Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2016

Το υποτιθέμενο ντέρμπι που έγινε περίπατος (2000)

Σαν σήμερα στις 10/12/2000, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-2001...

Οι φυλλάδες εκείνες τις μέρες μιλούσαν για ... ντέρμπι, όμως οι παίκτες του Μπάγεβιτς, είχαν διαφορετική άποψη, φροντίζοντας να διαλύσουν την ομάδα του Γιάννη Κυράστα με 4-2!

Το σκορ άνοιξε στο 10', όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Ράνκε έκανε τραγική έξοδο σε κόρνερ του Βενετίδη και ο Κατσιαμπής από κοντά άνοιξε λογαριασμό. 

Ο Σαπουντζής με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε στο 28', όμως οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-1, καθώς στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράνκε έπεσε άγαρμπα πάνω στον Οκκά μετά από σέντρα που βγήκε και ο Μπροβήλος έδωσε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νίκος Φρούσος. 

Στην αμέσως επόμενη επίθεση της γριάς, ο Κωνσταντίνου ανατράπηκε από τον Τοχούρογλου (σύμφωνα με τον Μποροβήλο!), δόθηκε πέναλτι το οποίο απέκρουσε ο Τοχούρογλου...
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός! Αφού στο 47' ο Φρούσος σε τετ α τετ πλάσαρε μόλις άουτ, στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, ο Καφές σημείωσε το 3-1, για να έρθει στο 51' ο Κωνσταντινίδης με εξαιρετικό τελείωμα να σημειώσει το 4-1...

Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Κωνσταντίνου σε 4-2, στο 60'. Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Τετράτζε, Γεωργιάδης, Τοχούρογλου, Βενετίδης, Κωνσταντινίδης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης, Κατσιαμπής, Ουντέζε, Κουλακιώτης, Κωνσταντινίδης, Οκκάς (70' Ναλιτζής), Τετράτζε, Γεωργιάδης, Εγκωμίτης (21' Καφές), Φρούσος (90' Βοσκαρίδης).

Ηρακλής: Ράνκε, Κυριαζής, Ταβλαρίδης (68' Δρούγας), Ξενίδης, Κυριαζής, Μιλόγιεβιτς, Στολτίδης, Χατζί (25' Μπελσούκ), Στολτίδης, Χάγκαν (78' Γκοΐγκοβιτς), Σαπουντζής, Κωνσταντίνου, Φοφόνκα.

Δηλώσεις Μπάγεβιτς: "Όταν γιορτάζεις (έκλεινε τα 52 εκείνη τη μέρα) μπορείς να χαρείς τη νίκη, όταν χάνεις όμως δεν μπορείς να πανηγυρίσεις! Σήμερα είχαμε πολλά προβλήματα και οι παίκτες που είχα στη διάθεσή μου ήταν μόλις 17. 

Μάλιστα τρεις από αυτούς δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι για να αγωνιστούν, ενώ χάσαμε νωρίς και τον Εγκωμίτη. Χρειαζόμασταν πολύ αυτή τη νίκη και οφείλω να συγχαρώ τους παίκτες μου οι οποίοι όχι μόνο κατάφεραν να κερδίσουν του αντιπάλους τους, αλλά απέδωσαν και πολύ καλό ποδόσφαιρο".

* O ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση με 51 βαθμούς (14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 7 ήττες) με τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4