Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Δεκεμβρίου 2016

Η μοναξιά της κορυφής με ... Κούδα! (1972)

Σαν σήμερα στις 24/12/1972, παραμονή Χριστουγέννων, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973...

Και όταν μιλάμε για ΠΑΟΚ της περιόδου 1972-1973, αναφερόμαστε στην καλύτερη ίσως ομάδα της μακρόχρονης ιστορίας μας, μια ΟΜΑΔΑΡΑ με όλη της σημασίας της λέξης που αν κατοικοέδρευε στο λεκανοπέδιο, θα μετρούσε πέντε νταμπλ ...

Εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ βρήκε απέναντί του το καλύτερο συγκρότημα που πέρασε τη σεζόν 1972-1973 από την Τούμπα, μια καλοδουλεμένη ομάδα που έβαλε τα δύσκολα στους παίκτες του Λες Σάνον... 

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 9' με τον Κούδα (απευθείας εκτέλεση φάουλ) για να ισοφαρίσει στο 63' ο Ζαρζόπουλος. 

Tο αγχολυτικό στους είκοσι δύο χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες (19.076 τα εισιτήρια) που παραβρέθηκαν στην αναμέτρηση, το έδωσε ο Κούδας στο 73', ένα γκολ που χάρισε στην ομάδα μας μια ακόμη νίκη, χάρη στην οποία απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής... 
Οι αρχηγοί των ομάδων, Κούδας και Ηλιάδης, πριν την έναρξη της αναμέτρησης ....
Η φάση ξεκίνησε από προσπάθεια του Αποστολίδη ο οποίος με έξυπνη κάθετη μπαλιά βρήκε τον ταχύτατα επερχόμενο Κούδα, που παρά την πίεση δύο αμυντικών, σκόραρε. 

Μπέλλης, Σαράφης, Ιωσηφίδης παρακολούθησαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους από την κερκίδα, καθώς δεν αγωνίστηκαν λόγω τραυματισμού. 
Ο ΠΑΟΚ είχε και άλλες καλές στιγμές για να βρει δίχτυα, όπως στο 19' όταν ο Αποστολίδης δέχτηκε την μπάλα από τον Φουντουκίδη (κεφαλιά), βρέθηκε προ του Γκατζηλάκη, όμως σούταρε πάνω του. 

Στο 31' το σουτ του Ασλανίδη από πλάγια θέση βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Πανσερραϊκού, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Γούναρη στο 63'.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί η ανικανότητα του ενός εκ των βοηθών του Λάτσιου (Καρατσιβούδης το όνομα του), ο οποίος στο τελευταίο τέταρτο σταμάτησε τους παίκτες μας υποδεικνύοντας οφ σάιντ σε κάθε επίθεση της ομάδας μας, στερώντας την ευκαιρία να ανέβει ο δείκτης του σκορ στο παλιό χειροκίνητο ρολόι της Τούμπας! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης (68' Μαντζουράκης), Τσιλιγκιρίδης, Αποστολίδης (89' Σταυρίδης), Κούδας, Ασλανίδης.

Πανσερραϊκός: Γκατζηλάκης, Αποστολίδης, Μπάρκογλου, Παπαδόπουλος, Κεχαγιάς, Πετκάκης, Ζελίδης (78' Μπαλαμπανίδης), Λυγάσης, Ζαρζόπουλος, Ηλιάδης, Σεΐζης.

* Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

Πέτυχε 75 γκολ.

Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες έχοντας 92 βαθμούς και τέρματα 75-24

Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το τι είχε συμβεί!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4