Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Νοεμβρίου 2016

Προηγήθηκε 2-0, αλλά δεν κέρδισε (2000)

Σαν σήμερα στις 18/11/2000, ο ΠΑΟΚ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2000-2001...

Η αθηναϊκή ομάδα είχε στη σύνθεσή της τον Πέρσι Ολιβάρες, ενώ στον πάγκο της βρισκόταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο όταν έκανε την εμφάνισή του, κατευθυνόμενος στον πάγκο του Παναθηναϊκού! 
Στις κερκίδες της Τούμπας βρέθηκαν περίπου 16.000 θεατές (12.978 τα εισιτήρια), με τον ΠΑΟΚ στην εποχή Μπατατούδη να έχει πλέον ουκ ολίγα εξωαγωνιστικά προβλήματα!
Ο Δικέφαλος μπήκε φουριόζος στο ματς και παίζοντας κυρίως από τα πλάγια με τους ταχύτατους Οκκά - Γεωργιάδη, κυριάρχησε στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. 

Έτσι στο 11' ο Οκκάς βρήκε τον Καμπς, αυτός έκανε σέντρα ακριβείας και βρήκε τον αμαρκάριστο Ναλιτζή που σε κενή εστία είχε πολύ εύκολο έργο να κάνει το 1-0. 

Στο 25' ο Αργεντίνος μέσος απέφυγε τους αμυντικούς, έκανε παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Καραδήμος με προβολή έγραψε το 2-0, με τους φιλοξενούμενους να κοιτάζουν αποσβολωμένοι!
Με αυτό το σκορ τελείωσε το 45λεπτο, όμως στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μάλλον ξέχασε να βγει στο γήπεδο! Έτσι στο 56' ο Βλάοβιτς με απευθείας φάουλ νίκησε τον Τοχούρογλου μειώνοντας σε 2-1, για να ακολουθήσουν δύο καλές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ με τον Οκκά.

Στο 78' ο Σιπνιέφσκι κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2, σε μια φάση που ξεκίνησε από φάουλ στον Ναλιτζή που δεν δόθηκε! Στο 87' μάλιστα χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Βενετίδη ο οποίος έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή το σουτ του Βαζέχα!

Ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό ενός γκολ (αυτογκόλ για την ακρίβεια) στο 62' το οποίο σημείωσε παίκτης του ΠΑΟΚ (βρήκε την μπάλα σε προσπάθεια του Βόκολου σε ανάποδο ψαλίδι), ενώ γενικά η διαιτησία του Βεροιώτη Νίκου ήταν κακή... 

Ήταν φανερό πως εκείνη τη μέρα δεν έπαιζε για τον ΠΑΟΚ, αλλά για τη γνωστή ομάδα που παίρνει τα πρωταθλήματα συνεχώς και αδιαλείπτως, και φυσικά δεν έπαιξε ούτε για τον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε (ίσως και δικαιολογημένα!), αδικημένος από τη διαιτησία...
Επειδή όμως η αθηναϊκή ομάδα έχει ευνοηθεί πολλάκις από τα κοράκια, ήταν τουλάχιστον άκαιρο να μιλάνε τα φερέφωνά τους για σφαγή και τα σχετικά, γιατί όλοι έχουμε μνήμη και θυμόμαστε! 

Εξάλλου όσοι ήμασταν στο ματς θυμόμαστε πάρα πολύ καλά πως ο Νίκου μόνο για το καλό του ΠΑΟΚ δεν νοιαζόταν, έπαιξε το παιχνίδι του για λογαριασμό τρίτου... 

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ο Βίντακ Μπράτιτς, στους διακριθέντες οι Οκκάς, Καμπς, Βενετίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης, Καραδήμος (86' Φρούσος), Χασιώτης (15' Καφές), Κουλακιώτης, Μπράτιτς, Καμπς, Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής, Γεωργιάδης, Οκκάς (80' Σπάσιτς).

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Φύσσας, Βόκολος, Γκούμας, Χένρικσεν, Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Κόλα (46' Βλάοβιτς), Νασιόπουλος (79' Σιπνιέφσκι), Ολιβάρες (46' Βαζέχα), Γκαλέτο.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες. 

* Στην αρχική photo διακρίνεται ο Λουκάς Καραδήμος να πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που σημείωσε στο 25'. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4