Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Νοεμβρίου 2016

Ο Μλάντεν κατέβασε ρολά στη Λεωφόρο! (1979)

Σαν σήμερα στις 18/11/1979, ο ΠΑΟΚ με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, αντιμετώπισε στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 και αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0... 

Ο Δικέφαλος μέχρι εκείνη την αγωνιστική μετρούσε: 1η αγωνιστική, νίκη επί της Καβάλας στην Τούμπα με 6-2, 2η αγωνιστική, ήττα στο Χαριλάου με 2-0, 3η αγωνιστική, νίκη επί της ΑΕΚ στην Τούμπα με 4-0, 4η αγωνιστική εντός έδρας νίκη επί του Εθνικού με 1-0.

Την 5η αγωνιστική ισοπαλία (1-1) στη Δράμα, 6η αγωνιστική εντός έδρας νίκη επί της Ρόδου με 4-1... Είχε 9 βαθμούς (12-6 τα τέρματα) και βρισκόταν στην 3η θέση πίσω από Ολυμπιακό και Λάρισα.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που έγινε μπροστά σε 22.000 θεατές (20.007 τα εισιτήρια), ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του, καθώς μεσοεπιθετικά ήταν πολύ κακός. 

Η καλύτερη στιγμή μας στο ματς ήρθε στο 39', όταν σε αντεπίθεση, ο Κωστίκος ξέφυγε από τα αριστερά, έβγαλε εξαιρετική σέντρα στον επερχόμενο Ορφανό, που έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κωνσταντίνου.

Αυτή δεν ήταν η μόνη φάση που οι παίκτες μας σημάδεψαν τα δοκάρια! Στο 55' μετά από εκτέλεση φάουλ του Τερζανίδη (αγωνιζόταν στην αθηναϊκή ομάδα), ο Θ. Αποστολίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη σέντρα, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Φούρτουλα, όπως φαίνεται στην εικόνα  που ακολουθεί! 
Ο Σέρβος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, κράτησε όρθια την ομάδα στην επανάληψη, πραγματοποιώντας εξαιρετικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, με καλύτερη αυτήν του 84', όταν πραγματοποίησε διπλή επέμβαση σε προσπάθειες του Πετρινιώτη και του Τερζανίδη. 

Πέντε λεπτά νωρίτερα, ο Μλάντεν γλίτωσε την παραβίαση της εστίας μας από έναν ... συμπαίκτη του, τον Άγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος στην προσπάθειά του να απομακρύνει σέντρα του Πετρινιώτη, έστειλε την μπάλα προς το "Γ", αλλά ο Φούρτουλα με υπερένταση την έστειλε κόρνερ.

Kορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο τερματοφύλακάς μας που έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του Δικεφάλου, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Κωστίκος - Θ. Αποστολίδης ...

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Ελευθεριάδης, Καψής, Κύζας, Κατσιάκος, Λιβαθηνός, Τερζανίδης, Κίρισιτς (58' Αντωνίου), Ελευθεράκης, Πετρινιώτης, Αλβαρέζ. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Κωστίκος, Κούδας, Ορφανός (67' Δαμανάκης).



Δηλώσεις:

Πίχατσεκ: "Ο βαθμός που κερδίσαμε είναι οπωσδήποτε σπουδαίος! Και αυτός ο βαθμός κερδήθηκε από έναν Παναθηναϊκό που δάγκωνε. Πρέπει να συγχαρώ την άμυνά μας, η οποία ήταν άψογη και μας πρόσφερε τον βαθμό. Φυσικά δεν μπορώ να πω τα ίδια και για την επίθεση, η οποία υστέρησε σημαντικά. 

Επίσης δεν μπορώ να μιλήσω και για τους Κωστίκο - Κούδα, οι οποίοι έκαναν ένεση πριν από τον αγώνα. Έτσι λοιπόν, αφού οι κυνηγοί μας δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τη αμυντική μας γραμμή, η τελευταία διακρίθηκε παίζοντας μόνη της. Πάντως το ένα ημίχρονο το ελέγχαμε εμείς και το άλλο οι αντίπαλοί μας..."

Κερμανίδης: "Νομίζω ότι σήμερα μας κράτησε η άμυνα. Σε αυτήν αξίζουν συγχαρητήρια".

Κούδας:
"Αντικειμενικός σκοπός μας ήταν η ισοπαλία την οποία κερδίσαμε. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε τουλάχιστον μια φορά και να πάρουμε τη νίκη"

Γκουερίνο: "Σημασία έχει ότι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό δε χάσαμε. Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό".

Αναστασιάδης: "Καλό το "Χ" όταν υπάρχει και η ήττα".

Γούναρης: "Το 0-0 μας ικανοποιεί αρκετά. Το μεγάλο παιχνίδι μας θα το κάνουμε στη Λάρισα".

Ορφανός: "Καλό αποτέλεσμα έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι".

Ιωσηφίδης: "Αν και δεν παίξαμε καλά, το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί".

Δαμανάκης: "Συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, πήραν την ισοπαλία παίζοντας με ψυχή".

Αλαβάντας: "Δεν πιάσαμε το παιχνίδι που περιμέναμε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο".

Αποστολίδης: "Μπορούσαμε να χάσουμε το παιχνίδι μόνο από ατυχία"
* Ο Κώστας Ορφανός τραυματίστηκε σοβαρά στη μύτη, όταν ο Κατσιάκος προσπάθησε να κάνει ανάποδο ψαλίδι. Ο παίκτης αποχώρησε αιμόφυρτος και αντικαταστάθηκε από τον Δαμανάκη στο 67'.

* Με τα ... τζάμια του Πανελλήνιου Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ, που βρισκόταν στην οδό Βερανζέρου, τα έβαλαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι οπαδοί του Παναθηναϊκού! 

* Προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον "παππού" να διοργανώσει την ίδια μέρα εκδρομή του Συνδέσμου για τη Λάρισα, για το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την πρωτοπόρο τοπική ομάδα! 

* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33. 

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρέθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Έγκον Πίχατσεκ, ο οποίος παρέμεινε για 31 παιχνίδια (16 νίκες - 6 ισοπαλίες - 9 ήττες ), πριν αντικατασταθεί από τον Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη - 1 ισοπαλία - 1 ήττα)! 

* Σημαντικό γεγονός του πρωταθλήματος ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο οποίος αν και τερμάτισε 8ος υποβιβάστηκε γιατί κρίθηκε ένοχος δωροδοκίας σε αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. 

* Το πρωτάθλημα της περιόδου 1979-80 ήταν το 21ο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας και το 1ο από καταβολής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Το κατέκτησε ο Ολυμπιακός νικώντας σε αγώνα μπαράζ τον Άρη με τον οποίο ισοβάθμησε στο τέλος του πρωταθλήματος. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4