Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Δεκεμβρίου 2016

Διπλό στην Καβάλα με 8.000 οπαδούς δίπλα του (1972)

Σαν σήμερα στις 17/12/1972, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Καβάλα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1972-1973 ... 

Στο πρωτάθλημα της περιόδου 1972-1973, ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ίσως την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του! 

Σαν σήμερα λοιπόν στις 17/12/1972, ταξίδεψε στην Καβάλα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, η οποία λίγες μέρες νωρίτερα είχε πάρει ισοπαλία εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. 
Οι παίκτες του Λες Σάνον επικράτησαν με 2-0 και σε συνδυασμό με τις ισοπαλίες του Ολυμπιακού στις Σέρρες (1-1) και της Παναχαϊκής στο Αιγάλεω με το ίδιο σκορ, βρέθηκαν στο +3 από τους Πατρινούς και στο +5 από τον Ολυμπιακό, που είχε όμως ένα παιχνίδι λιγότερο! 
Τον αγώνα παρακολούθησαν 20.000 θεατές (18.169 τα εισιτήρια, νούμερο που αποτελούσε ρεκόρ σταδίου!) και ανάμεσά τους 8.000 ΠΑΟΚτσήδες, που πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη νίκη και την πρωτιά! 
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ένα μεγάλο convoy συνόδεψε την αποστολή της ομάδας από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη, σε μια ανεπανάληπτη εκδρομή! 

Ο Δικέφαλος παίζοντας εκείνο το γρήγορο ποδόσφαιρο που έπαιζε επί εποχής του μεγάλου Άγγλου τεχνικού, προηγήθηκε στο 43' με τον Αποστολίδη που αξιoποίησε την ωραία μπαλιά του Κούδα. 
Στο 65', η Καβάλα, που ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη, είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Στέφας απέκρουσε το πέναλτι (χέρι του Φουντουκίδη) που εκτέλεσε ο Κοψαχείλης (εικόνα που ακολουθεί) και έδωσε ο διαιτητής Θεοδώρου.
Στο 82' ο Ασλανίδης κλείδωσε τη νίκη του ΠΑΟΚ, με σουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούδα και αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει!

Οι συνθέσεις:

Καβάλα: Παντελάκος, Κόκκαλης. Τάτσης, Ρήγας, Μπουγατσάς, Πάτσας, Αβραμίδης, Παπαδόπουλος (81' Φιλιππίδης), Κοψαχείλης, Λιόλιος (46' Μαχαιρίδης), Χαραλαμπίδης 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης (69' Χατζηαντωνίου), Τσιλιγκιρίδης, Τερζανίδης , Σαράφης (66' Λάζος), Κούδας, Αποστολίδης, Ασλανίδης 

Για την ιστορία εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ:

* Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (92 βαθμούς) στην ιστορία του στην Α' Εθνική...

* Είχε αήττητο σερί με 19 αγώνες χωρίς ήττα. Έχασε την 20η αγωνιστική. Πού; Στο Καραϊσκάκη με την αλήστου μνήμης «σφαγή» από τον Φακή στο 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού...

* Πέτυχε 75 γκολ, αριθμός που ακόμη δεν έχει καταφέρει να φτάσει ή να καταρρίψει.

* Πέτυχε 12 νίκες εκτός έδρας.

* Κι όμως Πρωτάθλημα δεν πήρε... Γιατί κάποιοι δεν το ήθελαν! Διαβάστε ΕΔΩ για να θυμηθείτε το τι είχε συμβεί!

* Στην αρχική photo, o Στέφας αποκρούει το πέναλτι του Κοψαχείλη στο 65'!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4