Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Νοεμβρίου 2019

Ήττα από τον Άρη τη σεζόν 1952-1953 ...

Σαν σήμερα στις 9/11/1952, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε εκτός έδρας με τον Άρη, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1952-1953 …

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 1-0, με γκολ που σημείωσε στο 52’ ο Παπουτσόπουλος, μετά από μπαλιά του Κίνα. 

Οι δύο ομάδες κινήθηκαν στην μετριότητα στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ που δέχτηκε, αντέδρασε και πίεσε για την ισοφάριση με τους γηπεδούχους να κρατάνε το μηδέν στην άμυνα έχοντας κορυφαίους παίκτες τον τερματοφύλακα Βελλιάδη και τον αμυντικό Γρηγοριάδη. 

Από πλευράς ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Σαββίδης, Γκολέμας, Γεντζής.

Οι συνθέσεις: 

Άρης: Βελλιάδης, Γρηγοριάδης, Παναγούλιας, Δελιάρδας, Ποζάνης, Σπανός, Παπουτσόπουλος, Καζαντζής, Κίνας, Στεργιώτης, Βατσέλης.

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Αγγελίδης, Γκολέμας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Λασκαρίδης, Κουντής, Τσίντογλου, Γεντζής, Μάρκοβιτς, Τζινόπουλος.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός).

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4