Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Δεκεμβρίου 2016

Η γκολάρα του Βιεϊρίνια δεν ήταν αρκετή! (2010)

Σαν σήμερα στις 2/12/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη βελγική Μπριζ, για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, της περιόδου 2010-2011...

Ο "Δικφαλος" δε μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα και πέταξε δυο πολύτιμους βαθμούς και έτσι το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ έγινε τελικός. 

Την ίδια ώρα η Βιγιαρεάλ με τριάρα, ανέβηκε στην πρώτη θέση. Ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη επί της Μπριζ στο 89' όταν η ομάδα "κοιμήθηκε" και δέχθηκε ένα ερασιτεχνικό γκολ.

Η ομάδα μας ξεκίνησε νευρικά στο 1ο ημίχρονο. Η Μπριζ κατάφερε να "παγώσει" το ρυθμό του αγώνα μέχρι το 25'. Η κλάση του Βιεϊρίνια στο σημείο αυτό έβγαλε τον ΠΑΟΚ από αυτό τον εκνευρισμό, με ένα γκολ "φωτοβολίδα" που έπιασε με το δεξί, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Στάινεν ο οποίος δε μπόρεσε να αντιδράσει.

Από 'κει και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβηκε, απέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και έφτανε με ευκολία στην περιοχή των Βέλγων, χωρίς όμως να φτάσει σε σημείο να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Το ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή και το γκολ που τόσο είχε ανάγκη, παρά την μέτρια εικόνα του.

Στο 2ο ημίχρονο και με κύριο δημιουργό τον Ζουέλα που ανταποκρίθηκε άριστα στη δεξιά πλευρά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φτάσει και πάλι στο 2ο γκολ, αλλά όλες οι μπαλιές του Αγκολέζου χάθηκαν από το δίδυμο των στόπερ της Μπριζ που με τη σωματοδομή τους καθάριζαν, έστω και με δυσκολία όλες τις φάσεις.

Στο 86' ο ΠΑΟΚ έχασε την κλασική ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Ζουέλα με εξαιρετική μπαλιά ύστερα από τη συνεργασία του με τον Ελ Ζαρ, έβγαλε στην πλάτη της άμυνας των Βέλγων τον Φωτάκη μόνο του, αλλά ο τελευταίος πήγε να "σκοτώσει" τον Στάινεν, ο οποίος απέκρουσε.

Η Μπριζ που σε όλο το παιχνίδι δε θύμιζε ομάδα που αγωνίζεται στην Ευρώπη, έκανε τη ζημία στο 89', όταν ύστερα από φάουλ από τα αριστερά της μεγάλης περιοχής, οι Βέλγοι εκτέλεσαν γρήγορα το στημένο, η άμυνα "κοιμήθηκε", ο Σακελλαρίου έχασε τον Σέποβιτς που με κοντινή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κρέσιτς και ισοφάρισε το παιχνίδι.
Κίτρινες: Βιτόλο, Ζουέλα, Τσιρίλο - Σιμάες, Γκέρερτς, Βερμιούλεν.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κοντρέρας, Ζουέλα, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (72' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (82' Αθανασιάδης).

Μπριζ: Στάινεν, Βαν ντερ Χέιντεν, Σκέποβιτς, Μπλοντέλ, Σίμαες, Ακπάλα (62' Ντιράρ), Ντονκ, Βερμιούλεν (71' Οτζίτζα), Γκέρερτς, Βαν Γκιράρ, Πέρισιτς (62' Νταλμά).

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Μάκης Χάβος: 

"Στο πρώτο ημίχρονο δε μου άρεσε η εικόνα της ομάδας, δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο παρουσιαστήκαμε πιο βελτιωμένοι. To παιχνίδι θα μπορούσε να φτάσει στο 2-0 αλλά αντί αυτού δυστυχώς τέλειωσε 1-1. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στο Ζάγκρεμπ για να πάρουμε την πρόκριση". 

Σε ερώτηση για το αν υπήρχε ενημέρωση για το παιχνίδι στο "Μαδριγάλ", τόνισε: "Δεν είχαμε ενημέρωση για τον αγώνα της Βιγιαρεάλ και δεν θα ήταν σωστό να έχω εγώ τέτοια ενημέρωση. Εμείς σήμερα ήμασταν υποχρεωμένοι να κερδίσουμε και γι' αυτό παίξαμε. 

Αλλά όπως είπαμε, αντί για 2-0 έγινε το 1-1. Το γκολ που δεχθήκαμε ήταν μία κακιά στιγμή. Στο δεύτερο η μέρος η Μπριζ δεν είχε ούτε μία ευκαιρία από οργανωμένη επίθεση". 

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δε φτάνει εύκολα στο γκολ, δήλωσε: "Χάσαμε ευκαιρίες αλλά το στενάχωρο θα ήταν να μην κάνουμε ευκαιρίες. Από τη στιγμή που κάνουμε ευκαιρίες κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ". 

Για την προώθηση του Κοντρέρας στην επίθεση μετά την ισοφάριση, είπε: "Ο Πάμπλο συνηθίζει να κατεβαίνει για να βοηθήσει στην επίθεση. Όταν δεχθήκαμε το γκολ κατέβηκε για να βοηθήσει". 

Για την κούραση που εμφανίζει η ομάδα, τόνισε: "Γνωρίζουμε ότι με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια έρχεται και η κούραση. Όταν επιστρέψουν κάποια παιδιά που είναι τραυματίες, θα υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια για rotation".

Φωτάκης: "Σίγουρα στην ευκαιρία την δικιά μου θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι. Δεχτήκαμε στο 90' την ισοφάριση και τώρα πάμε στην Κροατία. Θέλουμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη".

Ζουέλα: "Στο τέλος δεχτήκαμε το γκολ και τώρα είμαστε στεναχωρημένοι. Ήταν ένα Κρίσιμο ματς, τώρα με αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τη Ντιναμό. Δεν είχαμε συγκέντρωση στην φάση του γκολ. 

Ότι είχαμε στα 90 λεπτά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως, όταν δεν σκοράρεις το πληρώνεις. Είμαι στεναχωρημένος. Είμαστε ΠΑΟΚ θα πάμε στο Ζάγκρεμπ για το αποτέλεσμα. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε".

Βιτόλο: "Έγινε μία γρήγορη φάση από την Μπριζ, δεν προλάβαμε να αντιδράσουμε και έτσι δεχθήκαμε ένα χαζό γκολ. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, όμως το αποτέλεσμα μετράει και έτσι θα γυρίσουμε στα σπίτια μας απογοητευμένοι. Ακόμη και αν κερδίζαμε σήμερα, πάλι θα πηγαίναμε στο Ζάγκρεμπ για τη νίκη".

Βιεϊρίνια: "Αν κερδίζουμε με 1-0, χάνουμε πολλές ευκαιρίες και μετά την αυτοσυγκέντρωσή μας, τότε έρχεται αυτό το αποτέλεσμα. Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση". 

Για το τι θέλουν στο ματς με Ντιναμό, είπε: "Όπως είπαμε προηγουμένως θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα και για το ματς με την Ντιναμό μια ισοπαλία είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να παίξουμε όπως σε όλα τα παιχνίδια, να παίξουμε καλύτερα από σήμερα και να περάσουμε στην επόμενη φάση". 

Για την συνέχεια: "Πρέπει να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και όπως είδε και ο κόσμος στα 90 λεπτά παίζαμε καλά και ήμασταν καλύτερη ομάδα, αλλά δεν πήραμε αυτό που θέλαμε".

Σακελλαρίου: "Από τη στιγμή που δεχθήκαμε το 1-1 αιφνιδιαστήκαμε και δεν καταφέραμε να αντιδράσουε. Πρέπει να αποδεχθούμε αυτό το αποτέλεσμα. Πλέον υπάρχει το παιχνίδι της Κροατίας, όπου μοναδικός στόχος μας πρέπει να είναι η νίκη".

Αθανασιάδης: "Το αποτέλεσμα μας αδικεί, καθώς δεχθήκαμε γκολ σε μία άτυχη στιγμή. Ήμασταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, προηγηθήκαμε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να νικήσουμε, παρόλο που ήμασταν καλύτερη ομάδα από τη Μπριζ. 

Πλέον πρέπει να συγκεντρωθούμε για τον δύσκολο αγώνα με τη Λάρισα και να ξεχάσουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ελπίζω να αποκτήσω κι άλλες ευρωπαϊκές εμπειρίες".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4