Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Νοεμβρίου 2016

Ασπρόμαυρη γροθιά στο κατεστημένο (1963)

Σαν σήμερα στις 27/11/1963, η ιστορική αποχώρηση από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Η αναμέτρηση ξεκίνησε κανονικά, όμως διήρκησε μόλις ένα τριαντάλεπτο! 

Τόσο άντεξαν στη Νέα Φιλαδέλφεια οι παίκτες του Γκεόργκι Μπαμπολτσάι, βλέποντας τον Βούλγαρο ρέφερι, Ντίμιτερ Ρουμέντσεφ, να σπρώχνει τον Ολυμπιακό με τα χίλια για να πάρει τη νίκη, εκείνο το μεσημέρι της Τετάρτης...

Η φάση που τίναξε το ματς στον αέρα έγινε στο 26' και ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μιας τραγικής διαιτησίας! 

Το ισχυρό σουτ του Ραπτόπουλου το απέκρουσε με το χέρι μέσα από τη γραμμή ο Τάκης Σημαντήρης, αλλά ο Ρουμέντσεφ δεν έδωσε ούτε γκολ, ούτε πέναλτι, ούτε φυσικά την κόκκινη στον αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ο ρέφερι σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής είχε άριστο οπτικό πεδίο, όμως το έκανε γαργάρα για ευνόητους λόγους. 

Μετά από διαβουλεύσεις που κράτησαν ένα οκτάλεπτο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο εν μέσω χειροκροτημάτων (σε καμία περίπτωση ειρωνικών!), γράφοντας εκείνη τη μέρα ιστορία, παρά τις προσπάθειες του τότε εφόρου μας (Τσώμος) να τους σταματήσει!
Αξίζει να αναφερθεί τι έγραψε ο αθεόφοβος Βούλγαρος διαιτητής στο φύλλο αγώνα: 

"Στο 27', του 1ου ημιχρόνου, έγινε ένα φάουλ σε βάρος του Ολυμπιακού. Το κτύπησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και βρέθηκε ένας παίκτης του Ολυμπιακού έξω από τη γραμμή του τέρματος και απέκρουσε με το στήθος. 

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε γκολ και εγώ συμβουλεύτηκα τον βοηθό Ψωμαδόπουλο, ο οποίος μου είπε ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος. 

Μετά από αυτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ μού ζήτησαν να σφυρίξω πέναλτι, όμως εγώ τους είπα ότι δεν κάνω παζάρια σαν διαιτητής και ενώ έπρεπε να παραμείνω στον αγωνιστικό χώρο για τρία λεπτά, όταν αυτοί αποχώρησαν, παρέμεινα για επτά λεπτά"...

Ο ΠΑΟΚ έκανε αμέσως ένσταση, ενώ ο έφορος της ομάδας σε δηλώσεις του είχε πει: "Για εμάς τους Μακεδόνες το μαχαίρι της διαιτησίας έφτασε στο κόκκαλο και γι' αυτό ότι κάναμε σήμερα, καλά κάναμε και το πράξαμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο σωματείο και δεν δέχεται να εμπαίζεται από κανέναν"...

Για την ιστορία η ΕΠΟ που ήταν κατακόκκινης απόχρωσης και τότε, τιμώρησε τον ΠΑΟΚ με μηδενισμό στο συγκεκριμένο ματς και 15νθήμερο αποκλεισμό που σημαίνει δύο χαμένοι αγώνες! 

Τελικά η δεύτερη αυτή ποινή άρθηκε και παρέμεινε μόνο ο μηδενισμός στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας...
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τσανακτσής, Στεφανάκος, Παυλίδης, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Γκαϊτατζής, Παπάζογλου, Βασιλείου, Γρηγοριάδης, Σιδέρης, Τζίνης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Μακρής, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος, Γιακουμής, Μουρατίδης, Σαββίδης, Λέανδρος.
*Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4