Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Νοεμβρίου 2016

Απογοητευτικός ΠΑΟΚ και ήττα στην Κατερίνη (1968)

Σαν σήμερα στις 24/11/1968, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Πιερίας για να αντιμετωπίσει τον Πιερικό για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Δεν τα πήγαινε ιδιαίτερα καλά ο ΠΑΟΚ στις πρώτες αγωνιστικές τη σεζόν 1968-1969, καθώς ήταν μια ομάδα ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο... 

Παρά το σπουδαίο διπλό στην ΑΕΚ (4η αγωνιστική), ακολούθησαν δύο εκτός έδρας ήττες από τους συμπολίτες και το κλίμα στην ομάδα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. 

Σαν σήμερα λοιπόν στις 24/11/1968, ο Δικέφαλος ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Πιερίας για να αντιμετωπίσει τον Πιερικό και τα βρήκε σκούρα, παρά το γεγονός ότι είχε στο πλευρό του χιλιάδες οπαδούς, που βρέθηκαν στην Κατερίνη με κάθε μέσο και οι οποίοι έφυγαν από το γήπεδο απογοητευμένοι! 

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, καθώς έχοντας απέναντί τους έναν άτολμο ΠΑΟΚ, με πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να το πιστεύουν. Σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις μας, στο 53', ο Παρίδης πέτυχε το 0-1 με τη βοήθεια του δοκαριού, αλλά η συνέχεια ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Μόνο ο Φουντουκίδης επέπλευσε από το ναυάγιο εκείνη την Κυριακή, ενώ ο Κούδας εξαφανίστηκε από την καλή άμυνα των γηπεδούχων πάνω του...

Ο Πιερικός όχι μόνο ισοφάρισε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Αμανατίδη, αλλά στο 70' με τον Φελεκίδη έκανε την ανατροπή, για ολοκληρωθεί το παιχνίδι 3-1, με γκολ που σημείωσε στην εκπνοή ο Παπαδόπουλος!

Οι συνθέσεις:
Πιερικός: Δοκός, Σιδηρόπουλος, Γιαννούλης, Καμπάς, Κιζίρογλου, Παπαδόπουλος, Λιάπης, Αμανατίδης (Φελεκίδης), Φουλίδης, Πανταζής, Χρυσαργύρης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής, Σαράφης, Μουρατίδης, Ασλανίδη, Κούδας, Τερζανίδης, Παρίδης.

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Στην αρχική photo, διακρίνονται παίκτες της ομάδα της περιόδου 1968-69...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4