Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Νοεμβρίου 2016

Το ντόρτι στον συμπολίτη (2009)

Σαν σήμερα στις 22/11/2009, περισσότεροι από 30.000 οπαδοί της ομάδας μας, βίωσαν στιγμές ατελείωτης ηδονής, βλέποντας τον Δικέφαλο να "ασελγεί" στο κουφάρι των "αφεντικών"...

Σε μια κατάμεστη Τούμπα, ο Δικέφαλος του Φερνάντο Σάντος παρατάχθηκε με το γνωστό 4-2-3-1 με τους Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Αραμπατζή, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς, Σορλέν, Βιεϊρίνια και Μουσλίμοβιτς.

Η ομάδα μας μπήκε με τον απαραίτητο τσαμπουκά που χρειάζονται αυτά τα παιχνίδια και μόλις στο 2' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όταν η κεφαλιά του Ίβιτς, μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια, βρήκε στο κεφάλι του Νέτο και κατέληξε σε κόρνερ.

Πέρα από 2-3 προσπάθειες να βγει οργανωμένα στην επίθεση, ο Άρης μέχρι και το 10' δε μπορούσε να πατήσει την περιοχή της ομάδος μας. 

Στο 15ο λεπτό ο Αραμπατζής λίγο έλειψε να δώσει στο συμπολίτη το προβάδισμα, όταν μετά από μια λάθος μεταβίβαση ο Κάλβο έβγαλε τη σέντρα, με τον Κρέσιτς να διστάζει να πραγματοποιήσει την έξοδο και ο Κόκε να στέλνει με το κεφάλι την μπάλα στο δοκάρι.

Στο σημείο αυτό οι παίκτες μας αφυπνίστηκαν και κατάλαβαν πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα τέτοια λάθη. Η ομάδα άρχισε να κρατά με σύνεση τη μπάλα, προσέχοντας τις μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα βγαίνει στην επίθεση με ορθόδοξο τρόπο. 

Το φάουλ από αριστερά που κέρδισε ο Λίνο ύστερα από την πολύ καλή ανάπτυξη της ομάδος μας, έφερε το ανόητο πέναλτι που έκανε ο Νέτο, απλώνοντας το χέρι του για να μην περάσει η μπάλα το τείχος. Ο Ίβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και στο 19' η Τούμπα πήρε φωτιά.
Κάπου εκεί ο «συμπαθής» συμπολίτης έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Ο ΠΑΟΚ έλεγξε πλήρως τον ρυθμό με τον Άρη να περιορίζεται σε απλό θεατή. Στο 37'ο Σορλέν με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, κάτι το οποίο φαινόταν ότι θα είναι θέμα χρόνου. 

Έτσι κι έγινε στο 45', όταν ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ από τα δεξιά, με τον Μουσλίμοβιτς να ακουμπά ελάχιστα τη μπάλα η οποία ούτως ή άλλως είχε πάρει την πορεία της προς τα δίχτυα!
Ευτυχώς για τον συμπολίτη, δεν υπήρχε κι άλλος χρόνος στο 1ο ημίχρονο με τον Καλόπουλο να στέλνει μετά από ένα λεπτό τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Η ανάπαυλα του ημιχρόνου τελικά δεν έβαλε μυαλό στο «αφεντικό» της φάπας και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο κεφάτος Βλάταν Ίβιτς έβγαλε με φοβερή κάθετη μπαλιά τον Βιεϊρίνια στην πλάτη της άμυνας του Άρη, με τον Αράνο να ανατρέπει καθαρά τον Πορτογάλο. 

Ο Καλόπουλoς έδειξε τη βούλα και ο Βιτόλο ανέλαβε να εκτελέσει την τότε ακαδημία μας για τα όσα δεινά του προκάλεσε το περασμένο καλοκαίρι. Το 3-0 ήταν γεγονός με τη φλεγόμενη Τούμπα να απολαμβάνει την ατελείωτη ηδονή που πρόσφερε η ασπρόμαυρη αρμάδα!
Το πάρτι σε κερκίδα και αγωνιστικό χώρο είχε ανάψει για τα καλά. Στο 55' μέσα σε αποθέωση ο Βλάνταν Ίβιτς έδωσε τη θέση του στον Φωτάκη, για να βγάλει κι αυτός γούστα. 

Μετά από 5 λεπτά, ο Φωτάκης έπειτα από εξόρμησή του από τα δεξιά έβγαλε πάσα μισό γκολ στον μπαρουτοκαπνισμένο Ζλάταν ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-0...
Οι στιγμές χαλάρωσης της ομάδος, έδωσαν στο 85' στον Νέτο να χριστεί σκόρερ και να περάσει στη λαμπρή ιστορία του συμπολίτη. 

Ο Δικέφαλος, έχοντας κατεβάσει 3-4 ταχύτητες, έκανε fair play περιμένοντας τον Καλόπουλο να σημάνει τη λήξη του πάρτι. Τελικό σκορ 4-1.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Κρέσιτς, Αραμπατζής, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σορλέν (80' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (90' Παπάζογλου), Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (55' Φωτάκης).

Αρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ναφτί, Κάλβο, Φερνάντες (80' Πίτου Γκαρσία), Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα (82' Λαμπριάκος), Χαβίτο (61' Γκρασιάν), Ρομπέρζ.

Δηλώσεις:

Σάντος: "Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε δυνατό αντίπαλο. Οι ποδοσφαιριστές μου ήταν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους κι έκαναν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, πιέζοντας τον αντίπαλο και επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για γκολ. 

Είναι αλήθεια ότι είχαμε την τύχη με το μέρος μας σε 1-2 φάσεις, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού αυτό. Ο Αρης είχε δοκάρια, εμείς όμως κάναμε τέσσερα γκολ, είχαμε ένα δοκάρι κι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Γι' αυτό θεωρώ ότι ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα", τόνισε ο Πορτογάλος για να προσθέσει:
"Πρέπει να πούμε πάντως ότι και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοιχτά, ζητώντας από την αρχή τη νίκη και αυτό ήταν σημαντικό για το θέαμα και το άθλημα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου αλλά απλά κερδίσαμε μόνο τρεις βαθμούς. 

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με συγκέντρωση για να μπορέσει η ομάδα να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με τις νίκες που έχει κάνει, γιατί η φιλοδοξία μας είναι η νίκη σε κάθε αγώνα".

Πάμπλο Γκαρσία: «Εγώ δεν έχω την ευκαιρία να σκοράρω. Ήθελα με την ευκαιρία να πανηγυρίσω εκεί για να πάω και να τους ευχαριστήσω για την στήριξη που μου δείχνουν και σε μένα και σε όλη την ομάδα». 

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τόνισε: «Ήρθε επιτέλους η ώρα να κερδίσουμε και στην Αθήνα. Περιμένω να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να πάρουμε μία νίκη στην Αθήνα». 

Για τις δηλώσεις των παικτών του Άρη, ότι μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη του σκορ έπαιξε ο διαιτητής, ο Πάμπλο Γκαρσία απάντησε: «Δεν έχω να τους πω κάτι. Η τηλεόραση δείχνει τι έγινε. Αυτοί που χάνουν ψάχνουν να βρούνε μία δικαιολογία. Εμείς που κερδίσαμε, είμαστε χαρούμενοι γι΄ αυτό». 

Για το αν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη στο ματς, ο Ουρουγουανός δήλωσε: «Εγώ περίμενα να κερδίσουμε ακόμη και με μισό μηδέν. Από την στιγμή που πετύχαμε τέσσερα γκολ, καλώς ήρθαν αυτά».

Βιεϊρίνια: «Στεκόμενος στη δήλωσή του Λαμπριάκου, θέλω να πω μόνο ένα πράγμα. Μέσα στο παιχνίδι φάνηκε ποια είναι η μεγάλη ομάδα».

Παπάζογλου: «Πιστεύαμε από την αρχή ότι θα κερδίσουμε τον αγώνα. Ήμασταν διαβασμένοι σε ό,τι αφορά το παιχνίδι του αντιπάλου. Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά πράγματα για μένα. Το είχαμε και πει και παλιότερα ότι η διαφορά από τους πρώτους στη βαθμολογία θα μειωθεί. Η ομάδα πάει πάντα για τη νίκη και πιστεύω ότι θα πλησιάσουμε τους δύο πρώτους».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4