Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Ιανουαρίου 2017

Ασπρόμαυρες διακρίσεις το μακρινό 1972!

Τις πρώτες μέρες του 1973, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που πραγματοποιούσαν κάθε χρονιά τα μέλη του Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, για την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς που έφυγε...


Από την ψηφοφορία εξαιρέθηκαν οι Ολυμπιανίκες (Μόναχο 1972), Χατζηπαυλής (2ος στα Φιν), Γαλακτόπουλος (2ος στην ελληνορωμαϊκή στα 74 κιλά), Ιακώβου (5ος στην άρση βαρών), Τζωρτζής (6ος στα 400 με εμπόδια), Γανωτής (7ος στην ελληνορωμαϊκή στα 52 κιλά), Μηγιάκης (7ος στην ελληνορωμαϊκή στα 63 κιλά) και Μοσχίδης (8ος στην ελευθέρα πάλη).

Όλους τους προαναφερόμενους, ο Σ.Α.Τ. είχε κάνει γνωστό πως θα τους τιμήσει ξεχωριστά στην ειδική γιορτή που επρόκειτο να διοργανώσει το επόμενο διάστημα.


Στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων του 1972, συμμετείχαν 54 αθλητικοί συντάκτες (κυρίως από εφημερίδες της πρωτεύουσας) και καλύτερος αθλητής αναδείχτηκε ο σπρίντερ Βασίλης Παπαγεωργόπουλος (ο γνωστός πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κτλ κτλ), που εκείνη τη χρονιά ήταν σε πολύ καλό φεγγάρι κατέχοντας το πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100 μέτρα!

Η συνέχεια όμως των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον! Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Κούδα και στην τρίτη τον βαλκανιονίκη άλτη του ύψους Βασίλη Παπαδημητρίου (ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο), αμφότεροι αθλητές του ΠΑΟΚ!!! Την πρώτη εξάδα συμπλήρωναν οι: Σπύρος Κοντοσώρος (αθλητής των στιπλ), Ελένη Αυλωνίτου (κολυμβήτρια) και Σπήλιος Ζαχαρόπουλος (αθλητής των 1.500 μέτρων). Στην εικοσιπεντάδα -και συγκεκριμένα στην 16η θέση- βρέθηκε ένας ακόμη παίκτης του ΠΑΟΚ, ο Σταύρος Σαράφης!


Όσον αφορά τα ομαδικά αθλήματα, ο ΠΑΟΚ του Λες Σάνον, έχοντας κατακτήσει τον Ιούλιο του 1972 το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και παίζοντας στο δεύτερο μισό της χρονιάς μπαλάρα, φιγουράροντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (πρωταθλητής Χειμώνα), βρέθηκε στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας, πίσω από την Εθνική ομάδα Στίβου, με τέταρτο τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και όγδοο τον Ολυμπιακό! 

Η σεζόν 1972-1973 ήταν μια χρονιά που η καλύτερη ομάδα του Δικεφάλου από το 1926 και μετέπειτα, δεν πήρε πρωτάθλημα, γιατί έτσι ήθελαν κάποιοι "νταβατζήδες" του ποδοσφαίρου μας!  



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4