Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαρτίου 2020

Αγκαλιά με τον τίτλο με διπλό στο ΟΑΚΑ! (2019)

Σαν σήμερα στις 3/3/2019, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 0-2, για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2018-2019 ...

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους τέσσερις γνωστούς και αναντικατάστατους, αμυντικά χαφ τους Μαουρίσιο - Σάκχοφ, μεσοεπιθετικά τους Λημνιό - Μπίσεσβαρ - Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Άκπομ! 

Ο Δικέφαλος μπήκε στο ματς αιφνιδιάζοντας απόλυτα τους γηπεδούχους καθώς στο 2ο μόλις λεπτό, μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά, ο Μαουρίσιο από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη κάνοντας το 0-1. 

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με λίγες καλές φάσεις, η ομάδα μας βρέθηκε κοντά στο 0-2 με τον Μαουρίσιο στο 21' και τον Άκπομ στο 35', αλλά στις καθυστερήσεις χρειάστηκε η επέμβαση του Πασχαλάκη σε τετ α τετ του Μακέντα. 
Με την έναρξη της επανάληψης ο Ζαμπά έδωσε προβάδισμα νίκης στον ΠΑΟΚ με ωραίο τελείωμα, ο Δικέφαλος ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Στο 72' ο μετριότατος Δανός ρέφερι απέβαλε τον Ζαμπά για χτύπημα στον Κολοβέτσιο, χωρίς να κάνει το ίδιο όταν ο Γιόχανσον λίγο αργότερα χτύπησε τον Βιεϊρίνια και μπορούσε να δει την 2η κίτρινη κάρτα. 

Δύο απίστευτες χαμένες ευκαιρίες από τους Ενρίκε - Ολιβέιρα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και δύο τρεις καλές επεμβάσεις του Πασχαλάκη σε μακρινά σουτ των γηπεδούχων, συνέθεσαν το σκηνικό ως τη λήξη της αναμέτρησης, που βρήκε τον Δικέφαλο να φεύγει για μια ακόμη φορά με το διπλό στις αποσκευές του, μετά από ματς με τον Παναθηναϊκό! 
Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας (69' Άλτμαν), Κάτσε (69' Δώνης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (46' Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Μακέντα. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82' Ενρίκε), Σάκχοφ (77' Γιαννούλης), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (70' Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ. 

……………………………… 

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μίλησε για το διπλό του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για το παιχνίδι: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ενα μπράβο στην ομάδα μου, αλλά και στον Παναθηναϊκό για την προσπάθεια που έκανε. Παίξαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με δέκα παίκτες και δείξαμε χαρακτήρα». 

Για τις νίκες στα ντέρμπι: «Από την αρχή της προετοιμασίας είχαμε πει πως πρέπει να κερδίζουμε τα ντέρμπι. Είναι ξεχωριστό που είμαστε σταθεροί στην απόδοσή μας στα ντέρμπι. Αυτό δείχνει χαρακτήρα. Εχουμε προσωπικότητες και είμαι χαρούμενος να παίζω μαζί τους». 

Για το γρήγορο γκολ του ΠΑΟΚ: «Είμαστε χαρούμενοι για το πρώτο γκολ, αλλά ακόμα και αυτό κρύβει παγίδες. Πρέπει να παίξεις έξυπνα, να διαχειριστείς το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι γρήγορη ομάδα, παίζει καλά την κόντρα επίθεση, ο κ. Δώνης ξέρει πως να στήσει την ομάδα του. Εμείς όμως κάναμε ότι μας ζήτησε ο κ. Λουτσέσκου και μας βγήκαν όλα». 

Για το αν αισθάνεται ήδη πρωταθλητής: «Δεν αισθάνομαι πρωταθλητής. Εμείς είμαι συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Για μένα η διαφορά είναι σαν να είναι στον έναν βαθμό και όχι στους επτά». 

Για το ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε όλα τα παιχνίδια με τους «μεγάλους» της Αθήνας: «Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια γι' αυτό. Όχι μόνο όσοι παίζουν. Από τον προπονητή μέχρι και όλα τα μέλη του σταφ. Σε όλα τα άτομα που συμβάλλουν να πηγαίνει καλά μια ομάδα. Θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε όλους γιατί η βοήθειά τους είναι πολύτιμη». 

Για το πρωτάθλημα και αν υπάρχει εμμονή για την κατάκτησή του: «Θα είναι εμμονή μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι. Και μαθηματικά να το κατακτήσουμε δεν θα χαλαρώσουμε, αυτό είναι κάτι που μας ζητάει συνεχώς ο προπονητής μας». 

Για την Εθνική ομάδα: «Έχω εμμονή με τη νίκη έτσι θέλω και με την Εθνική. Είναι θείο δώρο να παίζεις στην Εθνική μακάρι να είμαι και πάλι στις κλήσεις του κ. Αναστασιάδη. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά την ομάδα». 

Για το αν σκέφτονται το αήττητο: «Δεν το σκεφτόμαστε. Εμείς πάμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και δεν μας νοιάζει τίποτα άλλο». 

………………………………… 

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για το διπλό επί του Παναθηναικού sto OAKA και την συνέχεια στο πρωτάθλημα... 
Αναλυτικά τόνισε: 

Για τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι αυτό, μέχρι το επόμενο... Σκεφτόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Ήταν ένα δύσκολο ματς, κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα. Πήραμε τη νίκη κι αλλάξαμε και την εικόνα μας, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι στο πρωτάθλημα και συνεχίζουμε. 

Το πρωτάθλημα αν θα έρθει, θα είναι του ΠΑΟΚ συνολικά. Δουλεύουμε όλοι μαζί. Έχουμε μία φανταστική ομάδα, με φανταστικούς παίκτες και φανταστική οργάνωση. Αν το κατακτήσουμε αυτό το πρωτάθλημα, θα το κατακτήσουμε όλοι μαζί». 

Για το αν πλησιάζει ο τίτλος για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ποτέ... άνετος. Έχουμε δύσκολους αντιπάλους, αλλά έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε εμείς τα ματς, αλλά και το πως τα βλέπουν οι αντίπαλοι μας. Φέτος είμαστε καλά. Έχουμε κερδίσει όλα τα ντέρμπι με τους ξένους διαιτητές κι έχουμε και τις ισοπαλίες, αυτό λέει πολλά. 

Θα είναι πολύ σημαντικό αν τελειώσουμε πρώτοι με τον τρόπο που πάμε μέχρι τώρα. Η ιστορία θα μείνει στα βιβλία. Εμείς αυτό που θέλουμε, είναι το πρωτάθλημα. Δεν σκεφτόμαστε τα ρεκόρ, πρέπει να σκεφτόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι. Ήταν ένα δύσκολο ματς, όπως θα είναι κι αυτό με τον Ατρόμητο». 

Για τα ματς που απομένουν: «Δεν έχει γίνει συγκεκριμένη συζήτηση. Είμαστε όλοι σοβαροί. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά κι έτσι σκεφτόμαστε. Δεν θα χαλαρώσουμε, μέχρι να δούμε το πρωτάθλημα στα χέρια μας. Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι στο πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο. 

Ξέρουμε ότι έχουμε και τον στόχο του Κυπέλλου, αλλά το πιο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε παιχνίδι προς παιχνίδι. Δεν είναι σίγουρα εύκολο να παίζεις κάθε τρεις μέρες. Θέλει σωματική και ψυχολογική ξεκούραση». 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4