Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2016

Ήττα σε ... εχθρικό περιβάλλον! (1963)

Σαν σήμερα στις 21/12/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Το παιχνίδι που διεξήχθη Σάββατο, έγινε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ο Εθνικός είχε τη συμπαράσταση των οπαδών του Παναθηναϊκού, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει στη σύνθεσή του τέσσερις βασικούς του παίκτες. 
 
Ο τιμωρημένος -λόγω αποβολής- Χασιώτης, αλλά και οι τιμωρημένοι από τη διοίκηση -για πειθαρχικά παραπτώματα- Σαββίδης, Γιακουμής και Λιτόπουλος...

Και επειδή "ουδέν κακόν αμιγές καλού", εκείνη τη μέρα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ένας παίκτης ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν έγραψε με περίλαμπρα γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Ο Γιώργος Κούδας, ο οποίος στις 23/11/1963, είχε κλείσει τα 17!

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Εθνικός μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και στο 13' ο Μαρβάκης έπιασε δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Βαλλιάνος. 

Στο επόμενο λεπτό (14') ο Κούδας μπήκε στην περιοχή και έχασε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, ενώ στο 40' σημειώθηκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Ο Εθνικός κέρδισε φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή μας, το εκτέλεσε ο Βαμβακούσης, η μπάλα προσέκρουσε στο τείχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μουσελεμίδη! 

Με το φάσμα της ήττας μπροστά του, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επανάληψη πιο αποφασιστικός, στο 60' το κόρνερ του Λέαδρου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της τα διαδοχικά σουτ των Νικολαΐδη - Κούδα αποκρούστηκαν από τα σώματα των αμυντικών...

Η μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ χάθηκε στο 77'. Ο Λέανδρος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Παπαδόπουλο, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Βαλλιάνος και πάλι απέκρουσε! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Μουσελεμίδης, Λέανδρος και Κούδας! 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισραηλινός (!!!) Αβραάμ Ντουντάι, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που σφύριξε τον ΠΑΟΚ στην πολύχρονη καριέρα του... 

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Χατζηγιάννης, Φερλέμης, Κρεμμύδας, Στριμπέλης, Χατζηιωάννογλου, Βαμβακούσης, Γιαννίτσας, Νικηφοράκης, Τραγίδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Στεργιάδης, Μαμόπουλος, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κούδας, Παπαδόπουλος, Μουρατίδη, Μαρβάκης.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος! H ομάδα συγκέντρωσε 56 βαθμούς και έναν μηδενισμό έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες με τέρματα 22-30.

* Στην αρχική photo διακρίνεται η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν, (όχι όμως του συγκεκριμένου ματς), με τον Κούδα να είναι όρθιος, τρίτος από τα δεξιά. 

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ! 
 
Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς, ΕΔΩ

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4