Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2020

"Ζωντανός" στην υπόθεση πρόκριση με Μακ! (2016)

Σαν σήμερα στις 6/1/2016 στο πλαίσιο της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Καλλονή στη Μυτιλήνη και έχασε με 2-1 ...

Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Δικεφάλου μέσα στο 2016 με την ομάδα να μπαίνει στην καινούρια χρονιά με το ... αριστερό! Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 με την τετράδα των χαφ σε ρόμβο

Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν ο Μελίσσας κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα – Βίτορ – Τζαβέλλα - Λέοβατς στην άμυνα, Χαρίση – Γκολάσα – Τσίμιροτ – Πέλκα στη μεσαία γραμμή και τους Μακ – Αθανασιάδη στην επίθεση... 

Οι γηπεδούχοι με το καλημέρα άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Αναστασιάδη στο 3ο λεπτό, με την άμυνά μας να συλλαμβάνεται κοιμώμενη! 

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου ήταν ανύπαρκτη, η ομάδα ψαχνόταν να βγάλει μια φάση της προκοπής και η Καλλονή ήταν αυτή που βρέθηκε κοντά στο 2-0.

Αυτό συνέβη στο 23ο λεπτό, όταν μετά από λάθος του Γκολάσα στη μεσαία γραμμή, βγήκε αντεπίθεση με τον Μανούσο που σούταρε από μακριά με δύναμη με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μελίσσα... 
Ο ρόμβος που «οραματίστηκε» ο Τούντορ στα μισά της χρονιάς, δεν απέδιδε, η ομάδα ήταν πολύ κακή και με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή της, παρά την ανούσια κατοχή της μπάλας που είχε! 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά χωρίς πάλι να απειλήσει ιδιαίτερα. Στην αντεπίθεση η Καλλονή πέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 78', βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος κατάφερε και μείωσε στο 89' με τον Μακ, μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Σάμπο και γύρισμα του Πέλκα στον σκόρερ. 

Ο ΠΑΟΚ σαν να ξύπνησε μετά το γκολ και βγήκε στην επίθεση, με τον Μπερπάτοφ να χάνει ευκαιρία για την ισοφάσιση όπως και ο Λέοβατς. 
Οι συνθέσεις: 

Καλλονή: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος (94' Καραγεώργης), Γεωργίου, Μάρκοβιτς (79' Μπαρκάν), Γουέρε (90' Γιουκαρής).

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Σκόνδρας (60' Μυστακίδης), Λέοβατς, Γκολάσα (70' Σάμπο), Μακ, Βιτόρ, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Τζαβέλλας, Αθανασιάδης (60' Μπερμπάτοφ), Πέλκας.

…………………………………………… 

Ο Χάρης Χαρίσης μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα απέναντι στην Καλλονή... 
Αναλυτικά τόνισε: 

"Δούλεψα σκληρά για να επιστρέψω στο 100%. Σήμερα αξίζαμε το αποτέλεσμα το οποίο όμως δεν ήρθε, ήμασταν άτυχοι, η Καλλονή έδωσε το 100%. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. 

Δεν είχαμε κι εμείς τις φάσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε, θα πάμε στην Τούμπα για να πάρουμε τη νίκη, θεωρώ πως μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα". 

………………………………………… 

Ο σκόρερ του γκολ του ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη, Ρόμπερτ Μακ, μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως είναι απογοητευμένος με τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ! 
Αναλυτικά τα όσα είπε: 

"Σίγουρα το γκολ είναι σημαντικό, αλλά προσωπικά είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που παίξαμε σήμερα. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στο κύπελλο θα πρέπει να κερδίζουμε. Σήμερα δεν τα καταφέραμε. Ευτυχώς για εμάς το παλέψαμε μέχρι το τέλος και πετύχαμε ένα γκολ. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο στη συνέχεια". 

Σε ερώτηση για τα μεταγραφικά σενάρια στα οποία ακούγεται το όνομα του είπε: "Δεν με ενδιαφέρουν αυτά που λέγονται και ότι ακούγονται. Ανήκω στον ΠΑΟΚ και αυτό που σκέφτομαι, είναι μόνο ο αγώνας της Κυριακής". 

……………………………………………… 

O τεχνικός του Δικεφάλου αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου τόσο στο σημερινό παιχνίδι όσο και στα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν την ομάδα... 
Αναλυτικά ο Ιγκόρ Τούντορ επισήμανε: 

Για την γενικότερη φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ: "Αυτό που έχω δεις τους έξι μήνες που είμαι εδώ, είναι ότι εμείς δεν μπορούμε να δούμε αν ο αντίπαλος είναι τελευταίος γιατί όλες οι ομάδες μπορούν να παίξουν καλά απέναντί μας".

Για το αν έπαιξε ρόλο στην απόδοση της ομάδας η επιλογή του να αλλάξει το σύστημα: "Δεν μπορούμε να συζητήσουμε πολύ για το σύστημα. Έβαλα αυτούς που θεωρούσα καλύτερους. Το πρόβλημα είναι ότι στα τελευταία 20-25 μέτρα δεν υπάρχει κάποιος να κάνει τελική ενέργεια να κάνει μια τελευταία προσπάθεια". 

Για ενδεχόμενες μεταγραφές: "Έχω μιλήσει εδώ και δύο μήνες με τον αθλητικό διευθυντή για τις ανάγκες της ομάδας. Εγώ είμαι εδώ ως προπονητής να δίνω την συμβουλή μου, αλλά μέχρι εκεί. Είμαι προπονητής". 

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Θέλω να μιλήσω για ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι απλό ποδόσφαιρο, δεν βλέπω ομάδες να αναζητούν την κατοχή, βλέπω περισσότερο να προσπαθούν να απειλήσουν από στημένες φάσεις. Ή από 3-4 παίκτες στην επίθεση. 

Και πιστεύω ότι ένας προπονητής, αν μπορεί να φέρει την ιδέα πως θα φτάσει η ομάδα του στα 20 μέτρα έχει να κάνει μετά με το πόσο καλύτεροι είναι οι τρεις επιθετικοί σου, από τους αμυντικούς του αντιπάλου. 

Όσο καλύτεροι είναι οι επιθετικοί σου τόσο πιο εύκολα. Δεν είναι το ίδιο αν έχεις Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες ή Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά". 

Για το θέμα Γκαλίτσιου και το πρόβλημα στην δεξιά πτέρυγα του Δικεφάλου: "Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο Κωνσταντινίδης είναι τραυματίας για όλη τη σεζόν, ο Κίτσιου έχει συχνούς τραυματισμούς και ιδέα μου ήταν να έχουμε έναν ακόμη παίκτη σε εκείνη τη θέση". 

Για το αν έχει χαθεί η φλόγα σε σχέση με την αρχή της χρονιάς: "Δεν πιστεύω ότι χάθηκε, θα δούμε την Κυριακή αν έχουμε αυτή τη φλόγα. Θα πρέπει να τα δίνουμε όλα απέναντι και στην τελευταία ομάδα. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, Ακόμη και σήμερα τα έδωσαν όλα. Ίσως κάποιες φορές πιστεύουμε ότι έχουμε καλύτερη ομάδα απ' ότι πραγματικά έχουμε". 

Για τη μη χρησιμοποίηση Μαλεζά-Τζιόλη και την άδεια που δόθηκε στον Όλσεν: "Μη μου πείτε ότι τώρα οι δημοσιογράφοι κλαίνε για τον Όλσεν... Διάλεξα τους 11 καλύτερους με βάση αυτά που βλέπω στην προπόνηση. Τον είδα κάπως κουρασμένο και γι΄αυτό τον άφησα εκτός". 

Για τον Μπερμπάτοφ: "Δεν θέλω να σχολιάσω πολλά, η δουλειά μου είναι να διαλέγω τους καλύτερους 11. Εγώ όμως πρέπει να έχω ίσες αποστάσεις από όλους τους παίκτες". 

Για το κατά πόσο χρειάζεται ο ΠΑΟΚ μεταγραφές για να κερδίσει την Καλλονή: "Το πρόβλημα στον ΠΑΟΚ όπως το βλέπω εγώ είναι το εξής: Πέντε παίκτες παίζουν στην επίθεσή μας. Ο καθένας από αυτούς τους χρειάζεται κάτι ξεχωριστό για να αποδώσει καλά. Άλλος θέλει σέντρα, άλλος σταθερότητα, άλλος είναι νεαρός. 

Ενώ κάποιος χρειάζεται κάποιας πράγματα, δεν υπάρχει αυτός που θα δώσει τη λύση κάνοντας μια επιθετική ενέργεια. Αν και δε διαβάζω Τύπο μπορεί να σας απασχολεί το θέμα του συστήματος. Όπως και να παίξουμε, η μπάλα θα φτάσει εκεί, αλλά αυτοί πρέπει να βρουν τη λύση". 

Για το αν έχει κάνει υποδείξεις για μεταγραφές: "Δεν είναι δουλειά μου να πω ονόματα, αλλά η θέση και το προφίλ".

Για τον Κριστιάν Νομπόα: "Ο Νομπόα ήταν εδώ και η ιστορία τελείωσε..." 

……………………………………… 

Μπορεί η ομάδα να ήταν ωσεί παρούσα στον αγώνα του Κυπέλλου, ο κόσμος της ομάδας όμως ήταν εκεί και προσπάθησε να ξυπνήσει τον Τούντορ και τους παίκτες του... 
ΠΑΟΚτσήδες του νησιού, αλλά και κάποιοι από Συνδέσμους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, έδωσαν το παρόν στη Μυτιλήνη και στο τέλος έφυγαν με την γλυκόπικρη γεύση του αποτελέσματος, καθώς και με την απογοήτευση από την παρουσία της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4