Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Νοεμβρίου 2016

Η ανατροπή ... της ανατροπής στις Σέρρες! (1976)

Σαν σήμερα στις 28/11/1976, ο πρωταθλητής της προηγούμενης περιόδου ΠΑΟΚ, ταξίδεψε στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977... 

Πολλές φορές στο παρελθόν, όταν ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε πρωτάθλημα, τα στραβοπατήματα στις επαρχιακές πόλεις της Μακεδονίας ήταν συνηθισμένο φαινόμενο... 

Κάτι αντίστοιχο συνέβη σαν σήμερα στις 28/11/1976, όταν ο πρωταθλητής της προηγούμενης περιόδου ΠΑΟΚ, ταξίδεψε στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 9.000 θεατές (8.534 τα εισιτήρια). 
Η ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς, αγωνίστηκε χωρίς τους Σαράφη - Φούρτουλα... 

Ο αγώνας είχε μια άγρια ομορφιά, με τις ομάδες να παίζουν επιθετικά, χωρίς σκοπιμότητες και τα σχετικά, στοχεύοντας αμφότερες στη νίκη. Το σκορ άνοιξε στο 3' ο Τσιρίκας με πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο Σαρακηνός, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Φουντουκίδη. 
Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα. Αρχικά ισοφάρισε με τον Γκουερίνο στο 10' για να γίνει στο 13' το 1-2 με Αποστολίδη. 

Ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε στο 35' με Καλτσά, για να πάρουν νέο προβάδισμα οι Σερραίοι στο 42' με τον Πανταζή (3-2), σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, μετά από ένα χορταστικό ημίχρονο. 

Το τελικό 3-3 ήρθε στο 52' με τον κορυφαίο παίκτη του ΠΑΟΚ στο ματς, τον Παναγιώτη Κερμανίδη (αρχική εικόνα). 

Ξεχώρισαν από τον Δικέφαλο οι, Κερμανίδης, Τερζανίδης, Αποστολίδης ... 

Οι συνθέσεις: 

Πανσερραϊκός: Καρυπίδης, Αρετζής, Ταράσης (70' Τραϊανόπουλος), Κατσαβάκης, Τσιρίκας, Λαβαρίδης (70' Σεΐζης), Σοφιάς, Ζαελίδης, Δημητρίου, Καλτσάς.

ΠΑΟΚ: Μηλίνης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Αναστασιάδης (46' Δαμανάκης), Αποστολίδης, Κούδας, Γκουερίνο (66' Ορφανός). 
Δηλώσεις:

Στάνκοβιτς: "Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από το παιχνίδι μας. Άμυνα και μεσαία γραμμή δεν πήγαν καθόλου καλά. Στο πρώτο ημίχρονο, όταν η κατάσταση ήταν στα χέρια μας, κάναμε φοβερά λάθη. Αυτά τα λάθη δε γίνονται από παίκτες που παίζουν πέντε χρόνια μαζί στην ίδια ομάδα. Χάσαμε επίσης κλασικές ευκαιρίες. Όταν δε βάζουμε αυτά τα γκολ δεν μπορούμε να κερδίσουμε".

Γκουερίνο: "Χάσαμε έναν σίγουρο βαθμό που δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα. Υπερεκτιμήσαμε τις δυνάμεις μας, δεν προσέξαμε και φέραμε την ισοπαλία".

Κούδας: "Έτσι όπως άρχισε το παιχνίδι έδειξε ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Δυστυχώς όμως κάναμε λάθη στη συνέχεια και τα πληρώσαμε".

Αποστολίδης: "Ο Πανσερραϊκός είναι μια καλή ομάδα και το παιχνίδι έγινε δύσκολο. Εμείς κάναμε λάθη κι έτσι φτάσαμε στην ισοπαλία".

Γούναρης: "Ένα δικό μας παιχνίδι το κάναμε δύσκολο με την επιπολαιότητά μας".

Τερζανίδης: "Όταν χάνουμε βαθμούς με αυτόν τον τρόπο είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Καλή ομάδα ο Πανσερραϊκός".

Ορφανός: "Χάσαμε τον βαθμό μέσα από τα χέρια μας από υπερβολική σιγουριά. Μου άρεσε ο Πανσερραϊκός".

Δαμανάκης: "Τι να πει κανείς; Αυτοί οι βαθμοί δεν πρέπει να χάνονται".

Η βαθμολογία μετά την 8η αγωνιστική...



* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Παναγιώτης Κερμανίδης με κεφαλιά - ψαράκι να ισοφαρίζει σε 3-3, παρά την προσπάθεια του Καρυπίδη... 

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης. 

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)! 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4