του παίκτες μας.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Ασλανίδης, Σαράφης, Κούδας, Παρίδης, Τερζανίδης, Χατζηαντωνίου, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης (77’ Λάζος), Χατζηαντωνίου, Τερζανίδης, Τσιλιγκιρίδης, Σαράφης, Κούδας (68’ Παρίδης), Αποστολίδης, Ασλανίδης.

Ολυμπιακός Βόλου: Σαρρής, Βούλγαρης, Χατζηκαπετάνης, Ζάμπας, Καϊμάκης, Παπαγιάννης, Πασχαλίδης, Μαλάκος (74’ Διακουμής), Λιάκος, Τριχιάς (46’ Βαλαχάς), Καραΐσκος.

Στην 31η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1972-73 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α' εθνικής και 60 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Υπήρξε κι ένας αρχικός προκριματικός γύρος με 14 ζευγάρια ομάδων Β' εθνικής, ώστε ο πρώτος γύρος να ξεκινούσε με 64 ομάδες.

Στους 2 πρώτους γύρους (όπως και στον προκριματικό) η κλήρωση έγινε σε 2 ομίλους, χωρισμένους με γεωγραφικά κριτήρια. Έτσι αγωνίστηκαν μεταξύ τους ομάδες από τη Νότια Ελλάδα στον πρώτο όμιλο και ομάδες από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στον δεύτερο όμιλο. Η κλήρωση έγινε πλέον ελεύθερη από τον γ' γύρο.

Ο ΠΑΟΚ στον γ’ γύρο της διοργάνωσης απέκλεισε στην παράταση εκτός έδρας τον Φωστήρα (1-2), στον προημιτελικό τον Παναθηναϊκό (2-0), και στον ημιτελικό τον Εθνικό στην παράταση (3-2).

Στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στις 17/7/1973 στο … ουδέτερο Καραϊσκάκη, χάσαμε από τον Ολυμπιακό με 1-0 (Αγγελής στο 46’), χάνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να σηκώσουμε το τρόπαιο για 2η συνεχόμενη φορά!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4